Frassns

2011-01-30
23:23:43

Brändö riddarna
Till att börja med vill jag säga åt er trogna läsare (om ni ens finns, och finns ni så förstår jag inte varför ni gör på denna blogg igen) eller nya läsare att bokstaven D fungerar inte riktigt bra idag den är nämligen väldigt trög så ni som räknar er som punktsamlagare undanbeder jag mig att ni måste kommentera att det fattas ett D på rad 5, 4:de ordet, tack och lycka till.

I jakobstad är det ett känt fenomen att den äldre generationen, alltså penisionärerna som man kan anta att får en väldigt lång tid om de skall sitta hemma dagarna i ända att de samlas tidigt på morgonen för att diskutera allt från himmel och jord och olika årtionden och vem som har flest rynkor här och där. Detta fenomen är känt som Gubbdagis.

Nu är den nya versionen ute nämligen Gubbdagis 1.2. Den nya versionen utspelar sig här på Brändövägen bakom lykta dörrar med namnet Fransén på. Ordförande är väl jag den självklara eftersom jag står för kost och logi samt aktivt deltagande i församlingen. Här bakom låsta dörrar och i tryckt förtoende bland brödrarskapet diskuteras allt från himmel och jord, saker som mäktiga män borde höra och ta del av samt saker som det borde vara fängelsestraff på, vi litar på att allting som händer här stannar här, men vi gör världen en tjänst med vårt bidrag.

Till medlemmarna hör bla, eller nej det kanske är bäst att ni behandlas konfidentiellt. Varje medlemm går egenom ett eldsprov nämligen har man konsten att kavera, att underhålla, att fängsla åhöraren. Den senaste medlemmen är av sådan karaktär att kaverandet kom med modersmjölken eller vad han nu fått för saltlösning. Det kan därför uppstå en konstig stämning i bla annat matsalen om någon uppfattar sig som medlemm och bjuder in sig till dessa möten när somliga börjar kolla upp i taket andra kolla in damer medans andra äter lite snabbare.

Gruppen består av 6 stolta medlemmar enligt min korta matematik räkning. Var och en av medlemmarna har sina egna specialområden som de är experter på. Vissa har bred kunskap inom nedvikning av påverkade, andra har en bred allmänbildning som resulterar i en lång CV medans en har söta lockar.

Dessa möten är livsviktigt och är faktiskt sammanträden som kommer att ha stor betydelse oh har stor betydelse för vår gemenskap.


Gruppen sammanträder regelbundet!OBS INGA KVINNOR FINNS I GRUPPEN! (vem lagar maten medans vi kaverar?) 2011-01-26
21:46:48

Remember when
Egentligen har jag 2 teman jag tvekar mellan att skriva om idag, det ena är en moralpredikan om hur sjukt det är att en golfspelare som kan slå en boll ner i ett hål får sjukt mycket pengar för det medans en lärare kämpar med att lära ut kunskap till elever och faktiskt producera och bidra med någonting lever på en allt för liten lön, det andra temat är motivation, att en film som rocky 3 tex kan få testosteronnivåerna att höjas me 100% i kroppen och göra så att skäggväxten blir lite snabbare för stunden. Det blir tyvär ingen av dessa ida

en  3:de skull kuna vara att jag skriver om min dag


Jag har ätit en smörgås, det regnar ute. vi hörs.Nä egentligen så blir int de heller så bra, eller kanske man vinner årets bloggpris om man har en sådan blogg? men faktiskt kan jag berätta såhär nu om min dag eftersom jag har alltför lite att göra på kvällskvisten. Den något trötte gamyl (Jag) tog en sovmorgon efter en särdeles bra kväll och nu var sömnen dyrbar och såpass dyrbara att det obligatoriska kaverandet vid ÅA uteblev. Så kl 1 tog samvetet emot och 2 starka armar lyfte upp mig ur sängen, för själv skulle ja int ha klara av de. Hungrig och kaverassnål blev det ett hopplöst försöka att hitta några kaverare i ÅA så jag började leta efter praktikplats istället. Men rätt som  det var dök det upp kavarera efter kaverare och värst av dem alla var kaveraren Karv som hängde på till cafeet på föda samt kaveras, och sanna mina ord om vi inte löste flera världsproblem och kom fram till att koeficienten är 4.

vidare fick jag äran att köra hem thomas sen eftersom han erbjöd sig att sitta på, sedan kaverade han hårt om att han skulle äta köttbullar för att få upp stämningen i bilen men inte blev det bättre för jag fick ingen inbjudan.Det finns ord som finns som man inte vet men som finns2011-01-23
21:45:13

Premium
Åter en helg i påsen så att säga,  en hälg som har spenderats i famlijegemenskapens tecken nu när bror har återkommit från bryssel, så det blev en del kaveras så att säga samt buffé, varför äter man alltid så mycket på buffé.

Under helgens lopp fick jag se ett fotografi, någonting som fick mig att återuppleva stunden när det kortet blev taget, att man praktiskt taget ser hur allting spelas upp på nytt framför ens egna ögon, måste vara såna minnen som påverkat en stark eftersom man kommer ihåg tillfällena när man ser vissa kort. Somliga stunder som betyder väldigt mycket för en, minnen.

som vanligt startades rally golfen runt 4 tiden för att söka sin väg till vasa och under denna väg tänkte jag för mig själv att undra hur många timmar jag spenderat totalt i resa fram och tillbaka. Nu är det ju så att jag är blivande pedagog och inte ekonom och dessutom hade jag Maols tabeller hemma  så det fick vara, kanske lika bra. Till en början kändes resorna som ett rent nånting men nu har jag lärt mig att under resans gång kan man passa på att tänka till och fundera och reda ut saker samtidigt och jag tror detta gör mig till en livsfarlig chaufför.
2011-01-19
23:50:53

äpplet fallar inte långt från replot
Sakta men säkert har man vaknat ur en dvala som skulle få törnrosas sömn att verka snarare som sömnapné än djup sömn. Denna trögsinte man har lekt soffliggare hela dagen men fick sedan ett skov, ett matlagninsskov. Nu skulle det handlas mat.

iklädd mjukisbyxor och huppare uppnåddes en nivå av spurguhet upphöjt till 2. en nöjd men sliten frass kunde konstatera att det kommit massvis med snö under natten och cykeln som nån hade vält låg begravd under massorna. När jag väl grävt fram cykeln konstaterades det ganska snabbt att cykeln var så snöig att den var obrukbar, den late hade iallafall en plan B nämligen bil som stod runt hörnet. till min förvånande min kunde jag konstatera att jag inte hittade min bil där jag antog att jag hade parkerat den och blev måttligt orolig och kisande spejade jag åt alla håll. Från att ha varit oroligt vände humöret tilll no-ere-nu-sa##n humör för jag hittade en röd bil som var insöad så int i norden samt omfamnad av 1,5 meters vallar på alla sidor, så den var så gott som stöldsäker.

Som den rika studerande man jag är så har jag förstås alla sorters grejor ifall att, nu skulle jag behöva en snöskyffla, tom militärens fältspade skulle ha dugit nu. Ramsorna samt visorna ekade på brändö och barnvänliga varo de ej, ty dy skola icke spilla ren mjölk under sedda skepp. den hurtige Frassen började att "måka" snö och mängden snö minskade inte i den takt som humöret minskade. Efter en stund drog jag upp dörren hoppade in i golven och tänkte att nu är det dags att skotta snö med en bil, till min lycka fick jag bilen backad några ynka cm och kunde ta lite fart och köra undan all snö som fanns framför. Manlighetspoäng 10/10 för offroadkörning samt klarar av att ta bilen ur en snöhög.

full fart iväg till det mytomspunna sale och handla kyckling i pepparsås, bacon, champinjoner och rödlök och nu vattnades det i munnen men hungrig som man var så blev det ett besök till brändögrillen iställe och matlagninen uppskjutes till morgondagen.

