Frassns

2011-02-08
22:50:47

Brändö blodbad
Midnatten närmar sig här i den lilla kusliga lägenheten på Brändö och här sitter jag nu med min låtsas jättehäst Barthalomeos och dricker vichyvatten med citronsmak och läser Augusts Strindberg. Som bäst kommer Barthalomeos på en intressant historia med ett viktigt budskap i:

Det var en gång ett land som hette Fulland och var delat i 2 landskap, det bättre västerbotten som bestod av hårt arbetande män och kvinnor, faktistk, som var redan från födsel väldigt händiga. Så händiga att de kunde lösa varje ekvation, Så händiga alltså. Den sämre sidan hett gammalland. Gammalland bestod till största delen av högfärdiga och högadligt folk som hade monokel och cylinderhatt och använde sig av bidé samt väldigt mycket pengar som de fått av Mamma. I Gammalland bodde en Lång och ståtlig kvinna som hette Norrholm som bestämde sig att flytta till Västerbotten för att komma i kontakt med folket, men det gick inte så bra eftersom de flesta hyste agg mot detta folk.

Norrholm som hade ordets gåva och satte inne med stor kunskap packade den lilla mjölkkannan och förberedde sig att vända tillbaka till honungslandet, men en dag blev Norrholm accepterad i den mytomspunna gruppen "Kaverare" eftersom de såg potential i denna varelse, eller myrslok. Kaverna bestod alltså av några av landets mest frispråkiga och förnäma män. Kaverarna hade dessutom hög status och att vara accepterad i denna grupp gjorde att man steg i rang i staden Hursa. Norrholm som var van med att mamma betalade det mesta kunde inte ens sköta de enklaste sakerna som att dyka upp på kaverarnas sammankomster och detta gjorde kaverarna frustrerade eftersom, man tar seden dit man kommer och uppför sig därefter för att kunna utveckla en god gemenskap, men det funkade inte eftersom Norrholm inte dök upp. Det magiska talet i en saga är oftast 3 och här fick Norrholm 3 chanser vara han sumpade 3:

Därför fick Norrholm inte vara med.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: