Frassns

2010-02-26
19:47:47

Gröitn
Som vanligt så lämnar uppsatsskrivningen... hockey ikväll och imorgon blir det säkert någonting annat som intresserar mera. Som vanligt kommer jag att sita dan före och stressa ihjäl mig och vara på världens bästa humör.

Och vem är det som har påstått att norska är lik svenska? Boken jag läser just nu handlar om pedagogikens grundlinjer men det är som att läsa kinesiska.

Ikväll blir det hockey, Spännande som bara vad.

Imorgon skall jag utföra en 10 km länk bara för att  jag e konstig

2010-02-21
18:14:56

"du kommer så ti förstör innerfilén!
varför blir man förvånnad att saker och ting händer när man är med Toffe? saker som annars inte händer.

De började med att hans bil int startade, kan ha nåntinga att göra med att de va en ford, ackun var helt tom.
Så vi bestämde oss för att skuffa igång bilen men det gick väldigt bra eftersom vi var på helt plan mark och greppet under skorna var underbara, 3 gånger låg jag på rygg och bölade. Till sist gav vi upp och prövade med startkablar och bilen startade med en gång.

Sedan träffade vi en av toffes bekanta och vi bestämde oss för att laga mat. I citymarket spårade allting ur och det blev det ena påfundet efter det andra. Vid köttdisken hittade vi en såndär nötinnerfile stång som toffe skulle kontrolera om den var mör genom att jag skulle böja mig ner och han skulle slå mig i nacken. Till sist kom vi fram till att de va int nån bra idé. I bilen fortsatte jag härja med innerfilen och råkade träffa  toffe med en sned innerfile-högerkrok. Toffe sa att jag kommer så säkert att ha sönder innerfiléförpackningen innan vi e framme, och jag svarade att han om någon kommer att ha sönder filén.

Väl framme parkerade vi bilen ca 50 meter från lägenheten och toffe passade på att ge tillbaka några slag med filén och ett första slaget var oväntat och träffade mig rakt i solar plexus. sedan sansade vi oss för stunden men innan vi kom in så böjde toffe sig framåt och slog me innerfilén mellan benen och innan jag viste ordet av kom en innerfilé flygande under min arm och landade  i snön. Det bästa av allt var att när jag kollade så stod toffe med kvar med omslaget i handen efteråt. Jag blev knäsvag och ramlade nästan ihop. Sedan när vi kom in konstaterade toffe att jag hade vitlöksmarinad under armen,   och toffe hade en del på ryggen. Detta borde ha dokumenterats

Toffe och jag gör alltid bra intryck...

2010-02-20
20:09:41

Dadda
Nu skall jag avslöja en sak om mig:

Jag är en hemsk människa på morgonen, jag vill att det skall vara tyst lugnt och stilla tills jag vaknat till liv, vilket tar mellan 30-60 minuter. Finns inget värre än att stiga upp ur sängen gå till vardagsrummet för att läsa tidningen och 5 sekunder senare börjar korsförhöret, var du igår, va gjord du igår, vem var du med, när kom du hem...
Exakta motsatsen mot vad jag vill höra. Ännu mera ogillar jag när nån försöker få upp mig ur sängen när jag ligger och drar mig. Jag är en helt annan person på morgonen...

2010-02-20
19:34:13

ja har äti 4000 pizzabitar
kom tillbaka ti vasa me toffe idag, vi rumla omkring på stan hit å dit på allt möjligt onödigt, sen for vi ti rax å äta, lite väl mycket så när vi kom till min lägenhet stack toffe för att hälsa på en vän medans jag drop ett 3 timmars powernapp och vaknade för 15 minuter sen.... Vad nu liksom?


Ack varför skall jag äta så mycket?

2010-02-18
19:17:02

The door cracks open but there's no sun shining through
Min dag förstördes ganska snabbt när jag läste tidningen till morgonkaffet. En artikel "Övergivna kattungar hittades i snödriva" Efter att ha läst artikeln vart jag ganska fly förbannad. Någon hade alltså fört ut två katter i skogen i hopp om att de skulle frysa ihjäl där, men som tur var hittade en passerande hitta dem och förde dem till en person som tar hand om katter. Man uppskattade att katterna var ca 3 månader gamla och var knappast avvänjda från modern innan de kastades ut i snön.


Arg, det ordet passar bra in. Vem kan vara så grym att de kastar ut  2 kattungar i snön för att frysa ihjäl? Det gjorde ont i mitt hjärta när jag läste detta, Varför inte föra katterna till avlivning hos veterinären eller ännu bättre ge bort dem, det finns alltid nån som vill ta hand om dessa små liv.

