Frassns

2011-12-15
22:21:02

stämningsfull afton
Denna afton är inte lik de sedvanliga som oftast brukar vara väldigt lika här på sandögatan, nämligen att jag och min kämpis sitter i hans rum och kollar serier och pratar skit om mänskligheten och lyfter oss över alla andra.
Idag när jag var och handlade julklappar i all stress samtidigt som man försöker få kandidaten att gå ihop med tidsplanering samt att få alla andra kurser att gå ihop utan att man skall dö i stress. Samtidigigt som man skall måsta vara orolig över att man ska arbeta på jullovet för att få ihop pengar för att klara vårterminen samt att man skall hinna göra undan skoluppgifter under lovet. Iallafall när jag var i affären och var bitter och stressad över min nuvarade situation så stannade jag framför en hylla som jag vanligtvis alltid går förbi utan att ens slänga tanken att här finns nånting jag vill ha.
Nu när jag sitter här i mitt rum ensam med lampan släckt och på bordet finns den sak jag inskaffat som skänker mig ro i denna tid av stress och stök. Bredvid soffan har jag nämligen ett ljus som är tänt och lyser upp mitt rum, jag ahr aldrig tänkt tanken hur stor skillnad det är på ljuset som en lampa ger och det som kommer från ett ljus.
Iallafall så sitter jag här i mörkret, på datorn spelar det lugn musik och rummet är fyllt av ljusdoft, jag kan inte beskriva hur det luktar men iallafall så är alla bekymmer borta för stunden, detta är avslappning.
En stund för mig själv, en stund när allt annat kan stanna på utsidan av rummet för en kort stund innan de pånytt skall bearbetas. I samma stund som jag srkiver detta kastar jag en blick på ljuset som lyser tyst och stilla för sig själv, tänkt att någontin så enkelt som ett ljus kan förändra stämningen hos en själv.
Tack.

Kommentar:
#1: Erika

Roligt att höra att du har sett ljuset!

Kom ihåg att äta pepparkakor också så du blir snäll, behövs säkert med tanke på all den där stressen :)

2011-12-18 @ 10:58:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: