Frassns

2010-12-28
00:56:37

Ljum
en "Har ja hört" historie som utspelade sig vid Thomas Karvs när det på den tiden kaverades hårt om manlighetens höjder och dess svagheter tillika. Hursomhelst så tog den hurtige Thomas ordet i sin mun och yttrade sig att en kar vill inte hör att han är gullig och de flesta av oss nickade instämmande och grymtade en aning, sen fick Thomas dock höra att han va gullig, HAR JA HÖRT!

Hursomhelst denna "har ja hört" har jag många gånger konstaterat att det är någonting som tar ner manligheten ett tiotals poäng, tur att man inte råkat ut för detta. Men någonting annat har  hänt, jag Daniel den brutale om jag får säga det själv blivit kallad mjukis, MJUKIS. Från att ha känt sig lite som en man försvann denhär någorlunda känslan av att vara till en kar tillbaka till tiden när man var mopedpojk och låtsastuff. Trots mina försök och motargument mot detta gav sig motståndaren inte upp och jag har fått stämpeln mjukis i pannan. Jajamän bara att börja vänja sig nudå, flickornas gullegris som får stryk av hockeypojkarna, men int av fotbollspojkarna, mittbena låter inte heller så dumt.

Som mjukis har jag ju förstås mjukisbyxor på för de får jag ha som mjukis, dessutom e de okej att använda handkräm, dessutom e de okej me socker å mjölk i kaffet.

Som mjukis tänker jag tillägna er en mjukislåt


2010-12-22
02:51:46

nattugglemusik


Det är inte många låtar som inte behöver text för att ha känsla, denhär låten har jag hört x-antal gånger men jag gillar den extremt mycket

2010-12-21
00:01:05

Daadi 22 år och hungrig
Egentligen ljuger ja ju lite när rubriken är 22 år eftersom jag fyller 19 i år, igen, det bör påpekas för alla kan ju inte hålla reda på ens exakta ålder heller. Födelsedagen började bra, sjusovaren Daadi sov som vanligt sin goda sömn till föräldrarnas förtret men nu när man blir äldre krävs det längre tid för att bli utvilad.

Dagen började genast med kaffe och trevligt sällskap, dessutom dracks det goda kaffa kaffet eller va de nu sen hette som försäljaren påstod att var det godaste kaffet i hela stan och när man sedan druckit det finns det ingen möjlighet att man kan återgå till vanligt "fati-mans" kaffi. Smaken var möjligen lite mera fyllig men int var de ju precis så att man begav sig till sjunde himmelen för att plocka äpplen och spara plussa poäng precis. Men fyskamt va de ju inte heller när jag tänker efter.

Sedan dags för grande final som jag sett i kylskåpet på dagen, nämligen smörgåstårtta som är bland det bästa som finns. Humöret på topp och hungern fanns samt snålvatten som rann, men det dröjde inte länge innan gubben sinade eftersom det var tonfisk istället för skinka, födelsedagen var inte mer nån höjdare, antiklimax till 100% och stackars hungriga Daadi nöjde sig med en bit och en besviken min. Kanske de blir tonfisk istället för julskinka på julafton.


kvällen avslutades vid Netti pubben i gott sällskap samt en liten bångstyrig figur som hade svårt att sitta still, och ännu svårare var det att tygla denna varelse trotts tappra försök!

2010-12-15
22:41:15

i en liten burk
Hört i en liten röd bil på färd mot Vasa, jag föreställer mig att du ligger och ruttnar i en hög av rabarber samtidigt som jag petar på dig med en träpinne. Jag kan tyvärr inte garantera att jag har citerat ordagrant men ni bör själv fråga upphovsmakaren om detta stämmer men jag ger inte heller ut några namn eftersom denna person antagligen får en ny bostad i roparnäs.

Sista besöket hos min kamrat Oliver för iår, jag kommer att sakna dig även fast jag inte saknade dig värst mycket i morse, men du är omtyckt av de flesta och det förstår jag, även fast folk har skillnad på dig beroende på vad det är för dag.