Vad är det för folk som bor här i jakobstad riktigt? du/ni som gjort detta, jag hoppas ni får ett riktigt hejdundrandes bra 2010, och jag kan redan säga att vi skulle nog inte komma så bra överens om vi träffades, jag har bara en sån känsla.2010-02-17
00:13:27

Fade to black
Här är jag, hemma i min lägenhet. De andra festar vidare medans man själv står där och tittar på. Varför kan jag inte bara låta blir att tänka, jag har insett att det är det bästa för mig och för andra. Där står jag nu på dansgolvet, jag bryr mig inte, jag vill inte.  Ut på fontanas balkong och få lite frisk luft. Det var meningen att detta skulle vara en ny kväll med nya chanser och meningen var att lägga det förgångna bakom sig, men nej. Där stod jag kollade in alla andra människor, inte ikväll, jag kan inte och jag vill inte. Varför? Varför kan jag inte glömma? Här står jag nu, ovetand, tvekande, jag har ingen aning vad jag skall göra nu.  Jag vill ge allt men jag vågar inte. Men varför inte? Jag har uppriktig sagt inget svar. Jag vet bara inte. Det enda jag vet är att det här är det jag vill, Jag insåg ikväll att jag har ingenting att hämta här. Jag trodde det skulle bli en kväll där jag kunde festa med alla vänner och för en gångs skull glömma. Men nej, hjärnan började tänka och där stod jag och funderade, jag funderade flera gånger varför det skall vara på detta viset? Det gynnar tydligen ingen? Ingen. Och ändå står man där utsluten från alla andra.

Jag skulle göra allting samtidigt som jag gör ingenting. Ett tecken, jag behöver ett tecken. Ibland funderar jag varför?
Jag hatar det, tänk om jag skulle kunna ställa allting tillrätta. Jag vill veta vad jag skall göra? det vore lättare med ett nej. Nu står jag här, inför det som jag var mest rädd för, jag har ingen aning om vad jag skall ta mig till.

Jag skulle kunna säg allting, allting jag känner inom mig. Jag gissar att livet blir aldrig som man vill. Jag tror inte jag är den enda som är i samma situation.

Jag drivs till vansinne utav dig. Jag vill inte , jag vill glömma allting, allt, för allas bästa, men nej min hjärna vill tydligen inte låta mig glömma.

Jag fick höra under kvällens gång " du är en bra kar Daadi", " Man vet var man har dig"
Ord.

Just det. Jag har tränat och glömt allt annat, allting kretsar runt träningen. Jag borde fortsätta. Men jag glömmer ändå inte, stundvis sänks mina tankar åt annat håll.

Det är förbannat lätt att ge andra råd men inte åt sig själv.

Jag är uppriktig sagt ledsen.

2010-02-12
11:15:35

The day has just begun
Väck inte av klockan denna morgon utan av solens strålar, underbart att inte behöva vakna till dendär gnälliga melodin som bara blir högre och högre desto längre den får ljuda. Lite mera kläder på och morgonkaffe på balkongen och lite morgonfilosofi, att börja min morgon såhär varje morgon har jag inget emot.
Hoppas det fina vädret sitter i ännu i helg, isåfall blir det kanske ett till besök till mässkär.

2010-02-11
21:11:24

Never gonna stop
Hmm, funderade tidigare idag över ett tidigare inlägg skriven av skribenen X. Skribent X skrev om hur illa den hade burit sig åt kvällen innan och det hade lätt till att vissa blev sårade.

Jag funderar, själv har man festat loss betett sig som värsta idioten, kanske tom sårat andra utan att man vetat om det. Vet inte om det är så men man kan ju tänka sig omvänd situation, hah... fast det tillhör ju det förgågna ingenting jag kan göra åt utom att ångra vissa saker. Jag hoppas verkligen ingen tagit illa upp.

Idag blev det ett gympass vid gymmet. Lite Eye of the tiger. Nåja efteråt ca 20 minuter före stängningsdags så gick mitt skåp inte upp. Tyckte det blev lite konstig stämning med ca 30 nakna karar och jag som står i mjukisbyxor och och huppare och ser ut som ett päron. Dessutom var kassan stängd och inte en enda personal i sikte. Jag tänkte ringa och härja åt nån men kom fram till att alla grejjor är i skåpet. Till sist hittade jag en badvakt som kom och låste upp skåpet och jag bockade och bugade.

Vissa straffar Gud genast

2010-02-09
23:04:12

Mässkär
Denhär vintern har betytt lika mycket för mig som en som vill ha spagetti men fått makaroner, det smakar ungefär samma men han vill ändå ha det andra.

I Söndags var det dock underbart väder, några minusgrader och solsken. De som säger att sommaren är kort borde fundera hur många vackra vinterdagar vi har egentligen. De är underbara.

Toffe och jag begav oss över isen i riktning mot Mässkär, underbart ställe både på sommaren och vintern. Massa folk på isen som också vågat sig ut i det vackra vädret. Med kaffe, bulle och friskt humör traskade vi över isen i ganska rask takt, vi passerade de flesta. Vid Mässkär hittade vi en plats där vi kunde sitta och dricka kaffe njuta av utsikten och prata lite. Vi kom båda överens om att det behövdes inte mycket mer än detta, det var perfekt. Vi är ganska lika varandra jag och Toffe, båda har vi sjuk humor, vi har ännu sjukare humor när vi är tillsammans, men vi gillar att göra lite udda saker, vissa åker till nått varmt ställe för att slappa på stranden medans vi åker någonstans för att vandra. Fast det är inte så stor skillnad vad man gör egentligen när man är ihop med en god vän.

Inte ett tecken på stadsliv. Såhär vill jag leva när jag blir äldre, nära vattnet. Jag älskar havet.
Ett eget hus nära vattnet där jag hopperligen får leva tillsammans med någon bilda familj och åldras tillsammans.

Start ifrån Toffes

Start från Toffes

Kaffepaus och obligatorisk

Kaffepaus vid mässkär och obligatoriskt "man-talk"


den vackra naturen

Vacker utsikt

Obligatoriskt med kaffe i det vackra vädret

obligatorisk kaffepaus i det vackra vädret

Toffe tog paus och poserar med termos
toffe poserar framför kameran med min termos

Toffe på top

Toffe från klipporna. Det var dock besvärligt att sa sig hit ner. Jag ramlade X-antal gånger

2010-02-04
13:48:02

Ingenting
En sömnlös natt. Jag hade lite feber igår på kvällen och som vanligt kan jag inte sova när jag har feber. Jag låg och halvsov och en dröm cirkulerade om och om igen i huvudet, en sjuk dröm. Ligger och rullar från sida till sida, halvt vid medventande, så fort man stänger ögonen började drömmen om igen.

Det kommer inte på frågan att jag tar Burana, om jag tar burana kan jag räkna med att jag får sova typ 30 minuter sen vaknar jag i en genomsvettig säng och fryser som bara vad. Kl 6 steg jag upp, drack ett glas saft och satt i soffan en stund. Sedan somnade jag sittandes i soffan och jag vaknade runt 8 tiden.

Jag mår bättre iallafall idag även fast jag inte är 100 % i skick. jag har inte tid att vara sjuk.

2010-02-03
19:51:04

Imagine
Har befunnit mig i soffan hela dan och befinner mig ännu där. Jag känner mig dock redan lite bättre. När jag låg och funderade i soffan över hur mycket mitt tränande har styrt mitt liv. Jag tävlar inte men jag har alltid satsat hårt.
Förr, inget alkohol för jag skall träna eller har tränat, inget alkohol för att det påverkar negativt. Mat, viktigt att äta rätt sorts mat, hitta på nya scheman och modeller.

Gymnasiet, Skolan slut hem och fixa läxor sedan till gymmet hem och sedan sova. 3 år...
Jag kunde sitta nätter igenom och plugga på träningsforum. Allting kretsade runt träning, allting fick rätta sig efter det. Låter ganska sjukt när jag tänker på det, men ibland saknar jag dessa tider.

Nu har jag tappat gnistan när det gäller gymträningen, det är inte samma fart och motivation som förr när man dagens höjdpunkt var träningspasset. Nu är det bara nånting som jag måste göra eftersom det är min livstil.
Ett tag funderade jag på att lägga karriären på hyllan, Varför inte?. Men vad skall jag göra istället?

Nån aktivitet iallafall, men vad. Jag börjar bli för gammal för att bli riktigt bra på någonting, men man kan ju alltid ha det som hobby typ.

Gymträning...


2010-02-03
15:32:35

Purple Rain
Usch, tröög, sjuk hals. Hoppas att jag int e påväg att bli sjuk ja har int tid. Dessutom måst ja vara 100% i skick inför bowlingen imorgon, jag skall ju vinna.

