Frassns

2010-01-31
21:25:11

Simple man
Vilodag... vadå vilodag? Jag har klarat mig typ ända till 9 men sedan hade jag kollat rocky 3 och, jag får skylla mig själv men jag blev tvungen att smygträna lite här hemma, så det blev ett 40 minuters pass med hopprepp och diverse övningar.

"Tiid fore gott gjooord he!

Såå...

2010-01-31
17:59:41

The Untouchables
Har en ny favoritlåt, Dels favorit att lyssna på men också favorit att spela på gitarr och sjunga.

http://www.youtube.com/watch?v=c56vEgA4fjU

Eftersom jag e totalt värdelös med datorer får ni som vill klicka på länken upp till, eftersom jag inte vet hur man skall få videon direkt i bloggen.

Slut på sötebrödsdagarna i universitetet, för en gångs skull tycket jag det skall bli skönt att få lära sig lite, känns onödigt att ha finska 2 gånger i veckan och inget annat.

Har tränat 2 pass varje dag sen i måndas, 1 gympass och ett konditionspass, jag är inte ens slutkörd, jag orkar mera, men det är dags att ta en vilodag och inte köra sig slut, även fast det tar emot.

Tiden visar allt

2010-01-28
19:38:14

The world is yours
Jag har alltid varit den som lyssnat, jag har varit den som hört på när nån talat ut, jag vet int varför folk kommer till mig. Nu det omvända roller, jag behöver någon som lyssnar, känns konstigt, ovant och osäkert att inte veta.Jag har alltid varit svårpåverkad, jag har inte blivit förvånad över saker som andra reagerar på. Ett tag trodde jag att jag inte kunde känna någonting. Jag är helt upp och ner.

Det är alltid lätt att säga åt andra vad de skall göra och vad som är bäst, nu står man här och vet ingenting, ingenting, vad skall jag göra?


Gitarren och träningen får bli min räddning...


Ge upp? kämpa?

2010-01-27
20:17:55

Every cowboy sings a sad sad song
Tänk inte, stäng bara av, gör någonting. Steg upp kl 9 idag, 1000 frågor snurrar i mitt huvud, jag tänker för mycket, stäng av, det går inte. Sitta ensam hemma i soffan och grubbla... I can´t take it. Ut och länka, pressa mig till max, full koncentration, hem in med mat till gymmet,  ge allt, tänk inte pressa en till pressa.

kom hem duscha ta det lugnt samla mina tankar. hemma en stund för att försvinna ut igen efter en stund. jag är inte ens trött. 1 runda till orkar jag.

Det är som det är, ingenting man kan göra åt det fast man skulle ge vadsomhelst för att göra allting bra.

ut igen.....

2010-01-25
19:50:54

Only the good die young
Varför gråter flickor när de kollar på vissa filmer? Jag har alltid tänkt att det är ju på låtsas så det är väl ingenting att gråta över.
Jag brukar aldrig påverkas av film men konstigt nog påverkas jag alltid av rocky filmerna. Jag blir alltid så " In i he"
Först den hårda träningen och sedan den slutgilitga fighten, alltid lika inspirerande. Jag kollade  rocky 1 på fredagen och efteråt kände jag att jag måste träna så jag drog fram hopprepet och tränade kl 1 på natten, sen fick jag ingen sömn. Men iallafall grymt att en film kan inspirera en att träna, eller så e jag bara konstig.

Är ännu utan sitzbiljett till halarinvigningen, voi voi. Jag får väl förbereda mig på stryk nu, men icke utan strid.


2010-01-22
18:59:22

7 Things
Nyduschad, ordning i lägenheten, helg, badrock, slapp ställning, japp.

Jag insåg tidigare idag att jag hade ganska råddigt i lägenheten när jag hittade en oöppnad julkalender under en hög med papper å skräp. Jag är inte slarvig jag gillar bara inte att städa. Borde kolla lite hur det ser ut på skolfronten, eller korjaan universitetsfronten. jag öppnade minplan idag för att kolla vilka kurser jag valt och om jag skulle ta några kurser till, men som vanligt blev jag och minplan osams så jag fick inte så mycket gjort.

Jag blev aningen snuvad på konfekten idag också, jag skulle köpa biljetter till halarinvigningen men jag har blivit förd bakom ljuset för det såldes inga biljetter idag. Jag var för sent ute. Detta var droppen som fick bägaren att rinna över. Man måste mota Olle i grind.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag skall göra. Ett alternativ är att det blir att ha grabbkväll och kolla rocky, låt testosteronet och adrenalinet flöda!

Snart skall bilen besiktas, hurraaaaa....

2010-01-21
21:11:39

Lilla elaka möbelsnickaren
Jenkki prenumerar på min blogg under namnet, Lilla elaka möbelsnickaren. Så jag frågade Jenkki varför jag fått detta konstiga namn. Enligt Jenkki är jag inte elak, och jag skulle inte säga att jag är liten, och jag är inte möbelsnickare, Så man kan ju fråga sig varför jag fått denna titel?

Jag hadde planerat ett dundeinlägg tidigare idag, jag har inte sluppit in på nångon hemsida för internetsidan låser sig efter typ 4 sekunder så datorn har varit nära att öva simhopp från balkongen. Nåväl nu när jag sluppit in på på internet så har jag glömt vad de var som jag skulle skriva om.

Imorgon är jag ledig, det är dags att ta tag i lite grejor, reda upp och gå igenom saker.

2010-01-19
20:55:27

Frassökning
Drog marklyft för första gången på 3 månader igår, resultat = träningsvärk i ryggen. Jag känner mig som en gammal gubbe som har problem med ryggen, efter att ha suttit en stund i soffan hos Calle måste jag byta till en stol och sedan vise versa.

Nu har jag "leidon" på finska kursen, För några ynka studiepoäng ( vet inte exakta antalet ) har vi en massa uppgifter till varje lektion och det är svåra uppgifter dessutom, plus att jag e lat. Studiemotivationen blev inte direkt bättre under jullovet.

Trött och sliten känner jag mig just nu, en resa söderut skulle inte sitta helt fel, får börja me lotto pånytt verkar de som.

Just nu skulle jag behöva en person som skulle kunna svara på alla frågor som finns i mitt huvud, men jag tror knappast han/hon finns.

Så vill jag hälsa till Johhny Depp

2010-01-17
17:02:51

knöust
Man måsta ha påsyypasi, för tå he börja ti bröusk i beini efter att ha hadd lugi hialang i banaluisksa å siit Ramt i vitöga, så tå veta ha att ha gånglasi va ipi för sista gango.

typ...


Finns det någon annan som tycker som jag, att söndagar är bland det tråkigaste. För var en söndag för mig vilken dag som helst men nu har det blivit lite av en dag när man inte gör någonting utan sitter och har tråkigt.

nej nu får man no hitta på någonting

2010-01-11
21:37:42

Sommarkort
Hemma i lägenheten på Brändö, känns konstigt att vara ensam nu efter en månad.

Kort och koncist

2010-01-10
18:36:38

Before you accuse me
Söndag.

Söndagar brukar oftast vara tråkiga, men toffe och jag begav oss på en långpromenad in i skogen, igen. Denna gång traskade vi först efter ett spår gjort av en snöskoter, otroligt irriterande att gå i ett sånt spår. Sen tog spåret slut och vi blev sura så vi tog riktning in i skogen och jag fick fullt med snö i skorna, nästa gång tar ja gummistövlar. Nåja, sen kom vi till en bäck som var typ 2 meter bred och vi ansåg att det utgjorde inget hinder och vi orkade inte vända och gå tillbaka. Dock ropa jag strax före Toffe hoppa över bäcken att jag kommer att braka igenom isen, men det var inte jag utan toffe som fick "blöito" och jag fick väldigt roligt, skadeglädje är bästa glädjen.


2010-01-06
19:34:11

DOMP
- 25 grader ute, hemska saker. Har suttit inne hela dagen å ja får nå fel om he ska vara såhär kallt, man kan ju int fara någonstans. Igår va iallfall jag å bror å spela badmintion till tenniscentret, som e ungefär 800 m från vårt, så vi trotsade kylan. Jag har inte spelat badminton på år och dagar så de tog ett tag innan allt kom igen men sista matcehn slutade 20-18 till bror så det blev ganska jämt till slut. Imorgon är det dock revansh som gäller, och om jag förlorar så blir det stryk.

Borde fortfarande laga min finska artikel och en ny uppgift har dykt upp, en arbetsansökan på finska, usch och fy, studiemotivationen är mindre än någonsin fast jag har lov.

På en msn konversation idag blev det bestämt att när jag ska skaffa flickvänn så har jag 2 sätt att gå tillväga:

1) en romantisk sång vid ett bra tillfälle

2) En karkkipåsa å en klapp på axeln

Universitetsstuderande som man är så kom jag fram till att vi kombinerar dessa 2 så de blir en karkkipåse följt av en sång. Och folk undrar varför ja e singel ännu?.

Köpte D-vitamin tabletter häromdan och ja ej varför men ja har tydligen gått å snaskat lite nusomdå så ja tror ja har äti ganska många redan, fast goda är de. Snart bär det av till Vasa.
2010-01-03
22:55:46

Ramht
En söndag, en tråkig söndag men inte vilken söndag som helst utan det var den söndagen när Onkel Petrus mötte silversälen i Kallans fyrtorn.

Söndagen började med att bli väckt av toffe som tvinga med mig till fäboda å traska i djup snö, det var tungt. Fäboda, till vardag som till fest.

Sedan så har ja Vari oaktiv hela dagen å fari å träna i sista stund innan fitness stängde så de blev lite brådis.
På kvällen blev det kaffe och dopp hos oscars och en kvällspromenad, och de va förbenat kallt.

Förra natten fann jag ingen sömn ty problemen var många och lösningarna få.

Så denhär söndagen har varit tråååååkig.

2010-01-01
00:49:41

in i 2010
Nu e de slut på år 2009 och ett nytt år nalkas. Nu försöker jag se tillbaka på året som gott:

Förra nyår spenderade jag i Dragsvik, det gick faktiskt ganska bra ända tills kl halv 12 när jag låg på täcket och funderade och telefonen ringde. Det var Oscar som hade hemmafest som vanligt och alla ville att jag skulle komma dit, en av de få gånger jag var "Hajoo" i milin.

Sen hade vi ju ohi on i april, den 2:a om jag inte minns helt fel. Jag minns ännu när Löjtnanten tog oss utanför brigaden i formation och till sist sa han "Reserviin lepo. Reserviin poistu!" Alla jublade och jag tror ingen av oss kunde förstå att nu var det slut på eländet, På hemresan förstod man inte riktigt vad som hänt, det kändes som om det var ett vanligt loma och man skulle tillbaka på söndag som vanligt. De 2 första veckorna i civilen var värst. Man var van vid att stiga upp kl 6 och ha ett schema som man skulle följa, men nu var man arbetslös och dagdrivare och rastlös till 1000. Fick senare praktisera som gårdskarl vid ett lågstadie med min far, sista året innan han gick i penision.

Till sommaren arbetade jag åter vid ssj men denna gång som arbetsledare för 2 flickor, det var en utmaning som hette duga, hela stället skulle skötas samtidigt som man skulle hålla koll på de 2 andra som var nya för sommaren, och det var många gånger som jag trott att jag skulle stressa ihjäl mig för den lilla lön jag hade.

Sedan väntade ett helt nytt liv i Vasa, Studielivet. Jag har fått många nya vänner och jag ångrar inte den tid jag haft med er även om den utbildning jag just nu håller på med inte känns som den rätta. Det har förstås inte varit ett felfritt år i vasa. Vissa veckor har det känts som om jag lika bra kunnat försvinna medans somliga veckor varit lysande. Sedan har man ju gjort bort sig en del men det är sådant som tillhör det förgågna och varken du eller jag kan ändra på det fast man ibland önskat att man gjort på ett annat sätt. Vissa saker finns som jag önskar att jag aldrig gjort medans det finns saker jag önskar att jag gjort.

En annan höjdpunkt i år var vår julfest där jag och Åsa ledde julfesten, eller rättare sagt, Åsa höll i trådarna medan jag bara var nöjd och glad och med, fast det blev nog lyckat tilll slut.

Detta år slutade med att jag var först med Toffé vid en fest där en massa 17-18 åringar festade, och iallafall jag insåg hur idiotiskt man har uppfört sig när man var i samma ålder. Jag fick dock ett trevligt samtal från Vasa under festens gång som fick mig på gott humör, jag hoppas att ni också hade det trevligt.

Sedan drog vi vidare till en fest i mina kamratkretsar så det blev lite småprat med gamla bekanta som man inte träffat på länge, men vi blev inte långvariga för vi stack ganska snabbt och badade vildmarksbad med Elins föräldrar och deras grannar, det var verkligen trevligt och avslappnande. Sedan tackade vi för oss och hade ungefär en kvart på oss att ta oss till torget innan 12 slaget men vi hann i tid och räknade de sista sekunderna av det gågna året tillsammans med alla andra på torget. Sedan kollade vi läget vi netti men konstaderade ganska snabbt att kvällen var ganska lyckad redan så vi drog hem.

Jag hoppas verkligen att alla andra får ett lyckat 2010 även fast ni vaknar med huvudvärk imorgon.