Frassns

2011-03-26
18:15:44

Knog
Det är ganska imponerande att bara av att höra en låt så kan det ändra på hela dagen, skapa nya tankar, nostalgi, stolthet, avsaknad. Nu tänker jag inte på Lady Gagas - Pokerface, inte heller 50 Cents - Candy Shop.

Min dag började med suck och stön samt totalt avsaknande av motivation till någonting. Helst dra täcket över huvudet och grina. Samtidigt som man ÖT (smygreklam) och hade på tv:n fick man höra låten Fattig Bonddräng från Emil i lönneberga. Det tog ungefär 3 sekunder när man kände igen låten för att tankarna skulle sättas igång, allt från barndomsminnen samt uppskattning för att man har fått växa upp med de underbara tv serierna och böckerna som jag och de flesta i min ålder delar, för att nämna några tex, Emil i Lönnerberga, Pippi långstrum, Bröderna Lejonhjärta, Saltkråkan, Barnen i Bullerbyn, Ronja rövardotter. Jag skulle kunna skriva hur många som helst men jag tror de flesta av dessa är bekanta för de flesta.

En sak som slår mig är att dessa sagor och serier har absolut påverkat mig under min uppväxt eftersom jag kommer ihåg dem såväl och dessutom kommer ihåg speciella händelser från olika delar. Jag tror säkert att de flesta har någonting av dessa sagor och serier som de gillar speciellt mycket eller som de kommer ihåg. Frågan jag ställer mig själv nu är dagens barndomsprogram, kommer barnen som sett dagens program om 15-20 år att komma ihåg alla dessa program och sagor, min svar är ganska entydigt ett nej.

Astrid Lindgren är och förblir en av mina idoler, barndomen en viktig tid där Astrid Lindgrens sagor och berättelser har tagit stro del av i min barndom. När man var liten såg man de mesta av Lindgrens sagor eller läste för att få tidsfördriv eller för att man gillade dem helt enkelt. Idag kan man konstatera att de berättelser eller sagor är mycket mera än så, Astrid hade en mening med sina sagor. Om man tar till exempel Emil i lönneberga så det första jag kommer att tänka på är att det är ingenting knusslande i dessa sagor. Det är verkligheten, hårt arbetande folk, en dräng som snusar och super till det då och då men annars är en underbar och omtyckt person.

och vilken nostalgi jag upplever just nu, det går inte att beskriva.


Här i slutet tänker jag länka just låten Fattig Bonddräng. efter att ha hört den kan jag bara konstatera att det är perfekt. En låt som är enkel men fängslande och sann. Texten har en mening och ett budskap och även fast det här är Björn gustafson (Drängen Alfred) som sjunger gör det det hela mera känslosamt.

Jag skulle kunna skriva hela dagen och kvällen om detta men jag måste tyvär lämna denna dator för att arbeta snart men jag går med gott humör och motivation till arbetet för att knoga.

Jag hoppas ni hör hela låten och tar del av texten


2011-03-03
02:23:22

Summer Rain
Ämnet det förflutna som jag tog upp i ett tidigare blogginlägg har tydligen fastnat på mitt huvud. Speciellt nu på natten när man är själv i denn atysta och tomma lägenhet, då börjar hjärnan tydligen att fungera istället för att sakta men säkert stänga av för att inta nattens sömn. det jag ligger och tänker på just nu är förra året. Året som gulis, hur mycket man kan växa som människa under ett år. De flesta tänker säkert att man växer under högstadie tiden eller gymnasietiden men jag kan konstatera att jasg som människa har växt otroligt mycket under 1 år, tro det eller ej.

Det finns en massa saker från förra året som jag kunde ha gjort bättre detta år, men tack vare erfarenhet från förra året så har jag väl växt till den människa jag är idag, även fast vissa saker inträffade på fel tidpunkt.

Vissa saker har tydligen lämnat spår