Nu har ja grävt fram 3 filter å ett täcke och jag skall begrava mig i soffan.

Av vatten är du kommen och vätskefylld skall du bliva!

2010-02-02
19:24:19

Har ni Bintje?
Äntligen nu får ja spela gitarr igen, många timmar har jag spelat idag bla :

- Milow - You don´t know                                      - Lynyrd Skynyrd - Freebird
- Shinedown - Simple man                                    - Elvis Presley - Can´t help falling in love
- Guns n´Roses - Don´t cry                                  - Elvis Presley - Suspicious minds
- Johnny Cash - Hurt                                            - Metallica - Fade to blac

- Elton John - Can you feel the love tonight            - Metallica - Unforgiven
- Elton John - Circle of life                                    - Thin Lizzy - Whiskey in the jar
- Eric Clapton - Wonderful tonight                         - The hollies - He ain´t heavy he´s my brother
- Jason Mraz - I´m yours                                     - Poison - Every rose has it´s thorn
- Jeff Buckley - Halleluja                                      - Coldplay - Viva la vida
- Rihanna - Umbrella                                           - Rainbow - Temple of the king
- Whitelion - When the children cry                       - Ccr - Proud mary

Flera låtar har jag spelat idag dehär är några av de jag spelat.


Blev ett gymbesök på kvällen, eller rättare sagt det var meningen. men flyt som ja har så hade nån plogat snö framför och bakom bilen, hurraaa. ingen hjälp fick jag att komma loss så ja fick typ gunga bilen fram och tillbaka och till sist kom jag lös. Då kom en gubbe ner som sa att han tyckte de var roligt att se från fönstret hur jag försökte komma loss, Tack skall du ha, jag tackar för att du sa var du har din bil parkerat för imorgon kanske den är fast i snö också.

2010-02-02
09:44:38

Joker
Vaknade, kollade ut genom fönstret, ljust därute, klockan har inte ringt. Istället för att flyga upp ur sängen klä på mig och skynda till det som återstår av föreläsningen kokar jag kaffe tar det lugnt idag, jag behöver det. Jag skall strax fara till musikaffären och köpa en ny sträng för att göra ett nytt försök med gitarren, Gud nåde om nånting går fel idag.


Det kommer snö därute

2010-02-01
19:21:40

Tried to kill it all away but i remember everything...
Fan! När kommer vändningen?


Allt precis allt har gått åt skogen på sistone, allt. Allting rasar ihop på en gång. Idag rann allting över...

för 3 veckor sen gick ena gitarrsträngen av så jag köpte helt nya idag, för det är lika bra att byta alla på samma gång. Gitarren... ingenting betyder någonting när jag får spela. Som vanligt hade jag flyt och det tog länge att lista ut hur jag skulle fästa de nya strängarna och instruktionsboken som man fick me kunde de lika bra behållit. Efter 2h gav jag upp och fick hjälp från en youtube video som visade allting. Efter 30 min hade jag bara en sträng kvar och efter 3 veckors uppehåll var jag otålig som få, så brister sista strängen fastän jag inte på något vis hade den spänd till bristningsgränsen. Strängen träffar tummen river upp ett sår och 5 sekunder börjar blodet rinna.

Jag tror jag satt 10 sekunder och stirrade in i väggen, mängder av tankar och känslor forsade fram i huvudet på en gång som sedan resulterade i ett utbrott. Jag tror hela huset hörde min svordom. Det här var droppen som fick bägaren att rinna över... Jag tror jag har aldrig varit så här arg, besviken och upprörd. Allting precis allt elände och besvikelser kom fram.

Jag trodde jag skulle riva hela lägenheten. Det hela resulterade att jag fattade tag i hopprepet, försökte lugna ner mig köra mig slut. Efter 30 minuter, ingen förändring. På med joggingskorna kläderna och ut. Jag tror jag har aldrig haft en sånhär fart på. Flåset stod upp till öronen, hela tiden hörde jag låten No Easy Way Out av Survivor i huvudet, Kom igen kom igen det här är ingenting. Jag slutade inte springa förräns jag kom till dörren, stiger in i lägenheten går in i vardagsrummet och sjunker ihop på golvet. Tom, slutkörd, ingenting, ingenting. De här 10 minuterna har varit de bästa på länge, bara ligga på golvet och känna pulsen rusa, för att sedan sakta gå ner igen.

Kan int saker och ting vända och bli bättre?