Frassns

2011-02-27
23:05:45

Matbröd
Mittiallt i filmkollandets ädla mönster slog det mig att nu måst jag blogga. Jag kollar alltså film, filmen heter Jacob´s ladder och borde ses av alla. Snabbt som socker loggar jag in på blogg.se skriver in det fenomenala lösenordet och klickar på nytt inlägg och då slår det mig att vad skall jag skriva om?

Nu står jag här och velar och tvekar ; skall jag skriva ett så djupt och känslosamt blogginlägg att det borde hyras in gråterskor när man läser upp inlägget eller skall jag skriva ett sånt kåserande och underhållande inlägg att alla får fundera om jag inte köper mina skämt från lidl. Nej nu skall jag göra det avvikande. Jag tänker snabbt göra en resumé av min dag och sedan kan vi konstatera om det borde hyras in gråterskor till allt jag gör eller om allting jag gör är skrattretande. Låtom oss lyssna

Som den hårt arbetande kar man är samt hårt studerande så har man rätt att vila på söndagen och vilan bestod av en snärttig gubbvila som bröts halv 3 på dagen av grannfruns underbara stämma. De första tankarna när man hasar sig upp med hjälp av några svagt bärande extremiteter är väl inte de meste geniala och inte heller de mest underbara och symboliseras av godhet. Jag är inte alltid så vacker och fager som jag ser ut.

Nåväl den underbara morgonen började med ett vacker korsförhör om gårdagens arbete. Vi kan väl tillägga att social på morgonen är väl inte heller min starkaste sida eftersom det ord jag använder mest utgörs av mmm. Jag är väl inte så stark på morgonen varken fysiskt eller psykiskt.

Efter en halvtimme samt en del kaffe blir jag den underbara människa ni känner. Som den barmhärtiga samarit jag är så har jag offrat mig för brändöriddarna än en gång, låt mig förklara.  Gänget tänker alltså bege sig ut i den friska naturen och borra hål i isen och lippa fisk. men hur får man hål i isen utan borr? Eftersom ordförande i gruppen äger en borr som finns på vinden har jag nu idag offrat mig genom att klättra upp på en stege som både såg ut och kändes som om den höll runt 30 kg, dessutom har jag vigulant som jag är svingat mig in en liten lucka ungefär lika litet som ett hål i en fågelholk så nu har jag lindat min lilla isborr och lagt den i bilen. Så nu är man förberedd med en isborr, isdubbar, en ihopfällbarstol i kombination med ryggsäck, en termos, samt fiskeutrustning.

Vidare slog tanken mig idag efter att ha tvättat min skitiga bil en automatisk biltvätt för första gången i mitt liv, 2 saker slog mig faktiskt. Den ena var att jag tänker aldrig mera betala den symboliska summa för att få en bil som är nästan ren, dvs vissa ställen som var mindre rena. Den andra tanken var att det borde väl kanske vara aktuellt med en besiktning av min trogna tjänare VW. Dags att rota fram pappren som jag befarar att var på långa vägar men ack för en gång skull höll turen i sig och man kunde konstatera att i pappren så går tiden för besiktning ut 2 mars. Nu är goda råd dyra och en besiktning av bilen sker imorgon kl 8.00. Jag ser framemot det att varje år få sitta och vänta på min tur, äta de enormt goda inte torra kexen och dricka det nykokade kaffet och betala ännu mera pengar. Fan ta dig bil om du inte går igenom.

Tänk om man vore valross, ligga och sola dagarna i ända.
2011-02-23
23:01:21

Royal straight flush
Ibland slår tanken mig; kunde det ha blivit annorlunda, hur skulle det ha kunnat bli?. Alltså det handlar om det förgågna, saker som har hänt i den riktning man velat och den riktning som aldrig blev av. Att kunna fundera tillbaka och undra på sådana saker som jag inte gjorde och borde ha gjort, eller de saker jag gjorde som jag inte borde. Val som jag har och kommer att leva med resten av livet. En god vän sa åt mig en gång att det är värt att satsa och förlora allting istället för att sitta och vänta för ingenting flyger på en, det är bättre att satsa och förlora och återhämta sig istället för att sitta och ångra att man inte tog steget utåt. Alla har vi säkerligen saker som vi ångrar att vi gjorde eller att vi inte gjort som vi kommer att få leva med resten av livet. Visst kan det vara svårt att stundvis bli påmind, men samtidigt påminner det en om hur det kan gå och erfarenheten att undvika att samma misstag sker igen kan undvikas.

man har hört en massa olika ordspråk med livet, alltså sånähär "livet är som....". Idag tänkte jag att det är min tur att hitta på ett livet är som med hänvisning mina tidigare sagda ord.

Livet är som Texas hold em. Du börjar med 2 kort som inte är värt någonting men som kan byggas upp till något men om du vågar satsa lite så kan det i sin tur bli till någonting av betydelse. Skall man vara den som då satsar friskt eller den som backar och ger upp?. Sedan när man väl satsat den lilla summan så kommer verkligheten framför ögonen i form av 3 kort på bordet. Nu gäller det att veta hur du skall fortsätta att bygga upp den eller är det slöseri med resurser och tid? Du ser framför dig att du har möjligheten att med hjälp av dina grundkort kunna få ihop till en stege om rätt kort läggs fram, om det spelas rätt. Sannolikheten är mindre än möjligheten att satsa på att få tex två par. Då kan man igen ställa sig frågan; är du den som nöjer dig med två par eller är det dags att satsa på stegen även fast risken till totalt nederlag finns?
Vet inte om det är någon annan än jag som förstår min liknelse här men jag är iallafall den som har satsat på att få det som är säkert tex två par eller triss, eller rentav Folda som det heter så fint i pokertermer, alltså att man inte satsar någonting alls. Man kan inte vinna jackpotten om man inte lägger i några pengar för den delen.

Det finns vissa spel jag ångrar att jag inte spelade fullt ut, utan kastade korten på bordet.2011-02-21
23:07:25

Illusion & dreams
Ibland är det nödvändigt att fantisera och måla upp en egen påhittad bild i sitt eget huvud för att utvecklas och för att må bra. Det behöver inte stämma överns med det verkliga livet, å andra sidan kan det ha med det verkliga livet att göra men en aning modifierad version, låt mig exemplifiera åt er denna shargång... Jag bör påpeka att detta tillstånd av självskapande uppnås oftast bäst med borgarkex och monokel, nåväl till förklaringen:

Ni vet detdär som vissa personer håller på med i sängkammaren när de tycker  om varanda riktigt mycket, en del gör det ändå. I vissa fall kan det leda till att 9 månader senare händer det någonting som kommer att förändra livet på 7000 olika sätt, en ny strävan och utveckling sker, samtidigt som en ny möjlighet har fötts en ny varelse som har alla möjligheter framför sig och alla möjliga saker att uppleva och ta del av. det hela är en långvarig process som jag en dag kommer att vara delaktig i.

Den andra versionen som jag tror mera på är ju denhär att när 2 föräldrar har levt ihop en längre tid så ringer de till en firma och beställer ett barn med en stork, eftersom stork är en mäktig och stark fågel. Alla barn har olika egenskaper redan vid födseln och nu vill jag åt er stolta bloggläsare måla upp en bild.

Tänk er ett barn som redan efter födelsen är modellstörre, ser nästan lite mordiskt och arg ut samt har en blick som kunde fått Berlinmuren att rasa vid ett snabbt ögonkast. Dessutom är detta lilla knytte väldigt stressad eftersom resan är lång och färdkosten tryter, i detta fall är det en dosa general extra sterk lös som börjar sina. Storken som en gång varit ung och stark och en av de bästa är nu inte längre van att flyga så långa sträckor och åtminstone inte ett barn som är av större karaktär och muskulös bringa. Efter x-antal mil blir ju storken naturligtvis trött och säger att det vore på sin plats med en paus. I denna tragiska historia så  har spädbarnet redan utvecklat talet och kan några meningar som tex : Höödö du ska int säg na va som e tungt, man får vara föbanna heila tiin" mm. ljust denna mening användes i dialogen som utspelade sig när de var tvärsöver Finland.

Grälet var i full gång och nu måste jag tillägga att barnet här hade med födseln fått med sig förmågan att utöva utmärkt kraftmedel och vek vacker ner fågeln. Men föga vetande kan man inte vika ner en flygande fågel utan att själv falla och detta hände i detta fall. nu skulle man tro att det lilla barnet skulle skada sig men nej så var det ej. Det var nämligen så att barnet landade mjukt på en äng utanför ett hus i Sandsund. Visserligen efter att ha raserat 7-8 grangrenar men de lär har bromsat fallet, har jag hört. Tyvärr fick inte det barn så bra start på livet eftersom fallet och de många grenar som slog honom gjorde att han blev kroniskt förbannad.

