Frassns

2012-03-17
00:10:15

provsmakarn
Jag har någon gång tänkt att mat är vägen till kärleken, jag menar jag äter ju dagligen så varför inte göra det gott ända tills den dag kommer när jag inte får äta mera pga av för stort bukmått, höga kolesterolvärden, risk för hjärt- och kärlsjukdomar, visserligen uppfyller jag väl de mesta redan men jag har inte fått något läkarutlåtande så då gäller det inte, inofficiellt heter det. Men man kan ju tänka sig att jag är inte den ända som skall äta den läckra 3 rättersmåltid, jag kan tänka mig att min kvinna och mina barn skall med stor möda och bra pokerface få i sig min mat och försöka säga att det är gott samtidigt som de försöker dölja sin spyreflexer.
Själv skall jag, mannen i huset och även den som bestämmer stå där med kockmössa, förkläde, wife-beater plag, tandpetare i munnen och armarna korsade på ett bestämmt vis. Där skall jag stå framför matbordet och bevittna att varje liten smula inmundigas till fullo. Ingen lämnar bordet utan min tillåtelse.
Mina kokkunskaper kan jämföras med det jag studerar nämligen allmän pedagogik. När jag är magister i pedagogik så kan jag konstatera att jag blir inte lärare men allt annat. Lika är det när jag har uppnåt examen i kokkonst kan jag konstatera att jag är inte kock men allt annat.
Låt oss nu se över min meritlista som kock, vad kan jag och vad är mina styrkor.
Hos Franséns går kvantitet över kvalitét, så ingen behöver gå hungrig. Det är mitt motto.
Vilka kokkunskaper besitter jag då?

- Jag e bra på att steka ägg, och dessutom många.
- Jag e bra på att steka kycklingstrimlor, och dessutom många
- Jag e bra på att ta upp locket från kvargburkar, misslyckas dock ibland och drar sönder locket så jag måste peta upp det i flera omgångar.
- Första uttalandet ändrar jag på, Jag föredrar stekt ägg men borde koka dem eftersom jag är värdelös på att kläcka ägg. Antingen slår jag för hårt i pannan så jag har 1000 skal i pannan eller så slår jag för sakta så ägget bara spricker och jag får sen igen 1000 skal i pannan.
- Ifall jag får kläckt ägg ordentligt kan jag slå på stort och fixa omelett.
- steka köttfärs i alla dess former, nöt, stek, blandfärs och kråkfärs.
- Efter det militära livet kan jag göra bata när jag behöver överleva svåra och oekonomiska tider.
Efter detta behöver jag nog en kokbok....

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: