Frassns

2012-01-16
21:25:13

Sin
Jag undrar om jag är den enda som har en sak som jag alltid lyckas med oavsett om jag vill det eller inte, det händer ändå. Jag menar inte att jag blir hungrig, det är jag alltid. Detta slog mig häromdagen när jag hade min nya fashion vinterjacka på mig som gör mig till en vacker och bättre människa i den vita snön. Varför nämner jag detta? tillåt mig förklara mitt dilemma och min förbannelse.
Det är nämligen så att alltid när jag köper en ny jacka så hinner jag ha den ungefär en vecka eller så och någon gång under de följande dagarna kommer jag att ha sönder jackan utan att jag vill det. Jag kan ta som exempel egentligen. 

Exempel 1 : jag hade en gång köpt en brun vinterjacka med "lurvkraga" för kara som fryser när de blåser, eller för mördare som vill dölja sitt ansikte, den var varm. Iallafall så hade jag haft den ungefär en vecka när jag var ute och skottade snö kring husknuten för att skotta bort snö. Rödbrusig men ej kroniskt, utan tillfällig pga av kylan och påfrästningen så flög snö till höger och till vänster framåt och bakåt, Egentligen gjorde den inte det för det skulle ha betyt att all snö skulle bara ha bytit plats. Jag gjorde fina små estetiska högar. Efter ett väljgjort arbete går man in och surar för att man måste skotta snö. Innan surningen började fastnade jag strax vid hörnet med armen i stupröret som går ner från hustaket. det stod nämligen ut en liten järnbit och jag som överviktig river sönder jackan. Resultat : En föreläsninig av mor om hur slarvig och oansvarig jag är, men sydde den iallafall, tack.
Exempel 2 : min filosofi rock, rocken som jag fyndade för det förmånligapriset mellan 1-9 euro eftersom den hade blivit skadad från födseln.  Iallfall är det rocken som gör mig till en mer borgerlig, förnäm och vis människa när jag bär den. En människa som betalar mera skatt per månad än vad medelinkomstagaren får i lön per månad.  Rocken, som gör mig till en människa som anses vara kunnig. Iallafall nog snackat om drömmar och trams och åter till historien. Det var nämligen så att jag hade återigen haft rocken några dagar och denna gång var jag påväg till gymmet för att få lite större stjärt efter att ha knäböjt. Min rock har vad skall man säga, ungefär 10 cm från ärmkanterna så går det runt hela ärmen en rem eller något liknande av samma tyg för att jag skall se häftigare ut, som är fäst med en knap i ärmen. Jag minns att jag var väldigt arg över att min bil var världelös eller att folket i jakobstad inte kan köra bil överhuvudtaget och arg och frustrerad skulle jag ta min väska från passagerarbänken på höger sida om mig och köra ett hejdundrandes pass, samtidigt när jag skall dra väskan till mig har jag  även fastnat i handbromsspaken och vips så går remmen av. Resultat : En föreläsning av mor om oansvarighet och brådsa, men sydde den iallafall, tack.
Exempel 3 : Jag hade köpt en jacka som hade typ svarta ärmar som var stickade eller någonting som jag hade införskaffat, den hade varma ärmar som minskade risken för sträckning av biceps, eller triceps. Det hände sig på den tiden när jag ännu bodde på gymmet att jag kände mig frisk och hälsosam att jag tog min gamla "mommoped" och fräste iväg till skolan i full fart. Iallfall var det vinter och backen ner mot bron som går in mot stan är brant. Efter att ha kommit upp i en hastighet som får en att inse att det går för hårt så blev det iallafall till att bromsa. En gammal cykel är av kvalité säger man. Min cykel hade väldig dåliga bromsar förutom när man bromsade allt vad man orkade för då tog de fast och resultatet blev att jag gled istället för rullade ner för backen. Tur i oturen och ironi kan man väl säga att jag hade. Jag blev inte skadad, mina byxor var hela, handskar, skor likaså. Men den nya jackan.... höger eller vänster ärm hade fått ett typ 5 cm stort hål av allt grus.
Hur går det med min nya jacka? jag måste stanna hemma och öva på att sy.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: