Frassns

2010-11-13
17:58:37

Foto
Hemma i jakobstad som har blivit klätt i vinterkläder. Sitter i köket och umgås med förläldrarna dricker kaffe och diskuterar bland annat om när Far var ung en gång i tiden och vad man gjorde på den tiden. Det får mig att tänka på när man själv var Barn och satt och lyssnade så länge man nu orkade på när mormor och morfar satt och pratade med mina föräldrar. Själv var man full av energi och vila helst av allt göra någonting på utsidan.

På utsidan konstaterade jag ganska snabbt att det var perfekt temperatur för att göra snöbollar, att hålla snön i bara händerna och sedan krama  den till en rund hård symetrisk boll för att sedan förstås kasta den på far väckte minnen igen om barndomen. Det stora problemet med att man ville ha snöbollskrig men alltid fick man våta handskar och fick kallt och mamma som ständigt påpekat att man måste ha handskarna på. Tänk att lite snö kunde sysselsätta ett gäng småbarn under en väldigt lång tid. Kasta snön på varandra bygga kojor i snön.

Sedan stod jag utanför bolagets innergård en stund och tänkte tillbaka på barndomen. Sandlådan, den var ingenting för mig men att gunga det var någonting som uppskattades hårt. eller de otaliga gånger man spelat innebandy eller badminton på gården mot sin bror som är 3 år äldre och alltid försökte man vinna men det resulterade alltid i förlust PÅ DEN TIDEN! hur kan en innergård ha kunnat sysselsätta en person under så många år?

En dag kommer jag att stå i fönstret och se mina barn leka på gården på samma sätt som jag gjort...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: