Frassns

2010-11-29
22:23:31

Monday bloody Monday
Måndag, den dagen på veckokalendern som de flesta avskyr. Min måndag började kl 8 och slutar en stund kl 8 för jag var trött sliten och slut. Meningen var att som den morgonpigga kar man är stiga upp 8 utöva yoga, breadkdansa lite och läsa tidningen innan jag stack iväg till vasa, men sömnen tog över och jag sov gott til 11, bra kar reder sig själv.

11 stiger grottmänniskan upp och grymtar fint, skrapar sig i sidan, sträcker på sig och vaknar långsamt till liv, segheten satt ännu i. Endast iklädd mjukisbyxor gick jag utanför dörren för att snabbt lägga igågn motorvärmaren en stund vilket gick smärtfritt faktiskt. Du som nu läser antog säkert att jag skulle ha ramlat eller någonting liknande men se nej jag hade flyt, kanske du rent av ville att jag skulle ramla!!!!

Ända tills jag skulle gå in och märkte att dörren var i lås och nycklarna på insidan. Där stod jag med blåa crocs och mjukisbyxor i minus 13, från att ha varit seg och äcklig blev jag nu hyperaktiv samt pigg för en gång skull, snabbt och hämta reservnyckeln som man tappade i snön och det var bara att gräva och svamla fina ord samtidigt som man hoppas att grannen inte kommer.

väl inne behövdes kaffe för att värma denna sargade själv, och kaffet lades på värming men den förbenade kaffekokaren är så häftig att den måste ha 2 knappar varav man trycker på fel knapp så man får kallt kaffe!

kallt kaffe höjde humöret samt att katten hade kakkat på golvet.2010-11-28
03:06:43

PåverkadTomt, huset är helt tomt, för tomt för att vara ensam i, man borde ju sova efter arbetsskiftet men som vanligt hittas ingen sömn.

Förvirrad, ja en aning, osäker, absolut, mera tankeställare mera lösningar som skall lösas i mitt huvud, underbart... är det faktiskt som du sa eller var det bara en idiotisk grej, det kunde det lika bra ha varit men kanske sanning. Nätterna är till att tänka och morgnarna är till för att sovas bort.


Här står jag nu vid ett vägskäl som delar sig i flera olika vägar och på skyltarna står det information som är osäker, vilken låter bäst och vilken är det som jag känner att jag vill.

Jag hoppas inte det är en återvändsgränd

2010-11-22
00:34:19

Full of broken thoughts I cannot repair
vad jag kan minnas är det en evighet sen jag har drömt, eller iallafall kommit ihåg när jag drömt någonting, men idag var en annan femma. Idag.

Har du någon gång drömt en dröm som kännts väldigt verklig? Har du någong gång drömt en sådan dröm så att när du har vaknar så har det tagit en stund innan du insett att det bara var en dröm och du är tillbaka i verkligheten? Det har jag. En vacker dröm samtidigt som det var en dröm som gjorde mig ledsen, låter konstigt eller? Men att drömmen var så verklig att när jag vaknade tog det en bra stund innan jag förstod att det bara var en dröm, en dröm som har följt mig hela dagen.

Jag trodde jag kunde lägga det förflutna bakom mig, och med tiden har det gått, suddats ut från ens liv men tydligen finns det kvar någonstans inne i mig för denhär natten blev jag påmind. Drömmen var otroligt vacker, det utspelade sig inom en snar framtid där det kändes bra, det hade blivit bra, det sorgsna är att när jag vaknade insåg jag ganska snabbt att chansen att drömmen skulle vara sann var minimal, och även fast det var en bra dröm så skulle jag ha undvikit den för att den drog upp det förgågna ännu en gång.

ja du...2010-11-18
20:44:22

Disk hårdari
diska e kul, eller egentligen suger de ganska hårt men ida blev de kul för att denhär känslan att man måste diska förstärks oerhört mycker när man vet att man borde läsa på tent, jag tror de flesta känner igen sig. Men nej det blev varken diskat eller läst istället en gubbila och gym. Sedan skulle jag ta tag i tent läsningen me noll motivation fastän jag fått min goda syntha-6 dryck i mig. efter 2 blad insåg jag snabbt att ingenting hade fastnat så vitsen att läsa var ungefär lika stor som att tanka en bensindriven bil med diesel.

varför blir dett alltid att det inte går att läsa innan det blir riktigt panik? Fast det fenomenet är ju känt hos de flesta studerande. varför anstränga sig i onödan fast man det egentligen är lättare?

därför bloggar jag just nu för då behöver man inte läsa.

2010-11-16
22:38:23

Man tar lite sylt
För några veckor sen fick jag höra att jag ser väldigt sofistikerad ut i min rock, detta kan tolkas positivt eftersom jag den kommande pedagogen har behov att se ut som en som har IQ på 200 och gillar att filosofera om man skall ta mera sylt till gröten. Och så vidare in i oändlighetens värld.

Den mycket sofistikerade mannen vacknade klockan 7 eftersom han skulle skriva engelska tent men först ha 1 timmes graduation party med rödlimonad. Sömnen hade hittats 3 på natten så med min korta matematik kan jag analysera talen och komma fram till slutsatsen att sömnen bestod av 4h, Derivata är min grej. Jag kunde dock konstatera att mannen som syntes i spegeln var långt ifrån representabel, detta konstateras varje tidig morgon.

Efter 2 koppar kaffe och muntra tankar klädde jag mig i denna sofistikerade rock samt sofistikerade halsduk och fick till någonting som man inte behöver skämmas för. Som den sofistikerade man jag är så kör jag förstås fint eftersom jag inte kan visa mig i vanliga bilar, därför har jag min golf min trogna golf vars vänster dörr ej går att låsa upp så jag måste först öppna höger dörr för att kunna låsa upp vänster för jag är för tjock för att klättra över till andra sidan.
Problem som kan uppstå i Finland är att när det har varit kallt så blir det varmt och vått och sen blir dett kallt och det våta fryser. Detta uppskattade mitt lås och gick ej att öppna. Var befann sig den vanligtvis stillsamma och lugna kar nu? Klockan gick och tenten närmade sig och låssprejen fanns någonstans i lägenheten och varken tid och ork fanns.

Nu lossnade det pedagogiska tänkandet och för att vara på den säkra sidan kontrollerades det om det fanns åskådare i närheten. Golf är utrustat med ett väldigt rymligt bagage och om man tar bort hatthyllan kan man klättra över. Denna smidighetens kar klädd i rock och halsduk som skall framställas som sofistikerad förlorade här poäng genom att ta upp bagageluckan och klättra in i bilen på ett smidigt sätt. minus i kanten

Daadi bloggen e slut för idag

2010-11-15
00:02:21

tystnad
Söndag, det innebär filosof kväll. Att kunna konstatera att man är ensam i lägenheten det är tyst och lugnt, det är dags att lägga sig på soffan skrapa sig i skägget som inte finns och klura på några svårigheter. Lugnet att bara få ligga i soffan ta det lugnt fundera och filosofera och ta det lugnt.

motgångar, varför blir det aldrig som man planerat, och borde man ha gjort på ett eller annat sätt för att undikit dessa motgångar. inte 1 eller 2 utan de som lagrats under hela livet. Efterklokheten brukar ju vara den bästa när man sitter med facit i hand förståss men det kommer kanske lite väl sent. Men motgångar gör en ju starkare eller? Visst men varför behöver man det tå om man lika bra kan få det lätta.
Och hur kunde man ha gjort annorlunda för att få det resultat man ville ha som inte mera går att ändra på?

Men återigen har man gjort ett val och reglerna spelar efter dessa.

Livet lär även den lätta vägen, det måste inte vara den hårda vägen alltid.


2010-11-13
17:58:37

Foto
Hemma i jakobstad som har blivit klätt i vinterkläder. Sitter i köket och umgås med förläldrarna dricker kaffe och diskuterar bland annat om när Far var ung en gång i tiden och vad man gjorde på den tiden. Det får mig att tänka på när man själv var Barn och satt och lyssnade så länge man nu orkade på när mormor och morfar satt och pratade med mina föräldrar. Själv var man full av energi och vila helst av allt göra någonting på utsidan.

På utsidan konstaterade jag ganska snabbt att det var perfekt temperatur för att göra snöbollar, att hålla snön i bara händerna och sedan krama  den till en rund hård symetrisk boll för att sedan förstås kasta den på far väckte minnen igen om barndomen. Det stora problemet med att man ville ha snöbollskrig men alltid fick man våta handskar och fick kallt och mamma som ständigt påpekat att man måste ha handskarna på. Tänk att lite snö kunde sysselsätta ett gäng småbarn under en väldigt lång tid. Kasta snön på varandra bygga kojor i snön.

Sedan stod jag utanför bolagets innergård en stund och tänkte tillbaka på barndomen. Sandlådan, den var ingenting för mig men att gunga det var någonting som uppskattades hårt. eller de otaliga gånger man spelat innebandy eller badminton på gården mot sin bror som är 3 år äldre och alltid försökte man vinna men det resulterade alltid i förlust PÅ DEN TIDEN! hur kan en innergård ha kunnat sysselsätta en person under så många år?

En dag kommer jag att stå i fönstret och se mina barn leka på gården på samma sätt som jag gjort...

2010-11-11
17:37:42

tears of the dragon
Ett mästerverk


2010-11-06
15:13:34

Början till slutet

2010-11-01
21:07:51

övning ger färdighet
Nice, väggen närmar sig, humöret sjunker, allting lider. 700 saker som skall vara färdig inom loppet av en vecka och samtidigt 500 saker till nästa vecka. Man klarar mycket men jag är inte säker på att jag kommer att klara allt. prioritera säger man men vad skall man prioritera när allting är viktigt och allting går ihop. jag är arg och bitter och led åter igen jag ser framemot jullovet. 

höjden av ironi kanske är under dagens lopp när jag körde från universitetet i full stress så var det nån som hade skickat in följande sak på radion: " hej sticker på 2 veckors semester till grekland kan du spela låten Don´t worry be happy  med bobby mcferrin". återigen murphys lag.

idag hann jag inte träna och när träningen lider blir jag på ännu sämre humör. idag är jag en sur gubbe.