Frassns

2010-04-28
20:53:10

Tutorer 2010 En för alla, alla för en
En kort resumé av tutorutbildningen i åbo:

Tidig väckning och man begav sig till akademin för att invänta bussen. Feelisen i bussen var väl inte den bästa, alla var trötta och utnötta studerande som inte är vana att vara uppe vid en sådan okristerlig tidpunkt. Alla satt tysta som lamm, vissa sov och Karv snarkade sött.

Efter ett stopp i Björneborg piggnade sump-schacket till och det sk "kaverasi" började i bussen tex, ett skämt om Michael Jackson som var på gränsen att vara rumsren. Vi universitetsstuderande har en högre standard på våra skämt än vanligt folk.

Utbildningen var väl si och så, om man nu kan kalla det till utbildning. Men middagen som vi blev bjudna på uppskattades verkligen, också sossepommacen.

Åbo är en vacker stad. Domkyrkan, knölsvanarna och det vackra vädret. Solen lyste och vågorna kluckade i vassen, och allt med denhär poetiska dyngan. Kluckar... Något annat som kluckade var den dryck som inmundigades i rum 25 där 33 personer festade i en alltför liten etta. De vackra sångerna bla Mors lilla olle sjöngs med en sån stämma att man kan vara stolt över att vara universitetstuderande... och finlandssvensk. Man kan ju fråga sig om grannarna tyckte lika så, eller om de också befann sig på festen?.

Sedan var det dags för oss vasa bor att representera oss vid Forte, så i gemensam skara begav vi oss mot denna krog som oss sent skulle glömma. Fast draget var väl inte det bästa så efter ett tag skulle vi pröva på Åbo slaskmat och hittade en liten "mysig" grill på torget där en stackars gammal dam som knappast kunde ett ord på svenska blev tvungen att servera oss överförfriskade tutorer.

Med raska steg till domus med maten i högsta hugg inmundigades den även på rum 25. Karv och Fransén som käkar skräpmat i åbo i ett sketet litet rum, sämre sällskap får man söka. Efter detta blev det natten, eller efter en stund fick vi upp feelisen och bestämde oss för att göra ett förskök till nytt liv, men ack alla sov. Så det slutade med lite nattfilosofi.

Endast Feelis! Feelis med stort F

På morgonen var vi mindre färska men med en erfarenhet rikare mötte vi dagens mål. Hemresan utgjordes av´sånhär "krapula", och jag om jag inte misstar mig så har alla de sämsta skämt och "kaveras" juttun aldrig varit såhär låga, Men vår gräns för humor var också låg och alla fick sig ett gott skratt iallafall.

Denna resa var endast lyckad och jag tackar alla medverkande

En liten bild av shacket som inmundigar sossepommac


2010-04-23
00:19:00

Hästar finns inte
Tillbaka i jakobstad. Sitter och trynar framför datorn fast jag skulle lika bra kunna gå å sova. Imorgon blir det en rejäl vårstädning av bilen, damsugning, tvättning och vaxning mm.

Så var detta skolåret över för min del, visst har jag en del uppgifter att lämna in ännu men de er småsaker. Jag har på känn att denhär sommaren kommer att bli den bästa sommaren jag någonsin har haft, det är bara en känsla som jag har men vi får väl se. Fast de finns ju den möjligheten att Askan lägger sig i luften ovanför finland och vi får en kall sommar. He er som tå he blåser nooooola.

Tutorutbildning på tisdag i åbo, det blir finemang. Jag och Kaj är de mest optimala tutorerna. vi kan minplan in och ut och vi hittar till ollis. sådär, färdig utbildad före man enns varit på kurs.


Någon som vill ha 400g hallonbåtar, de säljes dyrt. Jag fick dessa från båten när min bror besökte det fagra landet sverige och tyvärr upptäckte han inte min ironi när jag sade över telefon att jag vill ha massor med hallonbåtar, men nåja nu sitter jag här med ett halvt kilo och jag som inte ens tycker om hallonbåtar. Jag börjar må dåligt av dessa små röda gardister, hallonbåtar menar jag.

Det har varit fint

2010-04-21
02:55:10

Ord
Okej, jar är inte världens bästa när det kommer till att utrycka sig, så jag ägnar detta blogginlägg till dig.


Jag tycker inte att du är hård inombords, jag tror att du är den som tar emot mitt budskap och jag vet att du förstår vad jag menar ,men livet går inte alltid som man vill, det har jag har jag kommit fram till nu, fastän jag inte vill acceptera det. Jag tror att du bryr dig om andra, jag vet att  du gör det, men jag är ingen professor som kan läsa tankar men jag vet iallafall att du är omtänksam.

Jag är uppriktig ledsen att det inte funkade, men det är mitt fel. jag har inte ansträngt mig nog. men jag kommer inte överens med mitt inre jag kan inte glömma dig, det är en sak jag hatar inom mig.Det är bäst för oss allihopa. Just nu drar jag en lättnadens suck,  jag trodde att jag klarade av efter 3 månade att lägga allting bakom mig men jag klarade tydligen inte det. Jag är svag. Jag vet inte vad jag skall säga eller göra, jag vill bara det bästa.-

Jag ber om ursäkt, förlåt mig. Jag önskar dig all lycka i världen och jag hoppas det går väl för dig. Jag gör det verkligen och jag hoppas att våra vägar möts någongån i framtiden.

Jag lever vidare, jag tänker kämpa

Jag Daniel Franén ber om ursäkt, det är inte ofta, men nu gör jag det. Detta är ägnat åt dig


2010-04-14
22:24:47

Acklamation
Tent imorgon och jag kan lugnt konstatera att jag har aldrig varit så lat sen jag började studera, raati. Snart sommarlov iallafall, eller lov och lov. arbeta vid en båthamn på morgonen och som ordningsvakt på kvällen, hurra.

Det är 3 dagen som vi har haft vackert väder i vasa, det är 3 dagen som jag har solat på balkongen och det är 3 dagen som jag sett resultat, tyvär har jag suttit i chefsstolen hela tiden så jag är likblek på ryggen och har börjat få färg på framsidan.

och hur i hela friden kan nån bli förvånad över att man på dialekt säger tyyyyymi iställe för tumme? det är helt naturligt precis som att kvinnan står i köket. hoppas ni förstår min ironi och jag hoppas att min blogg inte förbjuds nu.

nåväl, det finurliga är att person X blev inte förvånad när jag sa att Byökmaskin e tvättmaskin, jag hörde det ordet här om dan och jag har aldrig hörd det förut BYÖK. schacki e konsti.

VEJT DU KANSKI VA EIN KUTULSKUTTAR E ?2010-04-12
19:08:56

Kaffehuset August
Imorgon planeras ett besök på kaffehuset August här i vasa, jag ber om ursäkt för min dåliga humor men ett ställe som heter Kaffehuset August är värt att besökas bara för namnet. om 40 år skall jag öppna ett eget café som skall heta "Lilla mysiga gemaket" där skall det finnas 37 olika kaffesorter och 7 sorters kakor.

Optimalt väder idag. Som vanligt tillbringades dagen på balkongen där jag vädrade den kropp som varit instängd under hela vintern, tur är väl det. En riktig latdag.


2010-04-08
20:36:44

Demokratins väktare
Häromdan blev jag väldigt glad när jag fick höra av en person att denna gillar min blogg, speciellt min ironiska stil. Nu som då får jag höra från vissa individer att de "diggar" min blogg vilket gör mig nöjd, att nån faktiskt underhålls av mina B-skämt.

Om dock gymnasielärarna skulle ha "diggat" mitt sätt att skriva också. men nej.

Tent imorgon, oförbered och lat, usch. jag får nämna i tenten att jag är nervös inför första arbetsdagen/kvällen/natten.

2010-04-06
18:55:52

Kaffekvarnen
Memma är vår påskamat, äts ur riva ej ur fat. Hur ere om man int vill äta memma då? Tentläsning har pågåt i frasslyan hela dagen, och jag säger bara att jag brinner av iver att få läsa hur kommunen fungerar...
Så nu en liten paus va lilla kuppen. Kaffet jag har kokat är lika svart som Saurons själ i sagan om ringen, där Frodo hoppar runt med sin brynja av mithrill.  Har ni tänkt på hur dyrt det skulle vara för Sauron om han behövde linser, visserligen bara en men också en väldigt stor.

Det här kaffet smakar verkligen skumt.

på tal om skumt, om man köper mjölk svart av en bonde, då får man väl skummjölk?