Frassns

2010-05-30
20:41:56

Sommartorpet
Hej halå! Roligt att träffas igen... eller träffas och träffas, int e de ju liksom så att vi ses just nu å dessutom låter de lite sådär fjäskande och fnaskande, jag prövar på nytt


Morjens! Jag har inte orkat skriva i min blogg bara för att jag e lat. Dehär känns bra, känns rätt.
Alla brukar ju fråga när sommarlovet är slut hur ens sommarlov har varit men jag tänkte nu berätta om hur mitt sommarlov har börjat, väldigt intressant.

Hört i dörren vid netti :

- Jaaa Daadi du passar no bra här som ordningsvakt

- Hur menar du tå?

- Ja men du er ju som så karo (karla-aktig)

- ja du säger he.

Jag hänvisar till detta senare i inlägget vi fortsätter till dagen efter :

Jag konstaterar att dett är dags att klippa gräset för första gången i år, jag är bra på att klippa gräs.
Fader som dock är skeptisk till mitt tekniska kunnande eftersom jag studerar på universitet undrar om jag vet hur man startar gräsklipparen, minus 5 poäng i manlighet.

Kar som jag e så startar gräsklipparen på första draget, dels för att jag orkar dra så hårt i det lilla snöret. Flinet är upp till öronen. Jag går in för att smälla fader på fingrarna som frågar om jag fått igång klipparen. :

- fick du igång gräsklipparen?
- Japp ha starta på första!
- nä he kan int ha ha gjort ha har stått hela vintern
- JAMEN HÖRD INT DU! ja hadd ju igång ha
- näää

Nåja, bitter över att ha blivit ägd så får gräsklipparen lida. jag drar å pustar å skuffar och till sist närmar jag mig Moderskeppets (mors) Krusbärsbuskar eller nåt liknande. Nåväl, bitter och inåtvänd skuffar jag lite väl hårt och märker hatt jag kör över de nya små buskarna och i all tillsåndelse märker jag det hemska och drar klipparen bakåt samtidigt som jag snavar på en rot, samtidigt (hänvisar till netti dialogen) som jag faller och ur mig kommer världens rop, men ett ganska ljust rop, och ett ganska mera feminint än maskulint rop.

Skadan är redan skedd med ropet. och jag tittar oroligt till höger och vänster, framåt och bakåt och konstaterar att ingen sett eller hört någonting. Sedan märker jag det som återstår av krusbärsbuskarna. Jag säkrar riktingarna än gång till och konstater att detta går ej att fixas med Jesustejp, alltså är det sönder.

Fast när jag tänker efter så har jag aldrig gillat krusbär

2010-05-19
15:14:58

Sommar Daadi
En ny människa stiger in genom dörren, jag har aldrig skådat en sådan varelse. jag betraktar varelsen e bra stund och konstaterar att det är ju jag som har bytt färg från vit till röd (förhoppningsvis brun senare) tydligen är jag en aning yr också så jag bestämmde mig för att skriva ett blogg inlägg och ta det kallt. hur som haver hoppas jag att jag kan skriva ihop någonting utan att få en massa hot brev inkastade genom mitt fönster när jag skall sova.

Livet i Jakobstad har börjat rulla, visst saknar man Vasa, men det är ändå någonting speciellt med sommrarna i Jakobstad, dels kanske för att alla minnen och barndomsminnen har bildats här, och nu när alla människor som man känner eller rent av gott i samma skola men som senare gått skilda vägar pga av arbete, utbilndning eller dylikt, själv är jag barar med. Men det verkar som om de flesta återvänder hit till Jakobstad iallafall under sommaren så det är alltid lika kul att få dra na dalagubban me schacket, Men jag längtar också till hösten, det kommer att bli otroligt nice. Men först skall vi ha sommar. 


Om det är någon som undrar vad jag håller på med just nu så arbetar jag som ordningsvakt på helgerna och ibland in i veckan och har som plan att säljas som pepparkaka i sommar.

2010-05-13
20:40:06

Skabb mört
Nu har då folk gnällt igen eftersom jag har varit lat när det gäller upptaderingen av bloggen men nu är det så att jag är en väldigt aktiv kar som dessutom har svårt att snitta ihop inlägg på begäran, det skall få ta sin tid, lika som mjöd, mjöden blev inte färdig på 1 dag.

Hmm, nåja jag kan ju alltid predika om gårdagen. Gårdagen utgjordes av en liten resa till Vöro för att bli knådad som en bulladeg. Sedan en sväng till Vasa där jag och Bjon skulle hämta vårt kraftfoder från Posten.

Bjon, en stolt man, men en slagen man. Stressad och uppbrusad till tusen satt i min lilla golf och ropade "kör hårdare" hela tiden. min stackars lilla golf. Varför var denna man stressad, jag anade att det tröt i Lill-Calles snusdosa men så var inte fallet. Bjon hade nämligen strul med en 45-taggare till kvinna som bodde på 3:de våningen som ville ha tvätta men handlingens man Carl af Axel von Findus hade snuvat kvinnan på tvättpulvret och bokat före, men nu gällde de att hålla tiden, och tiden var knapp. Golfen stannade vid Brändö posten och vi rusade in och hämtade vårt hemliga paket. Sen blev Calle på gott humör och sjöng en glad trudelutt åt mig påvägen hem, men skenet bedrog för calle sneglade på klockan och kom ihåg att hans tvättid var på väg att gå ut, så full fart igen och vi han med nöd och näppe hem till Bjonasas som vi säger jär i Jeppis.

efter en predikan om 7 svåra år och Timoteus undergång, tog Bjon sitt förnuft till fånga, kavlade upp ärmarna och gick sitt öde till mötes.

Men det hela slutade med frid och fröjd och 2 mätta magar som besökt piccolo. jag återvände till Jakostad nöjd och trind

2010-05-04
20:04:55

Blixt-Daadi
Nåja, trots att fingrarna värker och motivationen sviker skall jag försöka skvätta ihop en sås till blogginlägg nu när sista skoluppgiften är klar, pedagogisk psykologi 2, mmm smaka på ordet, det smakar. De som känner mig antar att jag skulle skriva "vår och äldre herre på mellanddagsrea", men det är ju inte så ordet smakar, det smakar.... He er no he dummast ja har hört egentligen, int kan ju ett ord smaka någonting.

Antingen så e jag dum eller så e jag envis, istället för att försöka hitta en scanner för att skanna in ett kapitel från en bok så är jag så dum/envis att jag skriver från boken till datorn, jag visste inte påsant att mina fingrar kunde gå så snabbt, ungefär som när kvinnor skriver sms och knapparna borde fatta eld egentligen.

Så nu har jag sjukt i fingrarna men triumferar med en komplett uppsats på 11 sidor och en relativt nöjd Daadi. hur firar man nu detta? Ett erbjudande kom att en kall öl vid Ollis är det perfekta sättet att fira på. Men jag tänker vara hurtig och bege mig på en länk, inte för att jag vill utan för att det behövs tydligen.

Undra om he finns na feminister som läser min blogg... he hoppas ja int, å finns he så kan vi no reid ut he jär vi brändö!

2010-05-03
14:37:06

ÖUH
HE ER NO NA FÖRBANNADIS DYNG DEHÄR MIN PLAN!