Frassns

2009-12-29
23:00:02

UNO!
Vad gör man när man är ledig? Ingenting? Jag är rastlös som bara den, Ser fram emot träningspassen men vad skall jag göra efter det?. Ikväll spelade Jag, Jenkki och Oscar Uno som e ett skitspel, inte för att jag förlorade, Varför kan ingen Pidro nuförtiden? Blev iallafall en massa "Rållas" och "Håplas", och Jenkki har lärt mig hur man ska göra för att se ut som en sköldpadda men jag lyckades tyvär ej, så om ni är intresserade av att se ut som sköldpaddor så hör av er till Jenkki.

Kolla en dokumentär på Jim där man undersökte Tutankhamos kvarlevor för att klargöra varför han dog, hela programmet gick ut på att de hela tiden hittade en ny teori om varför han dog men sedan hittade de motbevis och så började de om så efter en halvtimme så blev de ganska enformigt så jag måste tyvärr meddela att jag vet ej varför han dog, jag är en dålig människa.

Imorgon tror jag att jag skall vara hurtig och stiga upp tidigt och fara och skida till vestersundsby, undra om de har nå barnspår typ " lilla skidturen".

Fast jag brukar vara bra att stiga upp tidigt så dehär lär int bli nå problem.

Annars, finns det nån som kan spela ett barré ackord utan att slå knut på fingrarna? det är omöjligt

Kapten Daadis logg nr 712415982343

2009-12-28
20:28:58

En tugga för Daadi
Idag Har Familjen Fransén härjat i jakobstas affärer, Utom far som lämna hem å läsa en bok om andra världskriget som han fick av mig till jul. Efter X antal timmar i beklädnasaffärer blev lilla Daadi hungrig och mor beslöt att bjuda på mat och Anders blev tjurig som vanligt å sa att han va mätt, Anders är alltså min bror, han är nyss fyllda 24 och grinig med maten, Grin-Olle.


Idag har jag kommit fram till att det är ganska irriterande när man försöker spela en viss låt på gitarren och så finns det ett ställe i låten som man inte får att låta bra hur man än försöker, så jag blev lite Grin-Olle idag också, men skam den som ger sig.

Nu har vädret äntligen blivit mildare så nu undrar jag, skall jag fara å skida eller ska jag fara å skrinna istället. Om ja far å skidar så ramlar ja säkert å lämnar i skidspåre å böölar så jag tror jag far å skrinnar istället. En slalomresa borde man hinna med också så länge man är ledig.

Min finska artikel är fortfarande inte klar och den skulle vara inlämnad före jul.

Idag var gymmet fullt av folk som man aldrig sett förut. Jag antar att alla försöker få bort tränat julmaten eftersom alla rullband samt motionscyklar var upptagna. Ännu till var nästan allting upptaget så de blev ett långt pass idag eftersom man fick vänta 315 år på sin tur.

Hitta min isborr i förrådet som jag fick till julklapp för några år sen, den har ännu inte kommit till användning, så man ska väl hinna pröva på pimpling ännu denna vinter.... och kanske man får simma då också.
2009-12-27
16:44:49

Sing
När jag grävde genom klädskåpet idag hittade jag min Pietarsaaren Voimalijat T-pajta, och jag minns tiden efter Penkkis i gymnasiet när jag och Oscar satsade allt på träningen och inget annat, tider som aldrig kommer igen och som verkligen var bra tider, jag saknar dessa dagar nu när jag tänker på det, Vi hade skolan bakom oss och militären som väntade framför oss, och vi levde verkligen livet utan några som helst bekymmer.

Jag minns ännu dagen när gymägaren kom och bad oss delta i en  bänkpress-tävling för allmänheten, och efter mycket velande ställde vi upp. Jag hade varit och kollat några gånger på några bänkpresstävlingar bla när Fredrik Smulter tävlat, och nu var det vår tur att visa vad vi kunde. Nervositeten när alla kollade på en när man kom fram till bänken glömmer jag aldrig. Men efter att ha klarat första lyftet släppte det mesta av nervositeten. Smulter agerade domare minns jag. Efteråt fick vi varsin tröja med tryckt med Pietarsaaren Voimailjat på storlek XL- så att det fanns rum att växa i.

Vart tog dessa dagar vägen?... 

Har hittat en gammal låt som har blivit min favorit låt just nu: Travis - Sing
Lätt att spela på gitarr också.

Idag kom samma känsla som jag hade för en tid sen. Jag vill bara resa bort någonstans och glömma allting för en tid och bara leva livet.
2009-12-26
19:23:21

20.05
Vart har denhär dagen tagit vägen? Enda jag fått uträttat idag är att spela gitarr, sitta framför datorn, gymmet, mera gitarr och mera dator å nu e klockan lite över 8:a,  vart har tiden fari å va ska man göra ikväll då? Stora frågor hopar sig hos Franséns.

Tror ja börjar me att äta lite mera skinka. Jag har käka skinka i 3 dagar nu å jag kan bara int få nog av skinka! Far vägra att skinka idag, konstig karl.

Behöver några nya förslag på låtar att spela på gitarren, Jag har total torka när de kommer till att hitta på nya låtar nu.
Ärligt talat vet jag inte vad jag skall ta mig till

2009-12-26
13:23:25

Dreamer
Katten vill ha alla paket

Katten vaktar alla paket

Bror och jag försöker få till julstämning

Bror och jag försöker få ihop lite julstämning...

Julbocken tar katten i beslag

Julbocken beslagtar katten


Lite bilder från julafton, som vanligt hamnade jag i 7:de himmelen efter att ha smakat på julskinkan så där var min julafton räddad.

Jag fyllde 21 år den 20 december och jag har försökt odla lite skägg som ålderskris men efter att en tant trott att min bror var född år -88 och jag var född år - 82 så har rakhyveln fått arbete, så nu ser ja endast ut att vara född -83...

Hade en underbar dröm inatt där allting var perfekt, mitt liv var perfekt, och det var du och jag. Men som vanligt tar en dröm slut någongång och man var tillbaka i verkligheten, men jag hade gärna drömt vidare en stund. Men det var ju endast en dröm, men en vacker sådan.

Men nu e de slut drömt för idag, nu skall julmaten åter motioneras bort! ( dock finns det massvis med skinka kvar)

2009-12-23
20:15:39

Tummar på paketen
MMMM! DOFTEN AV JULSKINKA!

Nu tar det sig sa pyromanen, nu börjar till och me Daadi få julfeelis, handlade sista julklappen idag så nu är allting färdigt men precis som varje år suger jag totalt på att paketera in saker så de e int så svårt att gissa vilka paket som kommer från mig, och jag som ska låtsas gå i en "pyssla & klistra skola".

Vad önskar jag mig till julklapp då? här är min lista :

1) En motorcykel ( ganska orealistiskt men ja vill ha )
2) jaaa slut på fantasi...

lång lista eller va?

Va på julkaffe me Jenkki å Oscar idag, men de 2 snålstjärtarna hade druckit upp kaffet innan jag kom till stan så jag fick vara utan kaffe, Jenkki du måst slut ti vara så hysterisk!.

Vid matbordet råkade jag kasta ett öga på mors kokbok och fann rätten dopp i grytan, nu får ni alla som äter dopp i grytan hoppa över det här stycket för vem e nu så äckli så de doppar nå brö i grisfeta, ja bara undrar? He er ju vidrigt! USCH!

Eftersom ja e en helt normal person å går på universitet så måste jag som den adliga man jag är önska eder alla en riktigt God Jul!

2009-12-22
21:19:05

DU KAN STA UNDER METT PARAPLY!
Fingrarna blöder nästan, jag har spela gitarr i snart 4 timmar. Å nu har jag verkligen sjuka fingrar och det syns verkligen på dem, kanske dags att sluta för ikväll då så ja orkar imorgon å. Idag har jag int gjort någon nytta förutom att jag har vari å träna till nya jeppis gym vilket va helt okej men jag tyckte inte att de va någo speciellt med det.

Det fattas ännu en julklapp till mamma, jag har ingen aning om vad jag skall köpa i år, total brist på fantasi. Om jag skulle haft oändligt me pengar vore det inget problem men nu är jag ju en fattig studerande som lever på hästgröt.

Köpte dunder medicin från hälsoboden; Miva Total Plus som innehåller alla möjliga vitaminer och tillskott som lär vara bra, jag har varit småsjuk ganska mycket så jag tänker pröva den fast den va en aning dyr,Har prövat den i 5 dagar och jag känner mig redan piggare.

borde lämna in min finska debatt artikel också.....

Snart får jag julmat!

2009-12-20
20:24:08

Hipp hurra Daadi
Ja hurra, innan nån säger något så fyller jag 19 i år igen. Jag tackar för alla gratulationer, det blir kaffebjudning någongång senare i vasa också.

Bror och jag fyller alltså på samma dag, fast han är 3 år äldre så de va inte bara min dag idag. Fick gitarren till födelsedagpresent så nu har jag ganska sjuka fingrar men de var de värt.

till middag blev det älgstek, underbart :D men efterrätten bestod av en kaka som kallades schwarzwalld och den smakade precis som den låter så om de finns nån tårttfantast så välkommen :D

Annars har det varit en lugn födelsedag och jag skall avsluta kvällen med Full frys.

Jag ser framemot nästan 19-års dag


2009-12-18
10:06:36

Seger
Och på den tredje dagen uppstod han från de döda... I mitt fall stämmer det kanske int riktigt men på den tredje dagen steg Daadi upp kl 8 av efter 2 misslyckade försök dagen innan.
Seger.......denna stund av triumf, när jag steg upp ur sängen nuddade jag knappt golvet jag var fjäderlätt, jag andades in den friska luften av att ha lyckats vunnit. Jag är en förebild för alla de som misslyckats men inte gett upp utan fortsatt tills man lyckats. Livet var underbart, idag var dagen när en hjälte blev född, en hjälte som skulle vägleda alla de som hade det svårt i världen och kämpa för att lyckas.

eller vänta nu....

Klockan ringer 8 på morgonen: första tanken e, " va e de här för okristerliga tider " Drog täcket över huvudet och tänkte sova vidare, men så var inte fallet, denna gång skulle jag stiga upp kl 8a efter 2 misslyckade försök dagen innan. Jag satt säkert 5 minuter på sängen men huvudet mellan händerna och mumlade. Sedan lyckades jag mot all förmodan stiga upp och gå till närmaste spegel och betrakta fenomenet...underbart! Efter det vidare till kylskåpet för att ladda in havrefras och de gick ganska långsamt. Men 3 koppar kaffe fick mig att återta min vanliga skepnad. för stunden iallafall. Men jag vill ändå gå å sova igen!

va har vi lärt oss av dehär?  JAG KAN! JAG VILL! Å JAG VILL SOVA!

2009-12-16
21:16:51

Gare bra Daadi?
För en gångs skull var jag bestämd, jag skulle stiga upp kl 8 på morgonen idag bara för att bevisa att jag kan, för Åsa tvivlade på att jag frivilligt skulle stiga upp tidigt. Utmaningen var tagen och klockan var ställd på 8 och jag gick till och med tidigare och sova för att orka upp. Sen ännu till så vakna jag av mig själv till råga på allt, hämnden va ljuv men dock kort för klockan visa halv 12, min mobil hade slocknat under natten så jag kände mig tämligen ägd. Men som den sunda tävlingsmänniska jag är så har jag laddat min telefon och ställt den på kl 8 för att stiga upp imorgon. Fast jag e nästan illa tvungen, jag har en hel hemtent jag skall skriva klar så :/

Idag har jag dock hittat min gitarr, drog till fazers och efter att försäljaren ställt några frågor drog han fram en gitarr som han sa att skulle passa och den va perfekt! Så nu blir de synd om grannarna eftersom gitarren går att koppla till förstärkare.

Har varit hes och förkyld hela veckan, så läste jag på nätet att vitlök är bra vid förkylning så bra kar som man va så skala man  5 klyftor å kasta in å tugga. Jag har ännu inte återfått smaken i munnen och jag tror att jag har aldrig druckit sådär mycket vatten på en gång.

På fredag bär det av till vasa för bla, inlämning av tent och böcker, hämta lite grejjor från lägenheten samt handla julklappar.

2009-12-15
21:52:19

A different kind of magic
Har du ett liv som e väldigt rutin baserat? Jag insåg idag hur mitt liv går på rutin egentligen. En typisk vardag ser ut såhär:

 1. Stiger upp (fast de gör väl de flesta,)
 2. Far till skolan
 3. Kommer hem från skolan
 4. Fixar skoluppgifter om jag orkar
 5. Fixar mat runt 4-5 tiden
 6. Kollar that 70´s show 5-6
 7. Fixar skollupgifter till 7-8 tiden
 8. Drar iväg till gymmet/alternativt far på kaffe till nån de dagar man int tränar typ.
 9. Tar kvällen runt 9-10 tiden
 10. Kollar tv 11-12
 11. Far å sova runt 12-1 tiden
Så ser typ varje vardag ut, tråkigt eller? Kan hända. Helgen ser ju lite annorlunda ut förstås men är säkert ganska rutinbaserad.

2009-12-13
19:01:40

Eyes without a face
Sunnuntai, Blev väckt kl halv 12 idag av föräldrarna som säger att de skall till vasa med en cykel till min brors flickvänns far som skall ta den till Åbo denhär veckan, samtidigt som de undrar om de får låna min bil för att den är rymligare.  jag drog täcket över huvudet och mummlade " mmmmm"  Jag sov sedan till 12 innan jag vaknade och jag undrade var min bil var samt mina föräldrar, känndes en aning konstigt men sedan kom jag ihåg någonting om vasa och cykel och med min genialiska slutledningsförmåga kom jag fram till svaret.

Skit i Didaktik- och skriftlig kommunikations hemtenterna de tar vi imorgon. Har sovit otroligt dåligt 2 nätter i rad, därför sov jag så länge idag, Jag måste lära mig att grubbla på dagarna och inte på nätterna. Nåväl

Fyller 21 nästa vecka... känns otroligt jobbig, 20 var ingenting jämfört med dethär, vart har tiden tagit vägen, jag borde ha upplevt och gjort så mycket redan men det känns som om jag inte gjort nånting av mitt liv. Jag funderar på att skippa födelsedagar hädanefter. Undra hur 30 kommar att kännas. Nåja min ålderskris består av att jag odlar skägg eftersom man inte alls ser äldre ut med skägg. Men det blir väl kaffe och dopp hos Franséns på dagen-D iallafall.

Idag drog toffe och jag till fäboda och stannade bilen vid en random väg som såg intressant ut och gick in i skogen. Till sist kom vi ut till havet och gick längs klipporna och kollade på olika sommarstugor och vi konstaderade ganska snabbt att det här är det optimala stället för att ha sin sommarstuga på, drömma får man ju.

Sedan kollade vi på några gitarrer på nätet och jag har äntligen hittat den gitarr jag skall beställa efter.

2009-12-09
21:10:08

Frassn, nattens riddare
Hade julfest igår vilket var verkligen roligt, trevligt sällskap och som värd agerade jag samt Åsa, stort tack till dig, du skötte det verkligen bra igår och utgående från alla positiva kommentar som jag hört idag om julfesten kan jag dra slutsatsen att den var uppskattad.

Själv hade jag jätteroligt och det var roligt att se att alla andra hade roligt igår. Hejja Pi!
2009-12-03
20:27:56

Eleganten från vidderna
Idag är en dag som beståt av slapphet, Jag tog en paus från allt skolarbete idag för att ha tid att göra någonting roligt. Men bra kar som man e så somnar man framför tv  efter 70´s show å sover till kl 21.00 Så min denna dag har slösats på sömn, Får väl hitta på något roligt inatt iställe...

Ny regel har införts i frasslyan. efter varje gång jag producerat disk så skall jag diska medesamma istället för att samla på på Mount Everest som just nu befinner sig i min diskho. Får se hur läng he håller sig, kanske man sku diska allt tillförst?

Nu blir de lite kvällsgympa och imorgon e ja ledig :)

2009-12-02
20:08:34

Har ni sett herr Knut?
Hade skriftlig kommunikation för sista gången idag, vem kommer på att man skall ha ett ämne som heter skriftlig kommunikation egentligen? Vad skall man skriva på utvärderingspappret när man tycker att kursen e värdelös och onödig och suttar brutalt. Varför int säga som de e? Tror läraren kan gissa vem som skrev det när efter att  man har suttit å halv sovit och emellanåt spelat på telefonen  samt luffarschack med grannen.

Jag invigde min halare idag, Min säng knarrar otroligt mycket och jag bestämde mig för att dra åt några muttrar men det var väldigt dammigt under sängen så jag drog på mig halaren och dök under sängen vilket Calle fann väldigt roligt och började filma,vilket hjälpte Daadi väldigt mycket.... Fast när jag tänker efter så låter int de ganska konstigt. En man i rosa halare som skruvar en säng? Kanske calle e värd att få titta på filmen när han är ensam å olycklig.

Sedan har ja putsat mina stövlar i 1 halvtimme så nu blänker de som bara den! En nööjd Daadi idag alltså

2009-12-01
21:01:17

Va den grön så får du en ny
Ännu en uppsats inlämnad, känner mig ganska nöjd nu när jag tagit mig i kragen, Får se om jag orkar vara engagerad till veckans slut? Jag börjar äntligen se ljuset bortom alla uppgifter och essäer.

Nästa vecka har vi julfest som jag verkligen ser fram emot, däremot ser jag inte framemot dagen efter när jag skall presentera min vetenskapliga uppsats (TÄMLIGEN SÄMRE) bli opponerad och därefter opponera någon annan, Jag hoppas min opponent vet att dåligt som kommer fram under lektion kan också redas ut bakom skolgården sedan.

Nu skall kvällen avslutas med House, en fet dusch och en fet soffa