Frassns

2012-02-28
00:16:42

Nytänkande
Human, människan skall vara human idag. Humanitet är nyckeln till framgång och välfärdssamhället. Allting skall vara humant idag, annars är det fel. Denna tanke slog mig efter en väldigt tråkig och sorglig nyhet som jag såg på nyheterna. En kvinna blev uttnyjjad(bla sexuellt) av en man  runt 40 år när hon var 13 år. Mannen fängslades och alla tänkte att han är bakom lås och bom, avtjänar sitt straff och hindras från att begå nya brott. Mannens kriminella bana tog däremot inte slut vid domen. Han hade nämligen möjlighet att inom de rättspsykiatriska regionsjukhuset fortsätta planera brott. inte bara han utan övriga intagna hade genom mobiltelefoner och internet kunnat skaffa droger, vapen komma i kontakt med gäng och tom lagra barnpornografiska bilder. Varningsklockor?
det är väl meningen att vi skall hjälpa dessa psykiskt störa brottslingar eller brottslingar överlag, hjälpa dem komma på rätt fot och erbjuda dem en möjlighet att klara sig i samhället, inte främja deras möjlighet att kunna fortsätta i samma bana som förr  för enda skillnaden efter domen är att de har inte möjlighet att slippa ut och göra dessa illdåd när de är bakom lås, men planering och förberedelse finns det gott om tid för. Varför inte satsa istället på att försöka hjälpa dessa människor att kunna komma ifrån allt ont och hjälpa dem komma på rätt fot, istället för att ha dem inlåsta på en anstalt där de har samma möjligheter som på utsidan, och sedan kastas de ut på gatan för att klara sig själv, man kan ju ana resultatet. Men nej det är klart att de skall ha tillgång till allt modernt, annars blir det ju ohumant, vi måste ha förståelse.
Förståelse, någonting som präglar dagens samhälle. låt dem som vill röka gräs  röka på, låt homosexuella adoptera, gifta sig, låt de som vill snusa använda snus, alla skall vara så speciella som möjligt på sitt eget sett, låt allting som varit förbjudet eller ansetts oacceptabelt förr bli accepterat. Vi måste ju vara humana och ha förståelse och medkänsla. Jag tar inte ställning till dessa exempel ovan utan jag tar bara dessa som exempel eftersom de är aktuella enligt min mening och jag orkar inte med någon debatt heller för den delen om att jag har fel åsikt eller att någon håller med mig, jag nämner ordet åsiktsfrihet.
åsiktsfrihet är okej sålänge man håller med majoriteten och är har förståelse, tillåt mig använda ordet humanitet ännu en gång. Annars har du fel, är dum i huvudet och saknar medkänsla. Det är inte okej att ha en åsikt som går emot majoriteten utan att du kommer attl bombas av argument om att man saknar medkänsla, har konstiga åsikter och är lever fortfarande på 1900-talet. Vettigt argument mot vettigt argument uppskattar jag.
Och jag måste uppriktigt sagt säga att jag stör mig på detta uttryck som är inne idag, " Vi lever ändå på 2000-talet". 2000-talet, mänskligheten är på topp, vi har inga problem som helst. Men tänk på 1800 och 1900 talet, mänskligheten var ju sjuk, och vilka åsikter som folk hade då. Men vi som hänvisar till 2000-talets tänkande, det perfekta tänkandet som har lett till en perfekt värld som är bättre än någonsin med mindre problem än förr.
Visst vi bränner inte häxor som förr vilket jag skriver under som någonting som anses vara vidskepligt men det är inte det jag vill lyfta fram och det hoppas jag du som läsare förstår.
2000-talet, om vi nu har de perfekta åsikterna och allting, betyder det att år 2400 kommer allt att vara precis som 2000-talet eller kommer det att vara precis som idag att allihopa hänvisar bakåt i tiden om hur fel och omoraliskt allting var då. " vi lever ju på 2400-talet, tänk om vi skulle leva som folk gjorde på 2000-talet.
Jag förstår inte varför någon som tycker att någonting som varit på ett visst sätt förr inte skall få fortsätta vara så, eftersom då är han rädd för förändring, är en inåtvänd individ som inte kan hantera förändringar. alla förändringar är till det bättre. Nytänkande. Du får inte ha en åsikt som folk hade förr, för då hade folk fel.
Men nej förlåt mig nu tänker jag ju som folk gjorde förr, vi lever ju ändå på 2000-talet. Jag måste ha förståelse och medkänsla...

 Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: