Frassns

2009-11-23
19:50:59

White summer Black mountain
Vad jag behöver just nu är semester, resa bort från allt dehär, till en öde stuga i lappland fast. När det bara är motgångar och man försöker och försöker men ingenting ljusnar så ger man tilll slut upp hoppet.
Idag har varit en tung måndag. Allting har gått mot mig. Idag var det meningen att jag skulle ta tag med min vetenskapliga uppsats, det tog en evighet att hitta några böcker som hade nångonslags relevans till min uppsats. Det mesta var gradun som man lyckligtis inte får låna från tritonia... Efter ett par timmars sökandande hittade jag mina böcker och nästa steg var att låna dessa böcker. Men 1 bok hittade jag idag, 1 bok efter 2,5 h letande i varenda hylla. Man hittade inga böcker vare sig man letade efter bokens titel eller författarens namn. En något irriterad daadi frågade snällt efter hjälp i kassan men det trevliga svaret var : "jo nog finns böckerna i detta hus de e bara att leta." Jag minns inte senast jag har varit arg men idag är iallafall en dag. Som den mogna pedagogik studerande tog jag mitt förnuft till fånga och drog hem iställe för att välta varje bokhylla och äta upp varje gradu.

Väl hemma var behövdes en avslappnande dusch, värst avslappnande var den inte för efter 5 minuter gick branvarnaren igång, Resultat: full fart ut ur duschen kolla om de brinner ( det gjorde det inte ), min andra tanke var att stänga av brandvarnaren som befinner sig åvanför sängen, Resultat : genom våt säng plus att jag höll på att göra en bakåtvolt följt av en halv skruv.

flydde till gymmet för att lugna ner mig innan jag skulle skriva pedagogik läxan tills imorgon. Tyvärr hittades pedagogikpappret med uppgifterna ingenstans i min lägenhet så hipp hurra ingen pedagogik läxa för daadi ikväll....

Lyckligvis hällde jag ju inte ut kaffe i soffan för den delen heller.....


Jag gillar när saker och ting går som man tänkt


2009-11-21
23:33:41

Sweet sixteen
har 2 saker som jag verkligen vill ha nu:   - En Gitarr med förstärkare
- En motorcykel (har kollat typ hela dagen på motorcyklar)

Tyvärr är läget följande: Jag är en fattig studerande med en knaper inkomst varav ca 80% går till hyran 10% räkningar och 10 procent i egen ficka...... Får väl drömma dessa grejor än sålänge. Finns dock en möjlighet att jag införskaffar en gitarr med förstärkare inom närmaste framtiden men motorcykel drömmen får jag väl lägga på hyllan. Först borde man väl skaffa motorcykelkort, sen är det en motorcykel, hjälm och kläder och det hela slutar väl i en ganska präktig summa. Men en dag skall jag ha en riktig glidare, hoppas den dagen kommer innan man är gammal gubbe.

kanske man borde skaffa flickvänn så småningom? flickvänn eller motorcykel? båda är väl rätt dyra eller vad? Fast det får det väl vara värt. iallafall nu när man saknar båda sakerna.

2009-11-19
22:13:09

Those where the days my friend
Torsdag, äntligen en dag som man kan ta det lite lugnare, hela veckan har varit fylld med skolprojekt och deadlines. Det har blivit sena kvällar och tidiga morgnar fyllda med skolarbeten. Diskhon var så full av disk att jag hade slut på bestik och lägenheten ser ut som jerusalems förstörelse.. Tur att man e ledig imorgon så man får göra nånting åt eländet.

Blev ett sju tusans pass idag med oscar, resten av dagen har tillbringats i soffan för att stanna upp i vardagen och rensa tankarna.


En sanning sagd i ont uppsåt är värre än alla tänkbara lögner.

2009-11-13
23:08:46

FF
Varför har min dator övergivit mig i denna stund av tusentals av deadlines och inlämningar??? VARFÖR? word har fungerat felfritt hittils men idag när det börjar bli lite packo på att skriva så slutar programmet fungera på en gång, tack skall du ha för ditt stöd dator, nu är jag verkligen i "banaluiska". Dessutom hände det sig som så att när jag var på väg till kajs och var på väg nerför trappan så ringde telefonen och jag stannade i trappgången för att svara, 5 sekunder senare flög grannens dörr upp bakom mig och träffade mig i ryggen och kastade mig nerför trappan. Som tur var han jag ta tag i i räcket med båda händerna fast telefonen for på en egen flygfärd, men den klarade sig som tur är. Grannen blev förskräckt och jag vet inte hur många gånger han bad om ursäkt och att han förstod om jag ville slå till honom. Jag sa till grannen att det var tur att ingen kom tilll skada men att han kunde gott nog öppna dörren istället för kasta upp den nästa gång.

När jag tänker efter kunde det ha slutat riktigt illa...

2009-11-11
20:46:24

Suicide is painless
Bowling ikväll med gänget, gick ganska hyfsat för att inte ha spelat på så länge fast vi skulle nog kunnat spela lite längre än vi gjorde. Efteråt var det dags att dra till Ollis för att kolla på idol men tur som man har så slapp man inte in eftersom det var fullt, fast det gjorde ingenting för jag var egentligen inte på humör för Ollis.

Känner mig lite nere just nu, jag försöker men det känns som om jag går i cirklar, ett litet steg och det verkar bra men sedan tillbaks till ruta 1, åtminstone känns det som så, känns bra iallafall att få ligga i soffan och ta det lugnt å rensa tankarna lite.


2009-11-08
20:40:48

Raindrops keep falling
Söndag kväll och förstörd frass :(


Bror var hemma i helg från åbo så de var roligt att träffa bror. Mor hade tillrätt en god kötträtt till söndagen och under middagen utbrast bror att vi skulle ha denna kötträtt till jul och värst av allt, mor och far instämde. jag blev tämligen förbryllad.. EN JULAFTON UTAN JULSKINKA E JU som att äta godis me papper på. ja menar sill å köttbullar å sånt hör ju till jul men he er ju julskinkan som e Grande finale.. HE GAR INT TI VA UTA ! om he blir en jul utan skinka vi vårt så siter ja själv här i vasa på jul å lagar en skinka själv! att man ens kan komma på han tanken att int ha skinka he er ju absurt.

väl tillbaka i vasa så börja ja skriva filosofi uppsats vilket gick trögt men när jag väl kom igång så flöt de på ganska bra, men såklart när man tar kaffepaus å ska fortsätta sen så går datorn å kraschar å livet e underbart! Men oscar kom hit me en överraskning å rädda min kväll, å ja prisar gudarna för de!

ja tå man sku måst tänk åt allihopa

2009-11-04
21:34:11

Complicated
Sitter och lirar lite gitarr som avslutning på kvällen, låten som jag lär mig just nu är Elton John - Can you feel the love tonigt.

Morgonen började med att jag vaknade i soffan, jag hade  tydligen sovit där hela natten men det gick riktigt bra, bortsett från en stel nacke. Skoldagen har varit för mig ungefär lika givande som för en blin man som skall välja färg på tröjan. Första lektion gick till att rita massa filurer och krumelurer. På finska lektionen blev jag utmanad på Suduko av Åsa och utmaningen antogs såklart, men tyvärr slutade tävlingen i förlust och jag misstänker fortfarande att Åsa kikade i smyg på mina suduko svar, därav den snabba vinsten.

Senare var det filmkväll vid simones där närvarande var Jag, Kaj, Jenkki och förståss simone. Egentligen blev det inte så mycket kollat på film utan mest en massa svammel och nyttiga disskusioner och lösningar på värdsproblem.

Kaj ansåg vidare att det på julfesten som vi ordnar måste finnas mettävling.


Nu blir det varm saft och lite tv :)