Frassns

2010-10-29
00:12:20

brändögator
  • 00.22 friheet för stunden. Ett avsnitt av doctor house väntar och 1 uppgift av 2 är färdig i vetenskapsteori. Jag kan nästan med 100% säkert säga att detta är en av de sämsta uppsatserna jag har gjort. det känns trevligt samtidigt som motiverande. Trägen vinner. Nu väntar en 3 dagars öpu kurs om kroppens anatom och fysiologi. Till denna kus borde jag har förberett mig och läste genom en bok litteratur, men det 3 BÖCKERNA SOM ENDAST FANNS VAR UTLÅNADE. Det är alltid fint när det finns tillräckligt med böcker. De senaste 2 veckorna har varit rätt så mindre belåtande och 2 likadana veckor återstårr. det lindrar dock ganska mycket att Anna kommer hem nästa vecka.

går kvantitet före kvalitet? i mitt fall blir det kvantitet. 1000 deadlines att hålla som kommer samtidigt, det är omöjligt att göra allting bra, så är det.


ingen föreläsning på morgon, nu är jag faktiskt förjänt av en sovmorgon.


2010-10-27
21:26:56

My home is the low lands
Dynjo. Ett ord som beskriver denhär dagen ganska bra. rask och på gott humör stiger jag upp klockan 8 som jag alltid gör tidiga morgnar, inte ens en tanke på snooza. Iväg till engelska föreläsning för att hålla ett dåligt förberett föredrag på engelska om kostens inverkan på träning, så det blev ganska mycket improviserat och den som var mest intresserad var väl jag antar jag, alla andra tycker väl man e aningen snedvriden som orkar hålla koll på vad som är bra för vad. Nåja efteråt antog jag att dagen var slut och jag fick fara hem och förbereda vetenskaps hemtenten, men se där sket tomten allt i fel postlåda. Vetenskapsmetodik från 12.15 till 15.45 jag kan inte vara lyckligare.

slut som människa efter hela dagen drar jag fram boken utan någonsomhelst motivation, efter 10 sekunder kastar jag boken i väggen och tänker några vackra ord, 7 liter kaffe inmundigas och nytt försök görs, först kollar jag på frågorna sen lite i boken och 10 sekunder går igen och jag inser att jag sitter allt ensam i en alltför stor roddbåt utan åror, det går bra.

nu har jag suttit från 5-halv 10 och försökt besvara en fråga som är antagligen helt upp åt skogen, nice.

Ikväll är en kväll när jag helt enkelt vill vara för mig själv inte göra någonting, jag vill ha lugn och ro och tänka lite för mig själv, ha en egenstund, lira lite gitarr för en gång skull, det som inte har blivit av på länge.

jag älskar deadlines och svåra frågor, speciellt om de är många

2010-10-24
22:30:49

lutande stenen i pisa
ännu en uppsats färdig, jag lutar mig tillbaka i soffan och konstaterar att högen med deadline och uppgifter har knappt minskat. socialt umgänge har inte existerat de senaste 3 dagarna förutom den konversation jag hade med mig själv när jag böt vinterringar. Det är ju tyst och lugnt iallafall.

samtidigt som jag skrev uppsats blev jag snål på na go, så i skåpet hittade jag kex av namnet Domino. Efter 1 kex konstaterade jag ganska snabbt att de var äckligaste kexen jag smakat, vem äter sådana kex. uppfinninsrik som jag var skrapade jag bort den äckliga fyllningen och kvar hade jag riktiga kex. Ganska segt i längden, och äckligt.

Däremot hittade jag skinkpaj i mitt kylskåp, det var av en annan kaliber men är dock slut nu. dominokexen finns kvar, dem sparar jag till den dagen jag ej har råd med mat och då får jag avgöra om jag vill ha kex eller svälta.

denna vecka kommer att bestå av skola ända till söndag. om jag klarar mig genom denna perido kommer jag att göra Finska staten stolt pga av de studipoäng jag har bringat in, men vad jag har lärt mig är en annan sak. Tydligen är poängen viktiga

2010-10-20
23:14:30

I en annan del av Brändö
kl är 09.00 och det låter som om det är flygövning samt sprängning av berg utanför lägenheten. Men det är "endast" min idiotiska klocka som har världens mest irriterande ringsignal. Idiot. Egentligen kan jag väl anse att jag själ är idiot eftersom jag själv har valt denna ringsignal men nu är den bytt, tack och lov det var endast några av de hjärnceller som vaknat till liv som hindrade mig från att ta telefonen och kasta den i väggen.

men varför stiga up 09.00 när man är ledig egentligen? Det kan man ju fråga sig orsaken till detta val. Det gjorde jag också och beslöt att sova vidare till 12 på min lediga dag. Kl 12 steg jag upp en aning mera vid liv och X-antal hjärnceller hade vaknat till liv också, jag glömde räkna dem.

Min första tanke var att nu när jag har min första helt lediga dag sen tidernas begynnelse så tänker jag endast slappa. Tanken var god men höll inte så länge ty hertig Bjon ringde och bad om kaffe, det mytomspunna kaffet som bryggs med hjärta och själv och den ljuva smaken går endast att upplevas om det kokas av rätt person vid rätt ställe, av mig och vid brändö. Först hämtade vi min bil från Pf för den late man som jag var orkade jag inte gå efter bilen. sedan blev det racing tävling till brändö för att få den bästa parkeringsplatsen. Carl den otålige fräste förbi mig vid brändöbron och jag tänke för mig själv " To soon Lill-Kalle". Upp för backen var det på sin plats att tajma min omkörning perfekt. Uppe vid krönet kom inga mötande bilar och jag  tryckte på Nos-knappen i bilen och det var endast fråga om nanosekunder innan jag var förbi kalle som säkert drog en ramsa som skulle skapa krig mellan alla länder i världen. När vi var framme fick båda 2 perfekta platser.


Sedan avnjöts det goda kaffet och obligatoriskt kaveras blev av.

2010-10-16
16:46:24

Idag i bloggen skall vi stjäla lite post
Jag rååmar (gråter) i regnet. Inte för att det regnar precis på utsidan, det är endast fuktigt i luften, fukt som skulle ha gjort att mina gamla ford krävt 10 minuter längre tomgångskörning med choken fullt utrdragen vilket resulterade i ett gigantiskt rökmoln och ett vrål som fick grannens nya bmw att blekna när jag brakade iväg med min 1,1 liters fiesta med rallyljud. Tänk att man kan sakna en bil. min nya bil e skit. jag vill ha tillbaka min lilla fula häftiga ford. Men den är nu troligtvis en liten metallklump på skroten.

å dehär me ti råååm, kara råmar int. Men whitesnake sjunger dock om att han rååmar i regnet, men nu när jag tänker efter så hade jag god lust att stå och gråta i regnet när jag tänker tillbaka på militärtiden, när man stod dyblöt mitt i natten i en grop och insåg just att det är 4 långa dagar innan man får sova under ett hustak.

Vi är teknikens barn har jag fått höra x-antal gånger. Jag Daniel "datastrålning" Fransén har gjort ett försök för att upprätthålla äran som tekniskt kunnande. Denna gång gällde det att ändra utseende på min blogg. Jag har sett X-antal bloggar som har ett trevligt utseende och fått en häftigt text som syns direkt från början. Det kan väl inte vara så svårt? jag sökte på inställningar och letade efter någonting typ "blogg profil". Efter 2 minuter fick jag leda och insåg att mina kunskaper räcker ungefär lika långt som min ford gick utan utdragen choke i början, inte så långt.

Du får vara passagerare så e ja konduktör. HE BEHÖVS MERA KOL HÄR!2010-10-14
21:59:54

Kung karl den 12:s hund hette Poppe
Då har man åter en gång lyckats besegra sjukdomen, precis som småbarn när de försöker lära sig cykla, det tar ett tag men till sist går det fint. Fast dedär med att liga på marken och lipa och ropa på mamma eller pappa kan jag väl ta bort från min lista. Visserligen har jag ropat på antingen mor eller far när jag varit törstig och när jag låg på min komabädd hämtades det en tillbringare med vatten till min säng, sen blev jag frisk. Tyvär e ja lika konstig ännu som jag alltid varit, buhu å suck å tvi å bröd åt folket.

Nåja, som den flitiga studerande har jag omvänts till en seg liten sork. Optimistisk som man var kom man med gott humör till det fina universitetet för att kavla upp ärmarna och ge sig in i kunskapsflödet igen. Men då dam det en syndaflod ner på mitt bord med massa uppgifter som jag missat när jag varit sjuk. Till och med Platon skulle ha gråtit en skvätt vid min sida av medömkan, ty våra sinnen är opålitliga, vi skall lära oss att se idévärlden för att uppnå kunskap. Något sånt svamlade han om en gång i sin ungdom, eller var det på bänken för penisionärer eller gubbdagis vid shell?

Ganska lustigt när jag tänker efter, jag skall på kontroll imorgon för att se att allting är kontroll genom att ta crp (hide lill ful som di pickar i fingri me) för att se att allting är i skick, ja e i skick. I måndas låg jag typ över halva skrivbordet och svetten rann och jag var likblek, imorgon lär jag väl se lite bättre ut.

Anna e på båten hem nu, Essi bananbåt. Den går sakta för den gamla svettiga Evinruden går inte så hårt mera.

2010-10-13
23:26:24

"man får vara arg heila tiin"
Jag citerar en bokstavligen stor man som en gång i tiderna myntade det mytomspunna uttrycket " no ere fan tå man sku måst va arg heila tiin" i barnvänlig version blir det alltså " voi attans när man skall ständigt bli upprörd" I Frassns blogg tänker vi såväl på stor som små och allt där emellan, utom di som e från fagerö. Jag har ingen aning om var fagerö e.

He er helt otroligt, man får int ens va sjuk utan att man måst ha dåligt samvete. E de meningen att man skall måst tänka på skolarbeten när man har över 40 graders feber och har fått order av doktorn att ligga å vila? Nu har jag varit borta från universitetet i 3 dagar och arbeten hopar sig redan. Och arbeten som borde ha varit klara. Helt sjukt.
Bitter och inåtvänd är bra beskrivning för hur jag känner mig när jag tänker på dehär. Jag har 3 Buntar med 80 sidor/st som borde ha varit lästa tills imorgon och under den tid jag har varit sjuk, nice. Och dessa underbara Engelska uppgifterna som man fått, 5 sidor med olika övningar och en CV att skriva och en jobbansökan. och allt detta till imorgon. Men jag tar ingen stress, jag gör det jag hinner och klarar av, men det gör mig ändå en aning bitter att det skall vara såhär.

I militären, när man var sjuk så var man sjuk då var man i sängen och vilade tills man var i skick igen för att utbildas.

Här hinner man inte vara sjuk för då går studierna åt stormossen...

JAG AVSLUTAR MIN STOSLAGNA DEBATT MED EN LEDSEN SMILEY :(

2010-10-08
20:40:17

Säsong 2
Kållby roaaaad take me hoooome, to the ååååååg, tär ja vart föööd, uti diiitje, ja vart rapo, kållby road take me home.

Nu ere ju nämligen så att tänjer kanske lite på sanningsgränserna och tummar på reglerna för en vitlögn, men dehär me att ja e född i Kållby e väl kanske inte riktigt sant fastän det kållbys närhet finns inom mig och längtan till Julinasas övergang e stor. Nä nu ere väl så att de e min far, som en gång i tiden var kållbys framtid och player e född i kållby. Nu när jag skriver om Kållby börjar jag sakta men säkert smaka på ordet. en by av kåll... varför inte kål? en by full av kål samt kålhuvuden i mindre och störe utsträckning, det är syndigt med fotboll i kållby.

Borde jag förklara mina resonemang eller borde jag anta att det är självklara för er läsare, jag går ju ändå på universitet och varje dag diskuteras det livat i matsalen med mina medstuderande inom andra ämnen. Vad diskuteras det om? Finlands framtid? Kållby? Vems tur det är att hämta kaffe?. Nu kommer uttrycket himmel och jord in ganska bra, där diskuteras det om alltind där nere och uppe och allt emellan. Nu menar jag ju inte att vårt bord är en religiös rörelse där endast de utvalda slipper och sitta för att ta del av vårt dagliga bröd. Fan hur skall jag förklara detta?

Nu vet jag... det bästa ordet som någonsin har uppfunnits i manligt gemenskap måste ändå har vara ordet :

KAVEERA!

de e just jämt va vi gör vi matbordet vi Kavérar.


Frågor, argument, någonting ni inte förstod? Tentamen hålls 22 november