2011-01-17
01:12:03

Sommarnatt
Återigen har sommarlängtan väckts denna söndagsafton/natt. Och när jag tänker på sommar så kommer jag att tänka på den ofantliga mängd kött man har grillat och kommer att grilla i framtiden, det är bara för gött. Men samtidigt kommer jag att tänke på ett fenomen som troligtvis har drabbat de flesta mangliga grillare, finns det kvinnliga? vem gör då salladen? sarkasm? hursomhaver brukar det finnas en som sköter grillen, alltså en som sköter om så det är rätt temperatur allting funkar har hand om köttet och skall se till så att köttet blir bra. Jag har själv stått i dessa skor och stött på ett märkligt fenomen.

Fenomenet jag talar om är att samtliga i gemenskapen finner det intressant att stå bredvid han som grillar och säga vilka biffar som bör vändas och vilka man skall trycka på och vilka som är färdiga, ack denna kamp att bevisa att även fast det är en som håller i spaden och har vit kockmössa på sig så är det inte han som enbart har de rätta kunskaperna och är den mest lämpade karl för grillning, överlevnadsteorin tillämpas.  De e ju bevisat att han som grillar bäst får mest brudar, har jag hört. Min mening med det hela är iallafall att detta uppförande är väldigt störande, visst det är nödvändigt om grillmästaren står och sover och biffarna är svarta, då anser jag det vara rätt att rycka honom i armen och vänligt fråga " hördu, alla gillar inte välstekt".

Förra året konstaterade vi också varför man inte köper en 5 euros grill från halpa-halli, eller jo om man gillar rått kött så är det väl okej, eller så krävs det såna scouttalanger att man kan laga upp eld genom att gnida knäna mot varandra så gnistorna yr.

nu e jag dessutom hungrig och har varken grill eller sommar och dessutom kommer jag att bli stämd av de som besitter högre poster i feministföreningen för mitt lilla men vänliga skämt.

Daadi for president2011-01-14
01:21:36

Jack3d
Viglulant, ett ord som inte borde passa in på mig som seg och trög gammelgädda. men idag har dock detta konstaterats att både vigheten och tålamodet blir inte sämre med åldern. Som den moderna man är så är dagens melodi att beställa saker från nätet inne, det är billigt och smidigt, och som den passliga karl så beställer man ihop med några andra för att spara tid pengar och gör det bekvämare för sig själv.

Enda nackdelen med att vara flera som beställer samtidigt märkte jag idag när det handlade om 2 stora paket som jag skulle klara av på egen hand, med en stolthet lika hög som Valdefjäll så är det onödigt samt fel att ta hjälp av andra när man skall klara sig själv. Det bör påpekas här mellan raderna att det har kommit mycket snö under de senaste dagarna för den som inte varit ute eller levt world-of-betala-för-att-spela-i-månaden spel.
20 meter från bilen till dörren och riktningen måttades med tungan rätt i mun i den spåriga snön och med en balettdansares lätta steg tog man sig framåt och nuddade knappt drivorna.

Med de 2 enorma lådorna och 4 meter kvar togs segern ut i förskott och resultatet blev 2 meter senare i en klassisk ena foten flyger framåt medans den andra slinter och man gör en halvt bakvolt och får 2 lådor över sig. Här ligger man nu och tänker att varje sena har gott av och krossade ben hittar man lättare än hela samt en blåslagen kropp.
till råga på allt kommer en äldre dam fram och ger ett utlåtande att jag skall akta mig för det är halt, tack för din påminnelse jag skall tänka på det nästa gång.

Nåväl tydligen är min kropp så mjuk ännu att jag kan göra volter och sträckas ut 4 meter extra för allting gick väl och jag är ännu rörlig, därför tänker jag äta lördagskorv kl halv 3 på natten i förebyggande syfte.

2011-01-13
02:51:29

det är sent...
En kväll av saknad, en kväll av någonting som likväll kunde vara någonting som sårar mig mera än det gör mig gott, men hittils har det fyllt mitt hjärta av värme, jag kan inte säga mer än att det är det enda jag tänker på just nu. Ibland funderar jag om det jag håller på med är någonting som helt upp åt skogen bara för att jag inte vet vad jag håller på med. Nu är jag iallafall säker på vad jag vill, det här är någonting som fyller mitt hjärta det fyller min själv fastän jag inte vet allting ännu, det tar jag som ett bra tecken.

Här står jag nu ja utan att veta, eller kag har en aning iallafall jag hopas det är det samma hos den person jag tänker på. Jag tror att allting är väl och jag tror att allting går rätt men ändå finns oron där att det är ingenting som betyder för den andra. Osäkerhet, det är ett ord som bra beskriver min sida, att det alltid finns denna tvekande tanke, och denna oro som gör att man aldrig helt kan släppa taget och bara njuta och ta det lugnt, rädslan att allting man byggt upp inom sig skall rasa framför ens egna ögon.

Innerst inne vet jag att jag borde ta mig i kragen och ta initiativ men rädslan att bli besviken är allt för stor ännu och jag antar att den kommer att vara det ända tills jag får svar.


Herregud jag är uppe bland molnen och cyklar igen, det är helt underbart för stunden


2011-01-12
20:03:40

Bestefar och jeg
Nöjd men sliten kar på nya äventyr!


2011-01-10
22:00:18

Tid faller hårt
Bloggmotivation, man skall skriva när det känns som om man har världens bästa historia på lager, typ med samma iver som när man skall berätta en vits som är sjukt kul enligt en själv men sen när man berättar den så verkar den inte gå hem riktigt hos andra, men du har iallafall berättat med inlevelse och passion, annars förstår jag varför vitsen inte gått hem också.

För att hänvisa till mitt föregående påstående som vanligt så hade jag tidigare ikväll en brilljant idé om vad dagens blogginlägg skulle handla om, nämligen, det är just det jag har glömt bort, som den sunda människa jag var så beslöt jag mig för att spara skrivandet tills efter lite träning för att inte slå rot i soffan.

Nu sitter jag här i min herrgård i bersån omgiven av solrosor och pollen klädd med monokel och cylinderhatt och betraktar det vackra vädret samt konstaterar att jag kanske skall äta lite pengar idag bara för att jag har så mycket.
Nej så är det egentligen inte, den bittra sanningen är att jag sitter just nu i en liten lägenhet som jag betalar en alltför stor peng på i månaden och den har inte ens badkar som borde vara standard i varje 1a. till råga på allt sitter jag med världens bästa hållning, ihopsjunken i min soffa framåtlutad och knaprar på datorn som står på det sk soffbordet eller mitt minimatbord eller står-mest-ivägen.

solen smålog tyst när daadi konstaterade att det ser tomt ut på vårens kurser efter en alltför stressig höst, nu är lönen här, men ack och ve som den hurtige och flitige studerande började måndagen med att ta i tu med minplan och plocka in flera kurser, varför vila när man kan arbeta?


2011-01-05
01:38:46

sööömarlängtan
Gnäll Daadi e framme. I 22 år har jag klarat mig utan att mitt i vintern fått sommarlängtan, jag har gillat vintern men nu har jag denna vinter inte haft så mycket vinterlängtan, alla försvinner ingentinge händer allting tar slut och alla blir bittra och inåtvända. Nåja så uslit e de väl ändå inte. Men när kvicksilvret når minus 20 strecket har väl de flesta rätt att bli bittra och asociala fastän de inte vill, vi som kör med gamla hederliga kvicksilvermätare och inte digital,

Hursomhelst kan jag konstatera att mitt lov har sett ut på följande sätt i franska streck:
- Stigit upp alltför sent till fars muttrande
- Själv muttrat tillbaka eftersom man genast när man stigit upp är på kanon humör och vill börja redogöra dagen
- Ätit, oftast för mycket
- Tränat
- Ätit efter träning, oftast för mycket
- Dragit iväg till pubben och haft störda kväller med ett stört gäng
- haft långvariga diskusioner på msn samt facebook till morgonkvisten
- Och om igen

Rutin

Sommarlängtan ja, att bara vara, sticka iväg vartsomhelst göra vadsomhelst utan att få frost i skägget eller istappar under valkarna. Och det mytomspunna fäboda, att få vika ut sin filt, kavla ut fläsket åt alla sidor för maximal sol-åtkomst och rensa sjögräs från valkarna mellan tissarna efter ett dopp i det blå.