Frassns

2011-09-18
17:50:31

50% Daadi
Jag har nu i 2 veckor fått känna på hur det är när åldern kommer imot och man blir tvungen att inse att man är inte King of the hill mera, lyckligtvis har mitt tåg ännu inte vänt men jag har fått en försmak av detta elände, och det kallas 2 veckors-förbannades-snoro-å-hosto-som-gör-att-man-int-duger-till-nåt, de har jag, och det vill inte gå om.
Jag lider inte av feber eller någonting annat som gör att jag måste ligga till sängs men någon atlet är jag inte, snarare mera som en 140 kg överviktigt dvärg på 130 cm. Efter att ha cyklat till skolan typ 1 km är jag anfådd svettig, efter att ha gått i trapporna i universitetet så har jag en maxpuls, att stå i matkön i universitetet framkallar svett. Det finns ingenting jag tycker är mer irriterande än att vara halvdåligt, klara av vissa saker men är ändå inte kapabel att använda sin fulla kapacitet. Jag skulle hellre vara döende 3 dagar i sängen och sedan uppstå från de sängliggande.
jag vill bli frisk som en melon

2011-09-12
20:28:33

Utdelning av titlar i brändöriddarna
Eftersom vårt hemliga sällskap av kaverare anser oss vara revolutionerande och hårt arbetande för världsfreden så är vi även borgerliga, eller önskar oss så vara. Iallafall har jag idag beslutat att utdela titlar åt  oss för att få oss att verka representabla samt en kort presentation igen vilka som ingår i detta heliga förbund, dock utan att utge några namn. 6 stycken riddare som förgäves försöker göra världen en rättvisare plats samt underlätta livet för andra. Eftersom jag skriver detta kan ni väl förstå att jag är en av de få som ingår i detta förbund av djäknar. Låt titelutdelningen börja.

Person 1 tildelas titeln : Hovets narr. Jokern, en lat och lustig prick som lever på andras bekostnader men har även den goda egenskapen att kunna göra narr av sig själv till andras belåtenhet. Hovets narr kommer från en liten plats med konstig dialekt men har ändå blivit accepterad pga av sina häftiga juttur och livserfarenhet som han med glädje delar med sig vid sidan om de sarkastiska skämten. Hovets narr lever ett vilt uteliv förr att roa sig själv samt att roa andra och samla på sig nya historier och erfarenheter. Hovets narr samlar studiepoäng på andra ställen än universitetet.


Person 2 tilldelas titeln Pastor (ej av religösa skäl). hos pastorn biktar man sig och får råd om hur situationer kan lösas för att hindra nya konflikter. Pastorn delar jämlikt på makton hos de andra medlemmarna även fast pastorn är lite av ordförande i gruppen. Pastorn sammankallar även oftast till dessa möten men kan även godkänna önskade träffpunkter av de andra medlemmarna. Den ursnälle pastorn kan ser till de andras bästa men kan även befinna sig i de situationer när det ädla "kaverandet" träder ikraft.
Person 3 tilldelas titeln Dräng. Kämpar, gnor, trälar och svär och är ständigt arg på detta eviga knogande. Han livnär sig på sitt snus samt att få vila ut i en bekväm soffa och dra historier från händelser från helgmarknaden som han så glatt besöker för att ibland ta sig ett rus, ur ett stort krus. Har svårt att gå från det eviga kneget för att ta sig uppåt till den akademiska nivån, är måttligt stressad över detta. Kort sagt, en stor stark dräng med sjutusans historier att bidra med i detta sällskap. Drängen bor själv i sin torparlya och livnär sig på stora torparkakor.
Person 4 tilldelas titeln Baron. Efter evigt knegande har han lyckats ta sig från en liten dödsdömd by till storstaden. Gör ständigt tappra försök att klara sig i den akademiska världen. Blandar de akademiska erfarenheterna från att ha varit en låg knegarpåg, vilket resulterar i livshistorier som passar både för stora och små, mest för stora.
Baronen sitter i ofta i sitt gemak och njuter av att ha kommit sig uppåt. Sammarbetar med Pastor i deras väg till akademisk storhet.

Person 5 blir tilldelad titeln Borgarhertig. Bor tillfälligt i en gammal borgarkåk. har 1400 hektar i sin egen socken där han vädrar sing bringa och mottar dagens rika solstrålar samdigit som han belåtet smackar i sig gräsets ungra daggdroppar. Är den sanne borgaren i sällskapet, både till sättet och språket. Uppför sig artigt och vältaligt men bakom denna kuliss döljer sig den sanne kaveraren med historier som endast de döda har fått uppleva. Kommer att bli legend, om det nu är i riksdagen eller vid olivers in återstår att se.


Person 6 tilldelas titeln Greve. Greven har flytt landet tillfälligt för att förbättra situatioen i ett annat land. Ombed genast att returnera till moderskeppet.

2011-09-11
21:41:48

Skeden sjunker i kvargen (kvark för de som anser att de stavas så)
Efter att ha ätit min halva kvargburk och tar en paus i ätandet lägger jag ifrån mig burken för att återgå till det sedvanliga datornördandet som ingår på söndagar, facebook gäller även in i veckorna. Ett gemytligt men oroväckande duns hörs och kikandes över soffkanten så kan man konstatera att en matsked är inte gjord för att befinna sig i en kvargburk, vilket resulterar i flykt. Lite kvarg från burken hamnade på bord och golv men som den skicklige kar man är så kan man göra 2 saker samtidigt, underhålla rumskamraten samtidigt som man torkar upp den lilla mängd kvarg utan att bli upptäckt och hånad, eller utskälld. 

Mitt hemliga knep var att även fast vi sitter 2 meter från varandra, skicka ett litet meddelande på facebook som fångar hans uppmärksamhet under 10 sekunder eller mera. Pedagogisk verksamhet, att kunna tänka i längre banor.
Efter som ni är intresserade av hur jag mår kan jag informera er till er besvikelse att mitt huvud känns som att bära 6 1,5 liters vichyflaskor hem från citymarket, tungt men det går, men halvägs brister handtaget.

Kan informera er om att jag är svettig, orakad, lat, slapp, och snål, den perfekta mannen.
skall härmed försöka mig på en ny kvargburk
för övrig har jag skrattat ihjäl mig pga av family guy säsong 9 speciellt pga av en scen

2011-09-10
00:00:01

Information för dig som gymmar
Efter att ha tränat på gym i snart 4-5 år och tränat vid x-antal olika gym så inser man att det finns alltför många stereotyper och saker som du som börjat gymma borde informeras om


1) Den första stereotypen är en 40-50 års kar som har tränat mestadelen av sitt liv, har antagligen varit kroppsbyggare eller styrkelyftare och är fortfarande relativt stark. Personen lever på gymmet och pratar med allt och alla och under  2 timmar är det osannolikt att han har fått ihop till 5 Set av någonting. Tala inte eller fråga inte någonting av denna person, resultatet blir att din träning kommer att lida alla följande gånger du är på gym för ditt pass kommer att bestå mera av att lyssna på livserfarenheter och intressanta juttur än träning. Personen kommer antagligen att vara där när du tränar eftersom gymmet är hans liv, där finns människor. Undvik.
2) Den andra stereotypen är 2-muskelgruppen. Dennes pass börjar med att värma upp en gång i bänkpress sedan pröva max lyft i bänkpress. Lyckas ett lyft så höjs vikterna tills det inte går mera. Då är det inte roligt med bänkpress mera utan då går man över till kroppens viktigaste muskel nämligen armböjarmuskeln Biceps. Bänkrpess och biceps är det viktigaste att träna och helst endast och flera dagar i veckan. Bicepsen skall tränas på alla möjliga speciella vis i kabelmaskiner, uppåt, neråt, snett, bakåt och gud vet vad. Se upp med att ta råd från dessa.
3) Ursäktaren. Eftersom jag har tränat några år på gym så är jag naturligtvis lite starkare än de som inte tränat, annars har jag gjort något grovt fel. Här kommer ursäktaren in i bilden. Ursäktaren är en halvlat person som tränar slarvit och har inte satsat något speciellt mycket på gymmandet och skäms därför att han inte kan prestera lika bra som en själv. Detta räddas genom orsaker som tex har haft mycket i skolan eller har haft skada eller någonting annat, men lovar ändå att bli stark om han fortsätter, efter en längre tid kommer en ny ursäkt.
4) Frågar för att få råd eller för att vara snäll. I denhär gruppen finns både kvinnor och män men resultatet baserar sig annorlunda, men jag pekar inte ut vilken som är vad eftersom dethär är en läsarvänlig blogg.
Grupp 1, har iaktagit en under några träningspass eller känner en från förr. Vågar iallafall komma fram och frågar hur man skall träna och verkar intresserad. Lyssnar flitigt på under en förklaringens gång och lovar dyrt och heligt att de skall träna efter ens förslag. När man sedan kollar läget tränar de biceps, endast biceps. Bortkastad tid. När man sedan frågar när de skall ändra schema blir svaret nästa gång, dock förgäves.
Grupp 2, ungefär samma utgångsläge som grupp 1 men vill att man skall instruera eftersom man antas veta en del och de litar fullständigt på en. Efter korta instruktioner ifrågasätts man eftersom man lär en att träna fel, Eftersom personen vill ha långa slanka muskler och inte korta och stora.
Nu är det nämligen såhär att en muskel är av generna gjorda att se ut på ett visst sätt, var den fäster hur lång muskelbuk den har och varifrån den har sitt ursprung. Alltså går det inte att ändra på hur den ser ut det går endast att få den större, alternativt att få den att synas bättre om man går ner i vikt eller ökar volymen på den, det här hela snabbt förklarat, om någon ifrågasätter mig kan jag fixa vetenskaplig fakta som jag har lärt mig att är bra på universitetet, om den är tillförlitligt. ingen skillnad om du lyfter 5 gånger eller 15, du blir antingen starkare eller får mera volym beroende på vad din kropp är bättre anpassad till. egentligen skulle jag kunna skriva ett helt blogginlägg om det här men det får vara, men om man vill ha min hjälp så får man väl lita på mitt ord, annars klara dig själv.
Flera grupper finns men det räcker för idag för jag är en trött och sliten människa som har stegring.

2011-09-04
15:49:34

Tillfälligt avbrott
För en gång skull har jag inte varit lat med att uppdatera min blogg utan denna gång har jag faktiskt haft en vettig orsak att komma med varför det dagliga blogginlägget har uteblivit. Eller egentligen så har denhär latheten funnits kvar nu när jag tänker efter.

Det har nämligen varit så att jag har flyttat till Vasa för att förbereda min lya inför det kommande "läsåret", och allt har i princip gått lika bra som mammas försök att släja sin gamla polo för en liten slant. Men det värsta av allt och nu kommer orsaken till att era efterlängtade inlägg har uteblivit är för att min jätte moderna laptop har sagt upp nätverkskortet och internet är inte ett tillval längre.


Så nu snyltar jag på vår hemmadator men ni trogna bloggläsare har varit i mina tankar och ni kan sponsra mig med en ny dator för nya inlägg!