Frassns

2012-02-04
18:19:30

blått en dag å san vare na ader färgo
"He va bäter förr" Är ett uttryck som man hör allt som oftast av de som är lite äldre och har med åren oftast hunnit bli lite griniga. Vad är det som var bättre med det förgågna? Iallafall så tänker jag fundera ut vad som var bättre för och då tänker jag runt en 10-8 år sen.

- Man kunde göra vad man ville utan att få allvarliga konsekvenser, ung, erfaren och dum. Idag hamnar man i fängelse om man tar betalt för en dosa snus. Förr kunde jag ta all information från wikipedia och påstå att jag hade skrivit det själv, idag skulle jag bli fälld för plagiat och hamna i fängelse.
när man kommer till ämnet moped så var alla mopeder trimmade och gick över den tillåta hastigheten, men ingen hamnade fast, eller det kan hända att någongång kom det en böteslapp. Idag om min bil skulle vara trimmad (behövs ej) skulle jag köra för hårt, få böter och hamna i fängelse.
iallafall hade jag en cykel som har varit med om en del. Jag och några barndomsvänner använde oss av de färdmedel som fanns för att ta oss till punkt A till punkt B, och det gjorde  vi, cyklade långa sträckor, cyklade även på platser där det kanske inte var optimal terräng. Idag har jag bil och tycker det är besvärlig att hoppa i bilen och åka och handla.
Men var det egentligen bättre förr? Jag tror att det är så att när man är yngre och inte har möjlighet till alla "vuxna" saker så gör man allting förr att kunna vara så vuxen som möjlig. Idag har jag ålder inne att göra allt jag vill, jag får köra bil, motorcykel, jag får köpa ut brännvin, jag får bestämma över mig själv, jag får rösta och etc babel babel och skryt. Ändå är jag inte lika aktiv nu som jag var förr när det finns möjlighet till allt.
Eller så är det att man är aldrig nöjd, när man var ung så ville man vara vuxen och nu vill man vara ung. Nu menar jag inte åldersmässigt som i att jag är gammal just nu men jag syftar på gammal och ung i texen ovan.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: