Frassns

2011-10-03
00:31:30

På andra sidan vägen
Hur många gånger har man inte som ordningsvakt fått frågan, hur orkar du stå här, hur orkar du arbeta istället för att supa? Svaret är ganska enkelt för mig, man behöver inte supa varje helg, jag behöver det iallafall inte. Hur jag orkar med arbetet? Visserligen har det många negativa sidor samt många positiva sidor. Sålänge man följer lagen och har den bakom sig så kan man göra ett tryggt arbete och upprätthålla ordningen.

Eftersom man är van att man skall hålla koll på ordning samt att allting går lugnt till så kom jag att tänka på en situation när jag blev helt ställd. Det var nämligen någon gång efter jul när den här ordentliga rean slår igång. För en gång skull tänkte jag att jag skulle försöka vara först och tidig för att få tag på de bästa sakerna. Som den förutsägande man så antog man att dagens ungdomar sover bort dagen om de inte är tvungna att stiga upp och där kom min chans, att lyckas hinna ta mig till affären när den öppnar för att vara först.
Fel fel och fel, all planering gick i stöpet eftersom jag var inte ända som stod och väntade på att affären skulle öppna. En hel hord av otämjbara bestar som kämpade sig närmare och närmare för att ta sig till dörren som om det gällde livet.

Vad gör man nu, ger man sig in i kampen om livet eller blir man efter för att ta del av det som lämnar efter att de är färdiga med kadavret. Mina tankar var att det finns säkert mycket kadaver kvar när jag slipper in. nu är det alltså inte kött jag talar om utan här symboliserar köttet alltså kläder för jag är inte makaber på något sätt.

Portarna slogs upp och ta mig katten om inte dessa kunder skulle ha hängt med världseliten på 100 meter i starten. Kvar stog jag som en halv efterbliven sork och funderade över tillvaron samt vad som hände.
Man tog sig in genom de inte fullt så mäktiga dörrarna och konstaterade att nu har jag kommit till helvetet. Folk sprang fram och tillbaka drog i kläder slet åt sig, och plockade ännu mera kläder åt sig. Dessutom fick man se upp så att man inte stod mitt i gången eftersom allihopa drabbades av sk tunnelseende eftersom de fokuserade endast på produkten framför sig och allt i periferin observerades inte. mitt i stormens öga fick jag syn på en vacker tröja som skulle bli min, passande storlek och allt, jag kollade mot omklädningsrummet,blickade tillbaka och konstaterade att någon hade tagit den rakt framför ögorna på mig. Jag hade ingen kontroll över situationen, jag gick hem.


Det är inte alltid roligt att vara kund.

Kommentar:
#1: Erika

Naaww, "efterbliven sork", haha :)

2011-10-04 @ 23:40:20
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: