Frassns

2012-03-19
22:00:08

slut som människo
Idag e ja slut som människo, finns ingenting som får mig att stiga upp ur soffan mera ikväll, förutom matleveranser till dörren, men de får nog kämppisen hämta ifall han vill att herren i huset skall visa tålamod åt denna tid av svår prövan.
Denna måndag fylld av oro mörker och hat, hos någon iallafall, jag är endast fylld av ilska och ångest dessa tidiga måndagmorgnar. Kl 08.00 ringer klockan för att i denna stund av sorg och elände påminna mig om att när det är som mörkast så är miraklet som närmast, det är någonting jag inte håller med om. Miraklet här suddades ut till det som jag lugnt kan förknippa med mörkrets furste, nämligen statistik kurs 2 med det förbjudna programmet spss.
Efter en välförtjänt lunch, dock blev jag retad av C-A Bjon pga av min hälsosamma livsstil, sexuellt trakasserad av Thomas Karv, fått nedsatt hörsel och tinnitus av att sitta bredvid Gustaf Westerholm, blivit upplyst om Valtra 500s 8.3 liters bränsleelement av Kaj Sjöberg samt börjat överväga att gå med i nykterhetsrörelsen tack vare Lucas Nyman.
Själv avnjöt jag mitt kaffe i lugn och ro till alla vänners behag.
Eftersom jag bryr mig om min framtid och kommande yrke som skoldirektör eller statsdirektör, så begav jag mig hem för att läsa på anatomi och fysiologi tent för att hitta alla möjliga estetiska fel på min G-klassade kropp. Efter att ha varit duktig och läst några timmar på denna underbara tent så startade jag formel 2 bilen golf och drog iväg glatt på utbilningsförvaltning till klockan halv 8. Skam den som ger sig, ibland den som äter. Efter detta var det dags för Daadi time och ett obligatoriskt gym pass var på sin plats där jag tränade mina något osymetriskta latissimus dorsi samt min något allt för stora gluteus maximus.
nu ligger jag här som en nybakad sill, men om jag vill ha roligt så festar jag till!
Nu skall jag sitta här på mitt blomsterbräde och drömma om hur det var förr när medwurst var billigare på lördagar.

2012-03-17
00:10:15

provsmakarn
Jag har någon gång tänkt att mat är vägen till kärleken, jag menar jag äter ju dagligen så varför inte göra det gott ända tills den dag kommer när jag inte får äta mera pga av för stort bukmått, höga kolesterolvärden, risk för hjärt- och kärlsjukdomar, visserligen uppfyller jag väl de mesta redan men jag har inte fått något läkarutlåtande så då gäller det inte, inofficiellt heter det. Men man kan ju tänka sig att jag är inte den ända som skall äta den läckra 3 rättersmåltid, jag kan tänka mig att min kvinna och mina barn skall med stor möda och bra pokerface få i sig min mat och försöka säga att det är gott samtidigt som de försöker dölja sin spyreflexer.
Själv skall jag, mannen i huset och även den som bestämmer stå där med kockmössa, förkläde, wife-beater plag, tandpetare i munnen och armarna korsade på ett bestämmt vis. Där skall jag stå framför matbordet och bevittna att varje liten smula inmundigas till fullo. Ingen lämnar bordet utan min tillåtelse.
Mina kokkunskaper kan jämföras med det jag studerar nämligen allmän pedagogik. När jag är magister i pedagogik så kan jag konstatera att jag blir inte lärare men allt annat. Lika är det när jag har uppnåt examen i kokkonst kan jag konstatera att jag är inte kock men allt annat.
Låt oss nu se över min meritlista som kock, vad kan jag och vad är mina styrkor.
Hos Franséns går kvantitet över kvalitét, så ingen behöver gå hungrig. Det är mitt motto.
Vilka kokkunskaper besitter jag då?

- Jag e bra på att steka ägg, och dessutom många.
- Jag e bra på att steka kycklingstrimlor, och dessutom många
- Jag e bra på att ta upp locket från kvargburkar, misslyckas dock ibland och drar sönder locket så jag måste peta upp det i flera omgångar.
- Första uttalandet ändrar jag på, Jag föredrar stekt ägg men borde koka dem eftersom jag är värdelös på att kläcka ägg. Antingen slår jag för hårt i pannan så jag har 1000 skal i pannan eller så slår jag för sakta så ägget bara spricker och jag får sen igen 1000 skal i pannan.
- Ifall jag får kläckt ägg ordentligt kan jag slå på stort och fixa omelett.
- steka köttfärs i alla dess former, nöt, stek, blandfärs och kråkfärs.
- Efter det militära livet kan jag göra bata när jag behöver överleva svåra och oekonomiska tider.
Efter detta behöver jag nog en kokbok....