Jag undrar vaför jag fortfarande förvånas ständigt av att jag alltid klarar av att skjuta fram tentläsningen till sista möjliga tillfället, det var ju meningen att det skull bli av redan idag eller möjligtvis redan igår men igår var tankarna nån helt annans stans än i böckerna plus att vinsten i nhl över kaj havsberg förgyllde min dag. Däremot borde jag ha plöjt ner näsan i böckerna idag och agerat överbeläst herre men denna dag har förbrukats i form av mjukisbyxor tv-serier samt sjuka funderingar.

Så fredag sista tenten för iår sedan hem  till ljuva Jakobstad för ett tag, usch.

2010-12-13
23:06:52

2x2
jadu bloggstund, meningen är väl att man skall klotta ihop något pedagogiskt sladder som låter bra men innehållet är ganska tunt, men vad skall vi blogga om idag, jag borde fråga råd av den aktive bloggaren Erik Riska.

Denna dag har jag, ungkarlen städat lägenheten och röjt upp i mitt näste för tom med jag ansåg att det började se ut som om nån flytt efter ett bombnedslag. Tänk er denna effektiva man som städat hela lägenheten, som visserligen inte är enorm men ändå, hursomhaver så belönades denna kar med att fara å träna när han städat färdigt och när jag kom hem så lukta de så gott i min lägenhet av kemikalier, renhet och död. detta belönades i sin tur med 1 kg kycklinglår som resulterade i en paltkoma, ett tillstånd av dåsighet som uppnås vid överätning.


Lucia, får mig att tänka på när man var ung och grön i gymnasiet och läraren var klippskare än vad man själv var eftersom man ombads att komma och bära stolar till gymnastiksalen för en föreläsning vilket låter sunt. Men se när man kommer in i salen låses dörren och man får reda på att man skall vara strutgosse och sjunga julvisor på lucia.
De listade valen var få eftesom dörren var låst men ett alternativ var att göra så att divierse folk som fanns i salen skulle försvinna under mystiska omständigheter eller så accepterade man ödet och svalde sin stolthet.

De hade iallafall kul åt oss på penisionärshemmet


2010-12-09
21:23:46

Kära gulisar
Årets tutorering har avslutats och jag antar att jag har Kajs medhållning när jag säger att året som tutor kan inte beskrivas annat än att tiden med tutorerna har varit fantastisk och tiderna med gulisarna likaså.

Men Jag lyfter på hatten, egentligen har jag ingen hatt på huvudet just nu men jag menar alltså i en vänlig gest, en tacksam gest. Nu när jag tänker efter använder jag inte hatt för den delen, hursomhelst så har Kaj och jag konstaterat X-antal gånger att iallafall våra gulisar har varit fantastiska, alla har deltagit i det mesta samt haft en otroligt bra sammanhållning och extremt bra feelis, det får nästan mig att kännas att jag lyckats med min del i tutoreringen.
'
Den perfekta tutorn, kan minplan och hittar till ollis.

Okej iallafall så är jag och jag tror bestämt att jag kan föra Kajs talan också när jag säger att detta är någonting som är ett minne för livet samt att vi är tacksamma för att vi fått  tillbringa tid med er. Men som vanligt är vi lite bittra samtidigt.

Här har vi uppoffrat oss och bjudit till och sedan när ni ordnar evenemang så vill ni supa oss under bordet, vart har världen tagit vägen och alla snälla människor? Har vi verkligen varit så elaka mot er att ni med avsikt vill att vi skall drunkna i flytande salmiak. Jag hoppas att ni fattar att jag driver med er och är extremt nöjd med ert program för oss tutorer

Tack skall ni ha och Skål !

2010-12-06
23:09:22

I foten, inte i huvudet
Under denna helg har intaget av glögg legat runt ca 4 liter, vilket resulterat i ett visst avtagande av glöggkonsumtion, Detta kan bevisas genom falsifikationism eller genom det klassiska "Trial and Error"". Får byta till ljusglögg och jämföra eller ett alternativ är att smaksätta glöggen med någonting som gör en glad och pigg.

Imorgon blir det en tidig morgon faktum är att det är redan kl 9 och nu undanber jag mig svar som tex " klockan 10 e ju int nå tidigt, jag stiger upp kl 6 å far å brukar jorden". Detta endast för att ge mig ut i Vasa tillsammans med Pedagogkollegan Kaj-snabel-a-Sjöberg och leta efter renhorn. Detta får bli er funderare i natt när ni ligger vakna och fundersamma så här har ni dagens nöt.
2010-12-06
01:41:26

Allmänt
Jeppis, staden där allihopa spekulerar i saker och ting som de egentligen inte har någonting att göra med, man blir på superbt humör när man hör hur folk har spekulerat och spekulerat och vetat sanningen fast de inte vetat ett piss. Finns det ingen som är tillräckligt rakryggad för komma fram och ställa en enkel fråga, nej det är lättare att anta sprida vidare och göra det till sanningen, bra jobbat.

För att sprida julstämning och harmoni byter vi stil och samtalsämne, nämligen mat och dryckeskultur. Snart får jag julskinka. Jag kom att tänka på när man var barn och första december började, man tänkte att 24 dagar att vänta är ju en piece of cake. Nu syftar jag alltså inte på att jag väntade på julmaten när jag var liten även fast jag var ett matfriskt barn även på den tiden, nej jag menar att man väntade på julgubben och spänningen var olidlig. Men de 24 dagar som i dagens läge flyger förbi en utan att man vet ordet av var på den tiden ungefär lika länge som ett år annars tog. Och dagen innan 24, sömnlös natt jo jag tackar, fast man låg och vred sig och med full makt försökte sova kunde man inte för det var för spännande. I år tänker jag vara lika spännd som när jag var liten, dock blir det arbete på kvällen.

dagens tema cross cultural education and and comparation på moodle som för övrigt är världens bästa och lättaste program. En kurs med enbart flum av egna tankar och åsikter som kan vara helt rakt upp åt helsingfors men ändå godtagbara, sånt gillas, hoppas läraren gillar ens åsikter och värderingar.


Ett realativt seriöst blogginlägg för en gång skull. sånt slutar vi upp med2010-12-02
23:03:42

Fiskehistorier
så har äntligen en tentamen gott in i det eviga vilandet, om det gick vägen vill säga, men min vila kommer inte ännu för högen av resterande arbetsuppgifter är lika hög som den var för 1 månad sen, nu menar jag inte att jag skall dö när jag är färdig med allt skolarbete men jag är väl förtjänt av en gubbvila. För guds skull jag kan ju inte missa julmaten, det vore ju som att gå på ett feminist möte och ropa kvinnans plats är köket och sedan ångra sig.

Jag hänvisar till förra meningen och vill understryka att jag på inget sätt understöder att kvinnans plats är köket. MEN VI SOM E KARAR SKA NO SKRUV ME BILA Å MÅL HUSET, nä skämt och sida igen.

På tal om grova skämt fick jag förnämt besök till brändö ikväll av *Hertig Carl-Axel Silferhjelm Bjon af Plastlöv.
Som vanligt blev det X-antal historier som borde skrivas ner för att sedan undanhållas för allmänheten och dessutom bara läsas en gång om året. Den något Burduse Carl var på gott humör när han fick kaffe och litet kex och även jag hade ett litet leende på läpparna av det gudsfruktiga kaffet. Men leendet blev efter ett tag till en något förundrad min, ty ett paket riskakor som hade öppnats enkom för detta tillfälle hade minskat från full till ett kex.

Vidare lade vi cylinderhattarna och monoklarna på och diskuterade vilt om det borgerliga samhället samtidigt som vi åt gräddstakad cidergås.


Tack för besöket och välkommen åter

2010-12-01
03:07:21

Proppi
Nu sitter man här vid Sarahs Kajs lilla gemak, här får man mat som smakar som vatten dagen efter en hård utegång. Sarah e snäll och kaj e min medstuderande men också snäll. en havande tös från St: peter sa och så vidare, är visdoms ord som följer mig genom livet

Jag är den fenomenala pedagogen som har de absoluta lösningarna på dina svar, dina frågor blir mina problem.


att veta vad man vill är inte alltid det lättaste, att hitta den inre sanningen är inte det lättaste att hitta när man funderar inte heller när man blir bjuden på varma smörgåsar hos Kajs och Sarah, det smakar gott, utom medwursten som smakar häst.!

nu vill jag avsluta med en underbar låt som påminner om dansen på barndomsbem hurra!