Här har vi nu skapat oss en fantasi, eller jag har ju skapat och om den stämmer eller inte är ju svårt att säga men jag drar iallafall den slutsatsen att de flesta som har läst detta inlägg får sig en funderare eller två om varför jag ännu är fri och inte inom lås och bom, den dagen den sorgen.


2011-02-13
23:17:14

Riddarna kring runda bordet
Efter några inlägg om denna hemliga rörelse som tycks väcka allt mera intresse hos den vanliga befolkningen borde det väl nästan vara dags att presentera medlemmarna men tyvärr behandlas var och en konfidentiellt så jag kan endast skriva någonting om medlemmarna samt vad de står för.

- Person 1 ; kännspak för sitt aningen mordiska utseende samt kraftiga bringa, aningen häftigt humör sam agressionsatacker. Personen har som hobby att kavera kraftigt om världsliga ting samt att sedan skylla händelsen på någon annan, ifall personen inte godtar detta viks offret ner och övertygast snällt. Person 1 är egentligen ganska mysig men upprätthåller en farlig image för att få respekt. Person 1 är ofta arg och stressad.

Framtid : Sitter i fängelse pga av övervåld och för lite studiepoäng

- Person 2 ; gruppens svikare som försökte gottgöra misstagen han har gjort genom att bjuda på kaffe och kalla knackorvar, gruppen sammanträder inom kort för ett beslut.  Person 2 är absolut ingen whiskeykännare men pga av tumören som gjort att han är en förväxt jätte så har vi förståelse. Person 2 är även ett uppslagslexikon, all världens informatin finns att hämta men tillförlitligheten kan jämföras med wikipedia. Person 2 får ofta skullden för tabbar och misstag som hänt i gruppen, om det nu händer.

Framtid : Sitter i fängelse pga av att all aktivitet som hände i brändö riddarna skylls på person 2


- Person 3 ; nästan självutnämd till gruppens ordförande, person 3 är väldigt snygg, intelligent och i god fysisk kondition. Person 3 fungerar som beslutsfattare vid gräl och fungerar som den person som får lugna ner person 1 vid nervasammanbrott. Person 3 är en hedersknyffel.

Framtid : Sitter i fängelse pga av att ha utgett sig för att ha behörighet inom ett område han inte har

- Person 4 ; till utseende ser han ut att vara yngst, minst till längden, innehar ett barns fysiska framträdande samt vacker guldlockigt hår som slår ut i blom på våren. Skenet bedrar oftast, för utgående från det fysiska framträdandet är oftast budskapet eller kaverandet som kommer ur denna mun oftast ganska vettig och hjälper till att lösa många problem i gruppen. Var denna kunskap kommer ifrån har jag ingen aning eftersom han kommer från en by där man ännu inte uppfunnit elden.

Framtid :  Försöker rädda byn som är dömd att slås ihop med en annan, försöker med svarte medel, hamnar i fängelse

- person 5 kommer också från en by, som dock uppfunnit elden men försöker förtvivlat lösa problemet där man har skrivit vänd på båda sidorna av en lapp. Person 5 kör med en lika bra bil som person 3 gör eftersom båda 2 har ett bra öga för vilka bilar som e värda att satsa pengar på.

Framtid : sitter vid rewell center och dricker juice, hamnar i fängelse för plagiat från studietiden.

- person 6 är den medlemmen i gruppen som är expert på att göra det äckligare ännu äckligare. Person 6 fäller ofta små pikar åt olika gruppmedlemmar och småler för sig själv. har en konstig dialekt sköter sina studier...

Framtid  : hade inte råd med en öl på ollistisdagen, sitter nu för stöld i fängelse.

2011-02-10
23:42:29

Filosofen, agnostikern
Go with the flow, take a chill pill, flyt med strömmen. ibland önskar man att man vore en sådan som tar saker och ting som de kommer, en som kan bara acceptera saker och ting som de är för tillfället och låta tiden visa svaret.

