Frassns

2011-02-23
23:01:21

Royal straight flush
Ibland slår tanken mig; kunde det ha blivit annorlunda, hur skulle det ha kunnat bli?. Alltså det handlar om det förgågna, saker som har hänt i den riktning man velat och den riktning som aldrig blev av. Att kunna fundera tillbaka och undra på sådana saker som jag inte gjorde och borde ha gjort, eller de saker jag gjorde som jag inte borde. Val som jag har och kommer att leva med resten av livet. En god vän sa åt mig en gång att det är värt att satsa och förlora allting istället för att sitta och vänta för ingenting flyger på en, det är bättre att satsa och förlora och återhämta sig istället för att sitta och ångra att man inte tog steget utåt. Alla har vi säkerligen saker som vi ångrar att vi gjorde eller att vi inte gjort som vi kommer att få leva med resten av livet. Visst kan det vara svårt att stundvis bli påmind, men samtidigt påminner det en om hur det kan gå och erfarenheten att undvika att samma misstag sker igen kan undvikas.

man har hört en massa olika ordspråk med livet, alltså sånähär "livet är som....". Idag tänkte jag att det är min tur att hitta på ett livet är som med hänvisning mina tidigare sagda ord.

Livet är som Texas hold em. Du börjar med 2 kort som inte är värt någonting men som kan byggas upp till något men om du vågar satsa lite så kan det i sin tur bli till någonting av betydelse. Skall man vara den som då satsar friskt eller den som backar och ger upp?. Sedan när man väl satsat den lilla summan så kommer verkligheten framför ögonen i form av 3 kort på bordet. Nu gäller det att veta hur du skall fortsätta att bygga upp den eller är det slöseri med resurser och tid? Du ser framför dig att du har möjligheten att med hjälp av dina grundkort kunna få ihop till en stege om rätt kort läggs fram, om det spelas rätt. Sannolikheten är mindre än möjligheten att satsa på att få tex två par. Då kan man igen ställa sig frågan; är du den som nöjer dig med två par eller är det dags att satsa på stegen även fast risken till totalt nederlag finns?
Vet inte om det är någon annan än jag som förstår min liknelse här men jag är iallafall den som har satsat på att få det som är säkert tex två par eller triss, eller rentav Folda som det heter så fint i pokertermer, alltså att man inte satsar någonting alls. Man kan inte vinna jackpotten om man inte lägger i några pengar för den delen.

Det finns vissa spel jag ångrar att jag inte spelade fullt ut, utan kastade korten på bordet.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: