Frassns

2012-02-28
00:16:42

Nytänkande
Human, människan skall vara human idag. Humanitet är nyckeln till framgång och välfärdssamhället. Allting skall vara humant idag, annars är det fel. Denna tanke slog mig efter en väldigt tråkig och sorglig nyhet som jag såg på nyheterna. En kvinna blev uttnyjjad(bla sexuellt) av en man  runt 40 år när hon var 13 år. Mannen fängslades och alla tänkte att han är bakom lås och bom, avtjänar sitt straff och hindras från att begå nya brott. Mannens kriminella bana tog däremot inte slut vid domen. Han hade nämligen möjlighet att inom de rättspsykiatriska regionsjukhuset fortsätta planera brott. inte bara han utan övriga intagna hade genom mobiltelefoner och internet kunnat skaffa droger, vapen komma i kontakt med gäng och tom lagra barnpornografiska bilder. Varningsklockor?
det är väl meningen att vi skall hjälpa dessa psykiskt störa brottslingar eller brottslingar överlag, hjälpa dem komma på rätt fot och erbjuda dem en möjlighet att klara sig i samhället, inte främja deras möjlighet att kunna fortsätta i samma bana som förr  för enda skillnaden efter domen är att de har inte möjlighet att slippa ut och göra dessa illdåd när de är bakom lås, men planering och förberedelse finns det gott om tid för. Varför inte satsa istället på att försöka hjälpa dessa människor att kunna komma ifrån allt ont och hjälpa dem komma på rätt fot, istället för att ha dem inlåsta på en anstalt där de har samma möjligheter som på utsidan, och sedan kastas de ut på gatan för att klara sig själv, man kan ju ana resultatet. Men nej det är klart att de skall ha tillgång till allt modernt, annars blir det ju ohumant, vi måste ha förståelse.
Förståelse, någonting som präglar dagens samhälle. låt dem som vill röka gräs  röka på, låt homosexuella adoptera, gifta sig, låt de som vill snusa använda snus, alla skall vara så speciella som möjligt på sitt eget sett, låt allting som varit förbjudet eller ansetts oacceptabelt förr bli accepterat. Vi måste ju vara humana och ha förståelse och medkänsla. Jag tar inte ställning till dessa exempel ovan utan jag tar bara dessa som exempel eftersom de är aktuella enligt min mening och jag orkar inte med någon debatt heller för den delen om att jag har fel åsikt eller att någon håller med mig, jag nämner ordet åsiktsfrihet.
åsiktsfrihet är okej sålänge man håller med majoriteten och är har förståelse, tillåt mig använda ordet humanitet ännu en gång. Annars har du fel, är dum i huvudet och saknar medkänsla. Det är inte okej att ha en åsikt som går emot majoriteten utan att du kommer attl bombas av argument om att man saknar medkänsla, har konstiga åsikter och är lever fortfarande på 1900-talet. Vettigt argument mot vettigt argument uppskattar jag.
Och jag måste uppriktigt sagt säga att jag stör mig på detta uttryck som är inne idag, " Vi lever ändå på 2000-talet". 2000-talet, mänskligheten är på topp, vi har inga problem som helst. Men tänk på 1800 och 1900 talet, mänskligheten var ju sjuk, och vilka åsikter som folk hade då. Men vi som hänvisar till 2000-talets tänkande, det perfekta tänkandet som har lett till en perfekt värld som är bättre än någonsin med mindre problem än förr.
Visst vi bränner inte häxor som förr vilket jag skriver under som någonting som anses vara vidskepligt men det är inte det jag vill lyfta fram och det hoppas jag du som läsare förstår.
2000-talet, om vi nu har de perfekta åsikterna och allting, betyder det att år 2400 kommer allt att vara precis som 2000-talet eller kommer det att vara precis som idag att allihopa hänvisar bakåt i tiden om hur fel och omoraliskt allting var då. " vi lever ju på 2400-talet, tänk om vi skulle leva som folk gjorde på 2000-talet.
Jag förstår inte varför någon som tycker att någonting som varit på ett visst sätt förr inte skall få fortsätta vara så, eftersom då är han rädd för förändring, är en inåtvänd individ som inte kan hantera förändringar. alla förändringar är till det bättre. Nytänkande. Du får inte ha en åsikt som folk hade förr, för då hade folk fel.
Men nej förlåt mig nu tänker jag ju som folk gjorde förr, vi lever ju ändå på 2000-talet. Jag måste ha förståelse och medkänsla...

 2012-02-14
01:23:42

framtidens hopp
Once upon a time, there was a strange man but he caused addiction among the others. Allting låter bättre på engelska, men jag är tvungen att skriva på svenska eftersom det är mitt modersmål och mina läsare behärskar förhoppningsvis svenska. jag blir helt enkelt tvungen att använda så häftiga ord att fastän allt jag skriver är tråkigt och irrelevant blir det en sjutusans fröjd att läsa.
Om jag inte minns helt fel så var det en kall och blåsig höstkväll när detta inträffade. Som vanligt hade jag lagt för lite kläder på mig, vilket jag hade gjort för att jag visste att jag skulle bara färdas en kort bit för att sedan finna mig själv bland värme och människor. Halvt dyblöt och genomfrusen fann jag till sist min väg in till detta ställe som verkade fullsatt, här krävdes det en övermänniska för att överleva bland denna upproriska folkmassa. Alla såg ut som utsvultna bestar som var redo att förtära det första offer som föll pga av att den var den svagaste i länken.
Även fast jag besitter en viss styrka att klara av några få män så insåg jag ganska snabbt att mina chanser till överlevnad var minimal och jag bestämde mig för att ge mig ut i den mörka kylan till nästa destination.
Mittiallt var det som om taket öppnade sig och allting blev tyst samtidigt som ett starkt ljus riktades mot en man som såg ut att stå på någon slags upphöjning. Jag kunde inte motstå att gå fram och se vad detta var för uppståndelse. Vete katten om jag blev chockad när jag insåg att det inte var någon slags upphöjning som han stod på utan det visade sig att jag stod där som David och hade träffat på Goliath. Denne man var lång som en palm, frisyren såg även ut som en palms blad, han var även "axelbred som en huggorm".
Denne man utstrålade värme och godhet samtidigt som han ingav respekt utan att behöva säga ett ord. När jag sedan fått reda på vem denna man var och vad han har åstadkommit så har jag insett att det är han som skall rädda jorden från undergång.

Efter att ha fått reda på en del saker om denne man så kan jag säga så mycket om denne gestalt att han kommer någonstans söderifrån, pratar lite annorlunda och beter sig inte som oss vanliga döda. Han kunde mycket om historia. han berättade att han sett på nyheterna att de hade hittat Tutankhamons grav och att det var den sista farao-graven som hade varit gömd.  Men det visade sig enligt denna man att det fanns ännu en grav som människosläktet inte visste om, som var hans farfars fars x 10000:de far. Denne man hade styrt egypten med järnhand och hade erövrat jorden om det inte varit för att han lät annorlunda när han använde bokstaven R, vilket fick hans slavar att göra revolution och balsamera honom med Loreals Sport dusch. Ni kan tro att jag var chockad när jag fick veta dethär men det är inte allt det kommer mera.
Om vi går lite framåt i tiden och beger oss till Area 51 där det lär ha kraschat ett UFO och numera finns där en amerikansk militärbas. Enligt denne man så är detta endast en konspirationsteori, Där lever hans släkte i ensamhet i ett så högt teknologiskt samhälle att om en vanlig människa skulle prata med dessa så skulle han/hon upphöra att existera. Jag som trodde att ett UFO hade kraschat där, och det värsta är att han är en av dem.
Jag fick även reda på att hans förfäder har bla  varit med vid slaget vid Waterloo och vunnit men vägrat att ta till sig segarn utan gav den vidare till Storbritannien.
Dessutom visade sig att under förryskningen så hade även hans förfader Waldermar en stor men uttalad roll i historien. Willhelm Schauman som sköt Bobrikov hade inga planer på detta innan Waldemar hade övertalat honom att göra detta hjältedåd för Finlands befolkning. Schauman hade planer på att starta en fabrik vid samma namn som sedan skulle komma att heta UPM. Waldemar var så känd vid denhär tiden att han skulle ha dragit alltför mycket uppmärksamhet.
Denne man som jag lärde känna har väldigt många ärorika släktingar och förfäder som har gjort stora insatser för mänskligheten, men vad har denne man att erbjuda oss?. Efter jag hade pratat med honom insåg jag att hans hjärna var kopplad till internet genom en trådlös sändare någonstans i huvudet. Det var ingen skillnad vad man frågade så led det ungefär 5 sekunders fördröjning och sedan kom svaret från denna man, antagligen från att ha googlat och sedan hänvisats vidare till Wikipedia eller Flashback, om man ingenting frågar får man ingenting veta
Jag var minnst sagt tagen och chockad av att stå inför den man vars förfäder hade någonting att göra med allting här i historien, makalöst må jag säga. Jag kan inte tro att hans förfader var så populär på 1900 talet att han skulle ha tagit en jordskredsseger över Stålberg 1919 om det inte vore för att han var så rädd att allt skulle gå samma väg som när hans förfader i sin tur hade skrivit DEF-kirja men som sedan kopierades av en annan man och fick istället namnet ABC-kiria på 1500-talet. Detta ledde till att han drog sig ur presidentvalet innan han skulle ha blivit vald.
Jag önskar att jag visste mera om denne ädla man som besitter denna oändliga kunskap men jag anser att det är min uppgift i livet att ta honom som mentor och skriva ner hans memoarer för att en gång komma ut med boken:
" Livets sanna historia, rättesnöret för dig och mig"

2012-02-04
18:19:30

blått en dag å san vare na ader färgo
"He va bäter förr" Är ett uttryck som man hör allt som oftast av de som är lite äldre och har med åren oftast hunnit bli lite griniga. Vad är det som var bättre med det förgågna? Iallafall så tänker jag fundera ut vad som var bättre för och då tänker jag runt en 10-8 år sen.

- Man kunde göra vad man ville utan att få allvarliga konsekvenser, ung, erfaren och dum. Idag hamnar man i fängelse om man tar betalt för en dosa snus. Förr kunde jag ta all information från wikipedia och påstå att jag hade skrivit det själv, idag skulle jag bli fälld för plagiat och hamna i fängelse.
när man kommer till ämnet moped så var alla mopeder trimmade och gick över den tillåta hastigheten, men ingen hamnade fast, eller det kan hända att någongång kom det en böteslapp. Idag om min bil skulle vara trimmad (behövs ej) skulle jag köra för hårt, få böter och hamna i fängelse.
iallafall hade jag en cykel som har varit med om en del. Jag och några barndomsvänner använde oss av de färdmedel som fanns för att ta oss till punkt A till punkt B, och det gjorde  vi, cyklade långa sträckor, cyklade även på platser där det kanske inte var optimal terräng. Idag har jag bil och tycker det är besvärlig att hoppa i bilen och åka och handla.
Men var det egentligen bättre förr? Jag tror att det är så att när man är yngre och inte har möjlighet till alla "vuxna" saker så gör man allting förr att kunna vara så vuxen som möjlig. Idag har jag ålder inne att göra allt jag vill, jag får köra bil, motorcykel, jag får köpa ut brännvin, jag får bestämma över mig själv, jag får rösta och etc babel babel och skryt. Ändå är jag inte lika aktiv nu som jag var förr när det finns möjlighet till allt.
Eller så är det att man är aldrig nöjd, när man var ung så ville man vara vuxen och nu vill man vara ung. Nu menar jag inte åldersmässigt som i att jag är gammal just nu men jag syftar på gammal och ung i texen ovan.

2012-02-03
23:28:40

motivloko
E höjden av lathet när man sitter med laptopen i knät och känner att det håller på att uppstå brännskador på vänster lår där fläkten sitter och man orkar inte göra någonting åt saken?. Jag är iallafall inte lat, jag flyttar nämligen datorn 5 cm åt vänster så att datorn får in kallluft samtidigt som den blåser ut den varma luften på någonting helt annat än mig. Bra för mig, fakta för dig. Jag kallas Daadi men du kan även kalla mig Captain Obvious.
2 goda saker har hänt som jag av egen karaktär ämnar ta upp i kvällens inlägg. Min Teoridel är färdig i min babyavhandling vid namn kandidat. den är inte färdig till punkt och pricka, det krävs lite finjustering, ungefär lika mycket finjustering som Gusse behöver när han försöker sig på dialekt... Eller då kallas det inte finjustering utan det uppstår mera en situation där En legitimerad och erfaren logoped behövs. Det växer lite horn i pannan på mig just nu. Nåväl inget ont om någon annan utan att kunna bjuda på sig själv. Dessutom förlorade Gusse när vi spelade igår.
Thomas Karv, har återvänt från Island triumferande och stolt. Denna stund av triumf höll inte så länge eftersom Thomas också förlorade i spel, ännu till på gusses lag. Kvar hade vi en stolt men slagen man samt en pratglad ,  man med talfel. (skämt och sido som det kallas)
Iallafall för att kunna smutskasta andra så skall jag även smutskasta mig själv. Eller egentligen vill jag bara göra det som inte är så roligt roligare genom att skriva det på ett sådant sätt att det låter bra.
Den andra goda saken som är bra är att jag har återvänt till gamla goda Iron Maiden efter ett tag av vila och bortglömdhet. Iron maiden som jag hörde på den tiden när jag var överviktig och kunde odla mustasch som gick in i munnen. Jag ångrar aldrig och kommer aldrig att ångra Sonisphere konserten där jag fick se Maiden live även fast jag lika gärna kunde ha blåst bort eller haglat sönder. ingen har ju smultit av vatten säg det, men ack dött skulle jag vilja påstå.
Min Golf svek mig idag. Första gången i hela vårt förhållande har du svikit mig. Du vägrade att lyssna på din livskamrat och göra honom tillfreds genom att erbjuda en förstaklassig åktur. Nej du gnällde om att idag var en dåligt dag. Jag förstår dig egentligen till fullo, du hade en bra orsak. Nästan minus 30 och ingen motorvärmare samt att du hade stått en hel vecka orörd. Det är inte ditt fel det är ju mitt fel. Jag är en dålig bilägare