Alla har vi vår fel och brister och jag vet en av de brister som jag har som jag avskyr samtidigt som det är en trygghet. Denhär känslan av att tvivla på allting och att ifrågasätta allt och precis allt; "tänk om, men hur är det om, och om det skulle vara"?. Sånä här tankar om hur det kan bli eller utspela sig. Att spekulera i saker och ting och framför allt ifrågasätta.

Nu skall ni inte tro att jag ifrågasätter alltför vardagliga saker tex vad jag skall ha på min smörgås om kalkon eller ost är bättre och hur jag kommer att må sedan. Nej jag menar mera saker som har betydelse i sin vardag och man själv för beslut hur man vill lägga spelkorten, analysera. Samtidigt som jag hatar att vara denna grubblare ger det en sorts trygghet att kunna se ur 500011 olika synvinklar.


Filosofen

2011-02-08
22:50:47

Brändö blodbad
Midnatten närmar sig här i den lilla kusliga lägenheten på Brändö och här sitter jag nu med min låtsas jättehäst Barthalomeos och dricker vichyvatten med citronsmak och läser Augusts Strindberg. Som bäst kommer Barthalomeos på en intressant historia med ett viktigt budskap i:

Det var en gång ett land som hette Fulland och var delat i 2 landskap, det bättre västerbotten som bestod av hårt arbetande män och kvinnor, faktistk, som var redan från födsel väldigt händiga. Så händiga att de kunde lösa varje ekvation, Så händiga alltså. Den sämre sidan hett gammalland. Gammalland bestod till största delen av högfärdiga och högadligt folk som hade monokel och cylinderhatt och använde sig av bidé samt väldigt mycket pengar som de fått av Mamma. I Gammalland bodde en Lång och ståtlig kvinna som hette Norrholm som bestämde sig att flytta till Västerbotten för att komma i kontakt med folket, men det gick inte så bra eftersom de flesta hyste agg mot detta folk.

Norrholm som hade ordets gåva och satte inne med stor kunskap packade den lilla mjölkkannan och förberedde sig att vända tillbaka till honungslandet, men en dag blev Norrholm accepterad i den mytomspunna gruppen "Kaverare" eftersom de såg potential i denna varelse, eller myrslok. Kaverna bestod alltså av några av landets mest frispråkiga och förnäma män. Kaverarna hade dessutom hög status och att vara accepterad i denna grupp gjorde att man steg i rang i staden Hursa. Norrholm som var van med att mamma betalade det mesta kunde inte ens sköta de enklaste sakerna som att dyka upp på kaverarnas sammankomster och detta gjorde kaverarna frustrerade eftersom, man tar seden dit man kommer och uppför sig därefter för att kunna utveckla en god gemenskap, men det funkade inte eftersom Norrholm inte dök upp. Det magiska talet i en saga är oftast 3 och här fick Norrholm 3 chanser vara han sumpade 3:

Därför fick Norrholm inte vara med.

2011-02-02
00:05:52

Örådet i nyland
Ordförande Franséns protokoll av Gubbdagis :

Gubbdagis har nu utförts eller med andra ord, de onämnbara har samlats återigen måndag och tisdag här på brändö och har kunnat konstatera att  vi  har faktiskt inget bättre för oss än att sitta 6 svettiga karar i en liten 1a å dra smakliga historier samt osmakliga. Dock har gubbdagis nya paket kommit ut och en möjlighet till uppgradering, gubbdagis 1.3 är möjlig, det är nämligen så att en medlemm misstänks läcka ut information till omvärlden och ännu värre hoppar över det nusomdå obligatoriska gubbdagiset. till råga på allt råkar denna syndabock vara från Nyland, ack och ve, det skär i mitt hjärta. Nu konstaterades det på mötet att en ny kandidat har fått komma på prov som praktikant och det råkar sig också så bra att han e från nyland, jag vägrar skriva med stora n. Nu skall ni utomstående inte tro att vi är hjärtelösa individer som dömer ut och utvisar vid första lilla prick i protokollet. Den förstnämnde medlemmen har nu ännu en chans att bättra på sitt rykte samt visa gott exempel

Brändöstämpel samt målsmans underskrift.


Nu, faktiskt för att mina läsare inte skall tro att jag helt har tappat besinningen eller börjat äta gräs på fritiden kommer jag nu att skriva bara endast ett kort litet inlägg som kan klassas som normalt uppförande.

ALLA VAA DI VI OLLIS UTOM DAADI FÖR HAN VA ADLI