Frassns

2012-01-16
21:25:13

Sin
Jag undrar om jag är den enda som har en sak som jag alltid lyckas med oavsett om jag vill det eller inte, det händer ändå. Jag menar inte att jag blir hungrig, det är jag alltid. Detta slog mig häromdagen när jag hade min nya fashion vinterjacka på mig som gör mig till en vacker och bättre människa i den vita snön. Varför nämner jag detta? tillåt mig förklara mitt dilemma och min förbannelse.
Det är nämligen så att alltid när jag köper en ny jacka så hinner jag ha den ungefär en vecka eller så och någon gång under de följande dagarna kommer jag att ha sönder jackan utan att jag vill det. Jag kan ta som exempel egentligen. 

Exempel 1 : jag hade en gång köpt en brun vinterjacka med "lurvkraga" för kara som fryser när de blåser, eller för mördare som vill dölja sitt ansikte, den var varm. Iallafall så hade jag haft den ungefär en vecka när jag var ute och skottade snö kring husknuten för att skotta bort snö. Rödbrusig men ej kroniskt, utan tillfällig pga av kylan och påfrästningen så flög snö till höger och till vänster framåt och bakåt, Egentligen gjorde den inte det för det skulle ha betyt att all snö skulle bara ha bytit plats. Jag gjorde fina små estetiska högar. Efter ett väljgjort arbete går man in och surar för att man måste skotta snö. Innan surningen började fastnade jag strax vid hörnet med armen i stupröret som går ner från hustaket. det stod nämligen ut en liten järnbit och jag som överviktig river sönder jackan. Resultat : En föreläsninig av mor om hur slarvig och oansvarig jag är, men sydde den iallafall, tack.
Exempel 2 : min filosofi rock, rocken som jag fyndade för det förmånligapriset mellan 1-9 euro eftersom den hade blivit skadad från födseln.  Iallfall är det rocken som gör mig till en mer borgerlig, förnäm och vis människa när jag bär den. En människa som betalar mera skatt per månad än vad medelinkomstagaren får i lön per månad.  Rocken, som gör mig till en människa som anses vara kunnig. Iallafall nog snackat om drömmar och trams och åter till historien. Det var nämligen så att jag hade återigen haft rocken några dagar och denna gång var jag påväg till gymmet för att få lite större stjärt efter att ha knäböjt. Min rock har vad skall man säga, ungefär 10 cm från ärmkanterna så går det runt hela ärmen en rem eller något liknande av samma tyg för att jag skall se häftigare ut, som är fäst med en knap i ärmen. Jag minns att jag var väldigt arg över att min bil var världelös eller att folket i jakobstad inte kan köra bil överhuvudtaget och arg och frustrerad skulle jag ta min väska från passagerarbänken på höger sida om mig och köra ett hejdundrandes pass, samtidigt när jag skall dra väskan till mig har jag  även fastnat i handbromsspaken och vips så går remmen av. Resultat : En föreläsning av mor om oansvarighet och brådsa, men sydde den iallafall, tack.
Exempel 3 : Jag hade köpt en jacka som hade typ svarta ärmar som var stickade eller någonting som jag hade införskaffat, den hade varma ärmar som minskade risken för sträckning av biceps, eller triceps. Det hände sig på den tiden när jag ännu bodde på gymmet att jag kände mig frisk och hälsosam att jag tog min gamla "mommoped" och fräste iväg till skolan i full fart. Iallfall var det vinter och backen ner mot bron som går in mot stan är brant. Efter att ha kommit upp i en hastighet som får en att inse att det går för hårt så blev det iallafall till att bromsa. En gammal cykel är av kvalité säger man. Min cykel hade väldig dåliga bromsar förutom när man bromsade allt vad man orkade för då tog de fast och resultatet blev att jag gled istället för rullade ner för backen. Tur i oturen och ironi kan man väl säga att jag hade. Jag blev inte skadad, mina byxor var hela, handskar, skor likaså. Men den nya jackan.... höger eller vänster ärm hade fått ett typ 5 cm stort hål av allt grus.
Hur går det med min nya jacka? jag måste stanna hemma och öva på att sy.

2012-01-02
20:03:48

Sprudlar i havet
Ja men ta mig tusan jag har ju en blogg också som jag en gång i tiden höll mycket kär och pysslade om den nusomdå, nu tar jag dig för givet och tror att du fungerar av dig själv och skapar det jag vill, men se nej det har inte hänt någonting fastän jag inte har hoppats och trott att den skulle ha varit tacksam för mina blogginlägg och hittat på egna likartade och publicerat inlägg nu när jag har vari julllat.
Har jag haft dåligt samvete för att jag inte har bloggat och skrivit om de häftiga händelser som har format mig som människa genon min resa i livet. Svar nej, jag vet redan vad jag har gjort. Men hursomhaver har jag lite dåligt samvete för er som läser min blogg, vilket jag rekomenderar att ni inte gör, istället kan ni satsa tid på att öppna en mjölkförpackning så att öppningen blir som en kvadrat, sedan ryms flera tomma mjölkpaket där i och ni sparar er själva genom att inte behöva springa ner med roskisen hela tiden samt att ni tänker på miljön och får plus i kanten och antagligen ett litet duktighetsdiplom om ni samlat ihop 100 paket.
Iallafall antar jag att jag som bloggmänniska, poet, författare, optimist, strongman -93, borgarbirger eller vad man nu kan titulera mig som, måste ta ansvar och göra en kort sammanfattning av år 2011 som kom, slog mig och gick.
Om jag skulle får beskriva detta år med ett enda ord så skulle det orden nog vara : Framgång.
Ja, det är nog det ordet jag söker. Visst har inte mitt liv varit en dans på rosor hela tiden, man kan säga att det har varit som en dans på brännäslor, ibland är det bra när man hoppar på bladen och ibland tar det som vi säger i svenskfinland "pipit" om man rör stjälken. Ni förstår antagligen vad jag menar annars är jag tydligen för djup för er.
Nåväl de möjligheter och framgångar jag anser att jag har haft har väl mest att göra med att jag har lyckats uppföra mig så bra och lyckats fungera som en representabel och duglig man att jag har lyckats sno till mig 2 arbeten vid sidan av studierna samt lyckats behålla dem. Framgången i universitetet är väl ingenting som jag vill stoltsera med att jag har lyckats vika ut från de andra studerande men jag hänger med i takten fast jag arbetar som en sork, jag ger mig själv plus i kanten vilket gör att jag klättrar ännu ett steg på duktighetsstegen och får en glad sol som belöning.
Vad annat anser jag att jag har lyckats med? Jag har lyckats äta upp mig och fäcknat till enligt planerna för att bli stor och stark men jag nådde inte 100 kg före jul, vilket när jag nu tänker efter kanske inte skulle ha varit en så vacker och estetisk syn med tanker på sidfläsket som redan har hopat sig.
Nåväl hit och dit om mitt år nu är det förbi och man skall inte gräva i det förgågna utan man skall blicka framåt för att möta utmaningar samt nya möjligheter till gubbvila. Jag har inte några direkta nyårslöften men jag kan väl tänka mig att engagera mig i mitt ädla skrivande för att dels få tiden att gå när jag borde göra någonting annat samt att ni kan få tiden att gå när ni borde göra någonting annat tex läsa på tent.
Jag skall bli fager