Frassns

2012-07-08
01:29:15

Mama I´m coming home
Man kan säga att det är sommar nu. Vissa anser att sommaren börjar när ledigheten tar vid och vardagen fylls av lugn och ro, fritid att styra över. Andra anser att sommaren börjar när man äter glass för första gången utomhus, eller när årets första strandbesök inleds.
Själv anser jag att sommaren har börjat när jag har min första lediga helg, vilket jag har haft just nu. Och när jag tänker på ledigheten tänker jag på alla andra som återkommit till den lilla hålan som kallas Jakobstad, liksom jag. Terassen i Jakobstad, känd som Netti terassen, där samlas folk och fä, och chansen att stöta på någon gammal bekant är högst trolig, en kväll i återföreningens tecken.
 
Samtidigt som man har tagit farväl av Vasa livet för en tid för att sedan återförenas till hösten är det både med sorg och glädje som man återvänder hem. Hem till tryggheten och det som är hem för mig. Här där jag har växt upp tillbringat min tid som barn, ungdom och semivuxen. Semivuxen låter bra. 
 
Detta är säkert för mig, jag kan denna stad ut och in och dess rutiner som ibland blir lite väl träsmakande och enkelriktade men ändå är det någonting som känns säkert och man uppskattar. 
 
Jag förstår när vissa säger att de hatar denna lilla skithåla samtidigt som vissa säger att lilla Jeppis är det bästa som finns. här är det tråkigt och tryggt.
 
 
Jag säger inte att Vasa är dåligt heller. Alla vänner som man skaffat för livet under studietiden. Alla bravader och dårskap man gjort under dessa 3 underbara år. Att ta hand om sig själv och inse att damsugaren  inte får liv tillsist när det har uppstått tillräckligt mycket damm.
 
Dessutom fann jag dig, du underbara människa som fyller mitt hjärta med värme och hopp
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: