Frassns

2011-09-12
20:28:33

Utdelning av titlar i brändöriddarna
Eftersom vårt hemliga sällskap av kaverare anser oss vara revolutionerande och hårt arbetande för världsfreden så är vi även borgerliga, eller önskar oss så vara. Iallafall har jag idag beslutat att utdela titlar åt  oss för att få oss att verka representabla samt en kort presentation igen vilka som ingår i detta heliga förbund, dock utan att utge några namn. 6 stycken riddare som förgäves försöker göra världen en rättvisare plats samt underlätta livet för andra. Eftersom jag skriver detta kan ni väl förstå att jag är en av de få som ingår i detta förbund av djäknar. Låt titelutdelningen börja.

Person 1 tildelas titeln : Hovets narr. Jokern, en lat och lustig prick som lever på andras bekostnader men har även den goda egenskapen att kunna göra narr av sig själv till andras belåtenhet. Hovets narr kommer från en liten plats med konstig dialekt men har ändå blivit accepterad pga av sina häftiga juttur och livserfarenhet som han med glädje delar med sig vid sidan om de sarkastiska skämten. Hovets narr lever ett vilt uteliv förr att roa sig själv samt att roa andra och samla på sig nya historier och erfarenheter. Hovets narr samlar studiepoäng på andra ställen än universitetet.


Person 2 tilldelas titeln Pastor (ej av religösa skäl). hos pastorn biktar man sig och får råd om hur situationer kan lösas för att hindra nya konflikter. Pastorn delar jämlikt på makton hos de andra medlemmarna även fast pastorn är lite av ordförande i gruppen. Pastorn sammankallar även oftast till dessa möten men kan även godkänna önskade träffpunkter av de andra medlemmarna. Den ursnälle pastorn kan ser till de andras bästa men kan även befinna sig i de situationer när det ädla "kaverandet" träder ikraft.
Person 3 tilldelas titeln Dräng. Kämpar, gnor, trälar och svär och är ständigt arg på detta eviga knogande. Han livnär sig på sitt snus samt att få vila ut i en bekväm soffa och dra historier från händelser från helgmarknaden som han så glatt besöker för att ibland ta sig ett rus, ur ett stort krus. Har svårt att gå från det eviga kneget för att ta sig uppåt till den akademiska nivån, är måttligt stressad över detta. Kort sagt, en stor stark dräng med sjutusans historier att bidra med i detta sällskap. Drängen bor själv i sin torparlya och livnär sig på stora torparkakor.
Person 4 tilldelas titeln Baron. Efter evigt knegande har han lyckats ta sig från en liten dödsdömd by till storstaden. Gör ständigt tappra försök att klara sig i den akademiska världen. Blandar de akademiska erfarenheterna från att ha varit en låg knegarpåg, vilket resulterar i livshistorier som passar både för stora och små, mest för stora.
Baronen sitter i ofta i sitt gemak och njuter av att ha kommit sig uppåt. Sammarbetar med Pastor i deras väg till akademisk storhet.

Person 5 blir tilldelad titeln Borgarhertig. Bor tillfälligt i en gammal borgarkåk. har 1400 hektar i sin egen socken där han vädrar sing bringa och mottar dagens rika solstrålar samdigit som han belåtet smackar i sig gräsets ungra daggdroppar. Är den sanne borgaren i sällskapet, både till sättet och språket. Uppför sig artigt och vältaligt men bakom denna kuliss döljer sig den sanne kaveraren med historier som endast de döda har fått uppleva. Kommer att bli legend, om det nu är i riksdagen eller vid olivers in återstår att se.


Person 6 tilldelas titeln Greve. Greven har flytt landet tillfälligt för att förbättra situatioen i ett annat land. Ombed genast att returnera till moderskeppet.

Kommentarer:
#1: E.

Och till det viktigaste, på vilket sätt kan dessa "underlätta livet" för oss vanliga dödliga? :)

2011-09-12 @ 21:33:39
#2: Frassn

jag måste tyvärr meddela att all information som behandlas vid dessa möten är ej för allmänheten ej sålänge

2011-09-13 @ 16:16:52
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: